infa.lt

Prancūzija perėmė pirmininkavimą ES

02 sausio
08:31 2022

Eifelio bokštas

Prasidėjus Naujiesiems metams, Prancūzija perėmė pirmininkavimą Europos Sąjungai.

Šia proga Eifelio bokštas ir Luvras buvo paryškinti mėlyna – Europos Sąjungos spalva. Pirmąją sausio savaitę visoje Prancūzijoje taip bus apšviesta dešimtys kitų simbolinių paminklų.

Prezidentas Emmanuelis Macronas perima estafetę su ambicinga darbotvarke dėl „galingos“ ir „suverenios“ Europos, kamuojamos tokių problemų kaip migracijos krizė ir pandemijos pasekmės.

Galite pasikliauti mano pilnu pasirengimu tam, kad šis pirmininkavimas, vykstantis tik kartą per 13 metų, būtų jūsų pažangos laikas, pažangos laikas kontroliuojant mūsų sienas, mūsų gynybą, klimato kaitą, moterų ir vyrų lygybę, naujo aljanso su Afrikos žemynu kūrimo, geresnės pagrindinių interneto platformų ir kultūros kontrolės laikas Europoje, – pareiškė E.Makronas.

Pasak Das Erste, Europos suverenitetas bus pagrindinis Prancūzijos pirmininkavimo ES Tarybai motyvas. Kartu E. Macronas pabrėžia, kad Europos suverenitetas turėtų būti akcentuojamas ne tik santykiuose su JAV ar Rusija, bet ir tokiais klausimais kaip migracijos krizė prie išorinių ES sienų. Visų pirma E. Macronas siūlo reformuoti Šengeno erdvę, kad Briuselis galėtų aprūpinti saugumo pajėgas reikalingais ištekliais krizinėse situacijose.

Be to, E. Macronas ketina stiprinti karinę ES nepriklausomybę, pažymi laikraštis. Pasak Vokietijos politiko Nicolaso ​​Baero, Prancūzijos prezidento prioritetai bus „daugiau inovacijų, daugiau lėšų gynybos sektoriuje, mažesnė priklausomybė pagrindinėse srityse ir ES pramonės strategijos stiprinimas“.

Per šiuos šešis mėnesius Prancūzijos laukia prezidento rinkimų kampanija ir galimas valstybės vadovo pasikeitimas, o jau liepos 1 dieną ji savo įgaliojimus ES Taryboje perduos Čekijai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 135

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....