infa.lt

CDC sutrumpino COVID-19 karantino trukmę gyventojams

28 gruodžio
14:28 2021

JAV ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDC), panaikindami ankstesnę rekomendaciją, amerikiečių, užsikrėtusių COVID-19, izoliacijos dienų skaičių sumažino nuo 10 iki penkių dienų, neatsižvelgiant į skiepijimo būseną, praneša Epoch Times.

Agentūra taip pat sutrumpino laiką, per kurį artimai kontaktavę su apsikrėtusiais COVID-19 infekcija žmonės turi būti karantine. CDC institucijos teigė, kad jos naujausios gairės atitinka vis daugiau įrodymų, leidžiančių manyti, kad tie, kurie užsikrečia koronavirusu, yra labiausiai užkrečiami dvi dienas prieš ir tris dienas po simptomų atsiradimo.

Tuo pačiu CDC pareiškė, kad naujausius gairių pakeitimus paskatino „Omicron“ atmainos paplitimas Jungtinėse Valstijose. CDC direktorė Rochelle Walensky naujienų agentūrai Associated Press pirmadienį kalbėjo, kad Jungtinės Valstijos patirs daug daugiau Omicron infekcijos atvejų.

„Ne visi tie atvejai bus sunkūs. Tiesą sakant, daugelis jų bus besimptomiai“, – sakė ji naujienų tarnybai. „Mes norime įsitikinti, kad yra mechanizmas, pagal kurį galime saugiai ir toliau išlaikyti visuomenės funkcionavimą sekdami mokslu.”

Praėjusį mėnesį Pietų Afrikoje atradus naują atmainą, JAV kol kas buvo pranešta tik apie vieną su Omicron susijusią mirtį. Teksaso pareigūnai sakė, kad praėjusią savaitę Hariso apygardoje nuo šios atmainos mirė vyras.

Remiantis naujausia JAV COVID-19 infekcijos atvejų ir hospitalizacijų analize, Omicron hospitalizavimo rodiklis yra daug mažesnis nei ankstesnių koronaviruso atmainų.

Remiantis JAV sveikatos ir paslaugų žmonėms departamento duomenimis, Kalėdų dieną arba gruodžio 25 d., maždaug 64 000 amerikiečių buvo paguldyti į ligoninę dėl COVID-19. Tai yra maždaug 3 procentų padidėjimas, palyginti su praėjusia savaite, kai gruodžio 18 d. buvo hospitalizuota apie 62 000 žmonių.

Tačiau tai yra daug mažiau nei didžiausias hospitalizacijų skaičius, fiksuotas per delta bangą, ir maždaug pusė rekordinio hospitalizavimo atvejų 2021 m. sausio 14 d. kai buvo hospitalizuota daugiau nei 133 000 žmonių, liudija federaliniai duomenys.

Tačiau Walensky savo pareiškime, pirmadienį paskelbtame CDC svetainėje, perspėjo, kad „Omikron“ „gali paveikti visus mūsų visuomenės aspektus“, ir paragino žmones pasiskiepyti arba atlikti revakcinaciją. Ji taip pat rekomendavo žmonėms dėvėti kaukes viešose patalpose, nepaisant to, skiepyti jie ar ne.

Praėjusią savaitę CDC taip pat sušvelnino savo rekomendaciją sveikatos priežiūros darbuotojams – nedirbti 10 dienų, jei jų testas yra teigiamas. Naujose rekomendacijose siūloma, kad sveikatos priežiūros darbuotojai gali grįžti į darbą po septynių dienų, jei tyrimo rezultatas yra neigiamas ir nejaučia jokių simptomų.

CDC pridūrė, kad izoliacijos laikas gali būti sutrumpintas iki penkių dienų, jei įstaigose trūksta darbuotojų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 237

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...