infa.lt

Vokietijos vicekancleris „Nord Stream 2“ pavadino geopolitine klaida

19 gruodžio
06:30 2021

Džo Baidenas nuėmė sankcijas "Nord Stream 2" dujotiekiui

Vicekancleris, Vokietijos Federacinės Respublikos ekonomikos ir klimato apsaugos ministras Robertas Habeckas mano, kad „Nord Stream 2“ projektas buvo Vokietijos geopolitinė klaida. Tai jis pasakė šeštadienį paskelbtame interviu leidiniui Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„Nord Stream 2“ buvo geopolitinė klaida. Visos Europos šalys, išskyrus Vokietiją ir Austriją, visada buvo prieš jį“, – sakė Habeckas.“ Dabar dujotiekis nutiestas. Ar jis pradės darbą, neaišku. Šiuo klausimu sprendimas turi būti priimtas pagal europinius ir nacionalinius teisės aktus“, – pareiškė jis.

Habeckas priminė, kad dujotiekis turi atitikti vadinamąją unbundling, arba įmonių atskyrimo, taisyklę. Jo prasmė ta, kad įmonės, kurios užsiima išteklių gavyba, neturi teisės jų gabenti – šiems dviem procesams reikalingos skirtingos įmonės.

„Ši sąlyga nebuvo įvykdyta“, – tvirtino ministras. „Senosios Vokietijos vyriausybės laikais buvo daromas didelis politinis spaudimas dėl „Nord Stream 2“ leidimo ir, nepaisant to, jis nebuvo pradėtas eksploatuoti“, – sakė vicekancleris.

Habeckas taip pat pagrasino Maskvai skaudžiomis pasekmėmis karinio konflikto tarp Rusijos ir Ukrainos atveju ir pripažino tikimybę, kad vystantis tokiai situacijai „Nord Stream 2“ nebus paleistas. „Federalinė tinklų agentūra priima sprendimus remdamasi teisės aktais. Kitas klausimas, kas bus, jei Rusija vėl pažeis Ukrainos teritorinį vientisumą ir situacija paaštrės.

Bet kokia nauja karinė agresija negali likti be griežtų pasekmių. Negali būti jokių draudimų apmąstymui [dėl vienų ar kitų priemonių]“, – sakė Habeckas, atsakydamas į klausimą, ar planai paleisti dujotiekį „Nord Stream 2“ gali žlugti.

Kanclerio pozicija

Habeckas yra „Sąjunga-90“ / „Žaliųjų“ partijos, kuri visada priešinosi projektui, atstovas. Tuo pat metu Vokietijos kancleris socialdemokratas Olafas Scholzas šią savaitę pareiškė, kad Vokietijos Federacinės Respublikos reguliuotojas priima sprendimus dėl „Nord Stream 2“ visiškai nesivadovaujant politika, nes tai yra komercinis projektas.

Vokietijos socialdemokratų partija (SPD), priklausanti „didžiajai koalicijai“ (CDU/CSU ir SPD blokas), teikė politinę paramą dujotiekio tiesimui ir, žinoma, neketina jo atsisakyti susikūrus naujajam ministrų kabinetui. Ekspertai mano, kad „Nord Stream 2“ gali tapti kliūtimi koalicijos partijų santykiuose.

Nord Stream 2 operatorius, norėdamas pradėti pompuoti dujas, turi gauti Vokietijos reguliavimo institucijos patvirtinimą. Sertifikavimas dabar sustabdytas, nes AG, Nord Stream 2  operatorius, kurio būstinė yra Šveicarijoje, turi užregistruoti antrinę įmonę Vokietijoje.

PAREMKITE - infa.lt išsilaiko tik iš jūsų paramos, kurios nėra daug. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 142

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Reaguodamas į paskutinį tamstos sakinį klausiu: kokius sąjungininkus paliko Baidenas Afganistane??...

Savo karių siuntimas į Ukrainą - tai veikimas Putino naudai. Siunčiant kad ir nedidelę kuopą...

Šis konfliktas yra sukeltas bendru veikimu Bideno vyriausybės, Izraelio vyriausybės ir Irano. Manau šis konfliktas...

vieną kartą baikite šūdą malti,eikite balsuoti...

"Izraelis" vykdo genocidą Gazoje JAV finansuojamas ir apginkluojamas. Gėda apie tai tylintiems!...

Gražiai nusiplauna rankas nuo nevykusio projekto...

A5

Tikrai taip, tegul uzsieniu reikalu anukas balnoja seimo kumele Simonyte ir joja pas xaxojus karan....