infa.lt

JAV ir Lietuvos gynybos ministrai aptarė Rusijos problemą ir bendradarbiavimo kibernetinio saugumo srityje klausimą

14 gruodžio
09:40 2021
Rusijos tankai

Asociatyvi nuotr. Rusijos tankai

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas ir Lietuvos karo ministras Arvydas Anušauskas pirmadienį Pentagone aptarė situaciją Ukrainoje bei destabilizuojančius Rusijos veiksmus, taip pat glaudesnį bendradarbiavimą kibernetinio saugumo srityje. Tai teigiama pranešime, kurį paskelbė JAV karinio departamento spaudos sekretorius Johnas Kirby.

Kaip pažymėjo jis, ministrai „aptarė daugybę klausimų, įskaitant destabilizuojančius Rusijos veiksmus Rytų Europoje, nepajudinamą paramą Ukrainos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui, iššūkius ir galimybes Indo-Ramiojo vandenyno regione, taip pat tolesnį ilgalaikių JAV ir Lietuvos gynybinių ryšių stiprinimą.

Be to, Austinas ir Anušauskas kalbėjo apie „gilinamą bendradarbiavimą kibernetinėje sferoje“. „Jie pasirašė susitarimą dėl savitarpio gynybos pirkimų, kuriais siekiama gerinti sąveikos sąlygas gaminant ir įsigyjant gynybos produkciją, taip pat didinti JAV ir Lietuvos ginkluotųjų pajėgų sąveiką“, – teigiama pranešime.

Pastaruoju metu Vakarų šalyse, taip pat ir Kijeve, pasigirdo įgarsinti įtarimai dėl galimos Rusijos invazijos į Ukrainą. Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas tokią informaciją pavadino tuščiu ir nepagrįstu įtampos eskalavimu. Jis pabrėžė, kad Rusija niekam nekelia grėsmės. Kartu Peskovas neatmetė provokacijų tikimybės pateisinti tokius pareiškimus ir perspėjo, kad bandymai krizę Pietryčių Ukrainoje išspręsti jėga turės rimčiausių pasekmių.

Tuo tarpu Joe Bidenas savo pareiškime, paskelbtame po jo vaizdo konferencijos pokalbio su Vladimiru Putinu, pareiškė, kad, amerikiečių karinio kontingento siuntimo į Ukrainą klausimas Rusijos puolimo prieš šią šalį atveju, nesvarstomas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 132

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....

Nepasidalino otkatu?...

ant briaunos dar gali nukristi...