infa.lt

Putinas SSRS žlugimą pavadino tragedija

13 gruodžio
10:25 2021
V. Putinas

youtube kadras

Rusijos lyderis pabrėžė, kad žlugus Sovietų Sąjungai, „25 milijonai rusų staiga atsidūrė užsienyje, nepriklausomybę ir suverenitetą įgijusiose buvusios SSRS respublikose“, rašo rusų informacinė agentūra TASS.

Putinas sakė SSRS žlugimą suvokiantis kaip tragediją, kaip istorinės Rusijos subyrėjimą. Toks Rusijos prezidento įvertinimas nuskambėjo kanalo Rusija-1 eteryje filme „Rusija. Naujausia istorija”.

„Tokia pati tragedija, kaip ir didžiajai daugumai šalies piliečių“, – teigė jis, atsakydamas į klausimą, kas jam asmeniškai buvo SSRS iširimas. – Galų gale, kas yra Sovietų Sąjungos žlugimas? Tai yra istorinės Rusijos, vadinamos Sovietų Sąjunga, subyrėjimas.

Jis priminė, kad Rusija prarado 40% savo teritorijos, maždaug tiek pat gamybos pajėgumų ir gyventojų. „Mes tapome visiškai kitokia šalimi. Ir tai, kas buvo sukaupta per tūkstantį metų, didžiąja dalimi buvo prarasta”, – pridūrė Putinas.

Rusijos vadovas pabrėžė, kad žlugus Sąjungai, „25 milijonai rusų staiga atsidūrė užsienyje, nepriklausomybę ir suverenitetą įgijusiose buvusios SSRS respublikose“.

„Joms (respublikoms) tai tikriausiai yra gerai, bet žmonėms, kurie ne savo noru atsidūrė užsienyje, tai tikrai blogai. Jiems buvo neįmanoma grįžti, susijungti su artimaisiais. Nebuvo nei darbo, nei gyvenamosios vietos. Tai didžiulė humanitarinė tragedija, neperdedant“, – aiškino V. Putinas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 405

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. V. C.    -  2021-12-13, 10:50

    CCCP 2.0 artėja!

    Atsakyti į šį komentarą
  2. hi    -  2021-12-14, 09:25

    Kazin sitam klaunui neatrodo kad prievarta buvome laikomi vos ne konclageryje 50 metu,o ne tukstanti. Visai jau smegeneles baigia suput.Gerai jiems buvo,kai visos valstybes viska tempe i rusijos giluma i Maskva,kad galetu est nemokamai,o cia visi kiti tik penkmecio ir simtmecio planus mate ir taukuota spyga.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...