infa.lt

Trys iš keturių užsikrėtusių Omicron atmaina Danijoje buvo pilnai paskiepyti

12 gruodžio
07:00 2021

Stokholmas, gruodžio 11 d. / TASS /. Apie 75% užsikrėtusiųjų Omicron atmaina Danijoje buvo pilnai paskiepyti dviem COVID-19 vakcinų dozėmis. Kai kurie užsikrėtė nepaisant to, kad buvo paskiepyti trimis dozėmis, šeštadienį pranešė Švedijos leidinys „Dagens Nyheter“, remdamasis Danijos valstybinio serumo instituto ataskaita.

Instituto duomenimis, iš 1280 užregistruotų šios atmainos infekcijos atvejų Danijoje 956 žmonės buvo paskiepyti du kartus, 114 užsikrėtusiųjų gavo tris vakcinos dozes.

Danijos televizijos kanalo TV2 duomenimis, pastarosiomis dienomis naujoji atmaina ypač išplito tarp jaunimo Danijoje, 20-29 metų amžiaus, jos dalis tarp visų užsikrėtusiųjų siekia daugiau nei 30 proc.

Likusiai grupei nuo 15 iki 64 metų, neįskaitant 20-29 mečių, šis skaičius siekia apie 13-15%. Pasak ekspertų, šie duomenys rodo, kad naujoji versija aktyviai plinta naktiniuose klubuose, kuriuose dažnai būna jaunimo.

Penktadienį, siekiant susidoroti su sparčiai plintančia infekcija, karalystėje įsigaliojo daugybė apribojimų, ir tai reiškia, kad klubai bus uždaryti, o barai ir restoranai dabar dirbs tik iki vidurnakčio.

Švedijos Karolinos instituto vakcinų tyrinėtojas Matti Sellbergas, komentuodamas duomenis iš Danijos, pažymėjo, kad nemato pagrindo nerimauti. Jis mano, kad tie, kurie buvo paskiepyti, serga lengva ligos. „Jie rečiau susirgs rimtai. Būtų įdomu sužinoti, kiek laiko po trečios dozės jie užsikrėtė. Kol imuninė sistema visiškai suaktyvėja, praeina maždaug savaitė”, – pastebi jis.

Kai kurie atvejai galėjo būti nustatyti atsekus infekciją atliekant testus, kai žmonės patys nepastebėjo, kad yra užsikrėtę, sakė Sellbergas.

Lapkričio 26 d. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) Pietų Afrikoje aptiktą koronaviruso atmainą B.1.1.529 pažymėjo graikiška raide Omikron. PSO pranešime teigiama, kad ši rūšis „turi daug mutacijų, kai kurios iš jų kelia susirūpinimą“. Pasaulinis Omicron atmainos pasiskirstymo epicentras yra Pietų Afrika. Daugiausia juo užsikrėtusiųjų nustatyta Pietų Afrikoje.

Daugiau nei 50 šalių jau paskelbė apie naujos atmainos aptikimą pas save. Tuo pačiu metu dar neužregistruotas nė vienas mirties atvejis tarp užsikrėtusių Omikron atmaina.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 332

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...