infa.lt

Kinija imsis atsakomųjų priemonių, reaguodama į JAV sprendimą boikotuoti olimpines žaidynes

07 gruodžio
13:50 2021

REUTERS

Kinija griežtai sureagavo į JAV pareiškimą ir imsis ryžtingų veiksmų, reaguodama į Amerikos pusės sprendimą surengti diplomatinį 2022 m. Pekino žiemos olimpinių žaidynių boikotą. Tai antradienį per instruktažą pareiškė oficialus KLR užsienio reikalų ministerijos atstovas Zhao Lijian, prtaneša TASS.

„Jungtinių Valstijų veiksmai rimtai pažeidžia Olimpinės chartijos įtvirtintą kūno kultūros ir sporto politinio neutralumo principą“, – sakė jis. „Kinija išreiškia savo didelį nepasitenkinimą ir griežtą protestą JAV, jau oadarė amerikiečių pusei griežtą pristatymą ir imsis ryžtingų atsakomųjų priemonių“, – pareiškė diplomatas.

Jis tiksliai nenurodė, kokių priemonių bus imtasi. „JAV sumokės kainą už savo neteisingus veiksmus, stebėkite informaciją“, – sakė Zhao Lijianas.

Kinijos diplomatas pažymėjo, kad olimpinės žaidynės „nėra politinių manipuliacijų scena“. Anot jo, nesant kvietimo, Amerikos pusė nusprendė siųsti ar nesiųsti  oficialius asmenis į olimpines žaidynes, siedama tai su vadinamąja žmogaus teisių problema Sindziange.

Zhao Lijian atkreipė dėmesį, kad tai iškraipo faktus ir yra saviapgaulė, JAV politinis planas nesulauks paramos ir yra pasmerktas žlugti. Jis taip pat pabrėžė, kad žiemos olimpinės žaidynės Pekine yra iškilmingas renginys viso pasaulio sportininkams ir sporto aistruoliams, jie bus pagrindiniai veikėjai.

Jungtinės Valstijos turi nustoti politizuoti sportą ir nedaryti kliūčių 2022 metų olimpinėms žaidynėms Pekine, kitaip tai gali pakenkti santykiams su Kinija, sakė Lijianas.

„Amerikos pusė turi nustoti politizuoti sportą, sustabdyti veiksmus ir pareiškimus, kurie kliudo Pekino olimpinėms žaidynėms, kitaip tai pakenks daugeliui abiejų šalių bendradarbiavimo sferų, taip pat dialogui regioniniais ir globaliais klausimais“, – tvirtino jis. .

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 219

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....