infa.lt

VOA: Twitter spaudžiamas kritikų atblokavo „Darth Putin’ą“

02 birželio
19:44 2016
Darth Putin

nuotrauka Twitter

Twitter atstatė paskyros @DarthPutinKGB galiojimą su parodijuotais komentarais, esą nuo Rusijos prezidento Vladimiro Putino po to, kai vakarykštis sprendimas pristabdyti jo veiklą iššaukė „kritikos škvalą“ iš MIP atstovų, ekspertų ir eilinių prenumeratorių pusės, praneša Voice of America. Šio puslapio prenumeratoriais yra daugiau nei 50 tūkstančių Twitter naudotojų, ir laikinas jo blokavimas tapo pretekstu vėl pritraukti dėmesį į „žodžio laisvės politiką stambiausiuose socialiniuose tinkluose ir Rusijoje visumoje“, sakoma leidinyje.

Prenumeratorių nuomone, žodis Darth paskyros pavadinime, turint omenyje tamsiųjų jėgų valdovą Dartą Veiderį iš „Žvaigždžių karų“ , jau akivaizdžiai sako apie „parodijinį“ ten talpinamų įrašų pobūdį. O Twitter sprendimas laikinai pristabdyti šios paskyros veikimą buvo įvertintas „Darth Putin“ fanatų kaip žodžio laisvės apribojimas, kadangi „satyra ir humoras – tie nedaugelis dalykų, kas dar liko siekiantiems laisvės žmonėms, kovojant neprievartiniais būdais su autoritariniais ir diktatoriškais režimais“, pabrėžia Voice of America. O patys aktyviausi šios „parodijinės paskyros“ prenumeratoriai, net paleido į tinklą atskirą hashtagą #NoGulagForDarthPutinKGB, protestuodami prieš „GULAGą Dartui Putinui iš KGB“, pažymima straipsnyje.

Nepatenkintą komentarą šiuo klausimu parašė net Estijos prezidentas Toomas Hendrik Ilves, išreiškęs nusistebėjimą ryšium su Twitter sprendimu užblokuoti „vieną iš juokingiausių parodijinių paskyrų“ tinkle. Estų prezidentas taip pat pabrėžė,jog tai tiesiog „juokaujanti“ paskyra, o ne „trolis“, teigia leidinys.

Pastaruoju metu buvo sustabdyta ištisa eilė panašių „parodijuojančių“ paskyrų Twitter tinkle, primena autorius – tame tarpe ir – @SovietSergey, kur aktualius politinius įvykius esą komentavo Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas. Tačiau, vėliau šis puslapis taip pat buvo atblokuotas. O oficialus Twitter kompanijos atstovas Nu Wexlerm atsisakė viešai komentuoti konkrečias atskirų paskyrų sustabdymo priežastis „ privačios asmeninės informacijos saugumo pretekstu“, praneša Voice of America.

Tokia Twitter politika tapo pretekstu atkreipti dėmesį į cenzūros problemą stambiausiuose socialiniuose tinkluose, o taip pat į rusų valdžios požiūrį aktyvumo internete atžvilgiu visumoje, sakoma straipsnyje. Associated Press informacinės agentūros duomenimis, tik praėjusiais metais Rusijoje buvo pasodinti į kalėjimą 54 žmonės už neapykantos kurstymą, ir dauguma jų – už atitinkamos informacijos platinimą tinkle.

Agentūros Bloomberg nuomone, socialinių tinklų vadovybės pasirengimas bendradarbiauti su vyriausybėmis ir „stumiančiomis tam tikrus interesus grupėmis“, siekiant „palaikyti žodžio laisvės ribojimus“, daro juos „nepatikimomis platformomis“ skleisti informacijai.

Tokia situacija susiklostė po to, kai Europos Sąjunga pareikalavo iš stambiausių amerikiečių Facebook, Microsoft, Twitter ir YouTube paslaugų tarnybų sutikti su „atitinkamo elgesio kodekso“ taisyklėmis, įpareigojusi šias kompanijas perduoti „pilietinės visuomenės organizacijoms ir pasitikėjimo vertiems žurnalistams“ naudotojų skundus turinio atžvilgiu.

Tuo metu, „sugrįžusi gyventi“ paskyra @DarthPutinKGB jau paskelbė naujus komentarus savo laikino blokavimo atžvilgiu: „Mano spec-tarnybos sustabdė naują CŽV bandymą pakeisti režimą Rusijoje“. Ir įspėjo visus naudotojus, kurie nesikreipė į Twitter tarnybą pagalbos „prieš šį fašistinį perversmą“ ir nepareikalavo jo atblokuoti, jog „kiekvieno iš jų vardas užrašytas“, praneša Voice of America.

— Darth Putin (@DarthPutinKGB) 2016 liepos 1d.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 58

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...

Rrr

Seksualiai neaktyvūs (bent vyrai) nuolat operuojasi prostatos vėžį, kartu su prostata, žinoma. Jų skaičius nuolat...

Seimo niekšai kalti, kad žmogus negali atlyginimo gauti popieriniais pinigais....

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...