infa.lt

Interviu su Seimo nariu Mindaugu Puidoku: Kas yra šūkio „Stipri Šeima – Stipri Valstybė” autorius ?

27 lapkričio
10:00 2021

Mindaugas Puidokas

infa.lt publikuoja interviu su Seimo nariu Mindaugu Puidoku, kuris maloniai sutiko atsakyti į keletą klausimų apie skelbiamą Lietuvos Šeimų Sąjūdžio svetainėje ir ant kai kurių transporto priemonių priklijuotą šūkį „Stipri Šeima – Stipri Valstybė“, ir jo istoriją.

Sveiki Mindaugai,

infa.lt redakciją pasiekė informacija, kad jūs, dar balandžio 19 d., likus beveik mėnesiui iki „Didžiojo Šeimos Gynimo Maršo 2021“ (toliau „Šeimų Maršo“), padavėte prašymą Valstybiniam patentų biurui (VPB), patentuoti šūkį „Stipri Šeima – Stipri Valstybė“, kurį tuo metu naudojo visuomenininkai, užsirašę jį ant autobusiuko, važinėdami po Lietuvą ir taip populiarindami šią protesto akciją.

Tuo pačiu metu tas šūkis buvo (ir yra) naudojamas pagrindiniame „Šeimų Maršo“ (dabar LŠS) seimusajudis.lt puslapyje, kaip atspindintis judėjimo esmę.

Jūs naudojote šį šūkį savo 2019 m. prezidentinėje rinkimų kampanijoje. Ir „Šeimų maršo“ organizatoriai dar kovo mėnesį (likus 2 mėn. iki „Didžiojo Šeimos Gynimo Maršo“) atsiklausė – ar jūs neprieštarausite, jei šis šūkis bus naudojamas, kaip jų protesto akcijos lozungas. Jūs tada atsakėte, kad jokių kliūčių tam nematote ir jokių pretenzijų neturite.

Norėčiau jūsų paklausti, koks jūsų motyvas buvo patentuoti ir tokiu būdu perimti šio šūkio kontrolę, sprendžiant kam bus leista naudoti jį savo veikloje, o kam ne?

Seimo narys Mindaugas Puidokas:

Kaip Jūs teisingai pastebėjote, šūkis ,,Stipri šeima – stipri valstybė” buvo mano su komanda sukurtas dar 2019 metų pradžioje ir naudojamas 2019 metų Prezidento rinkimų agitacinės kampanijos metu. Jis naudotas lankstukuose, plakatuose, spaudos, socialinių tinklų reklamoje kaip autorinis Mindaugo Puidoko šūkis. Šis šūkis buvo naudotas ir 2020 metų Seimo rinkiminėje kampanijoje prie mano asmeninės politinės reklamos.

2021 metų pavasarį ,,Šeimų maršo” vadovas Raimondas Grinevičius atsiklausė manęs dėl šūkio ,,Stipri šeima – stipri valstybė” naudojimo Didžiojo Šeimos gynimo maršo metu, tuo pripažindamas, kad šis šūkis buvo mano sukurtas ir naudojamas anksčiau. Neprieštaravau, kad šūkis būtų naudojamas Didžiojo šeimos gynimo maršo metu 2021 metų gegužės 15 dieną, nes mačiau šio konkretaus renginio svarbą Lietuvos vienijimui ir žadinimui.

Apie jokį kitą šūkio naudojimą nei su R.Grinevičiumi, nei su kitais Lietuvos šeimų sąjūdžio atstovais kalbėta nebuvo.

Antras klausimas būtų toks: Kas pasikeitė per tą laiką, nuo kovo iki balandžio, jog jūs nutarėte, kad šis šūkis būtų kontroliuojamas jūsų, užpatentuojant jį savo vardu?

Seimo narys Mindaugas Puidokas:

2021 metų balandį padaugėjo LGBT provokacijų. Gavęs info apie jų ketinimus perimti mano šūkį bei taip sugadinti Šeimos gynimo maršo renginį skubiai kreipiausi į patentų biurą, kad apsaugoti ir renginį, ir šūkį!

Autorius yra laisvas nuspręsti, kaip ir kada savo kūrinį apsaugoti nuo netinkamo naudojimo ar jo nesaugoti.

Ačiū už atsakymus

♦◊♦

infa.lt papildomai informuoja, kad „Stipri Šeima – Stipri Valstybė“ šūkio patentuoti ir taip apsaugoti nuo nesankcionuoto naudojimo Seimo nariui nepavyko dėl jo bendrinės ir neatitinkančios patentavimo taisyklių prasmės.

Jo patentavimo paraiška buvo atmesta. Kaip ir jo buvusio partijos bendražygio Sauliaus Skvernelio, bandžiusio savo laiku taip pat apsaugoti ir patentuoti lozungą „Tėvynės labui“, kuris irgi buvo naudojamas jo prezidentinės rinkimų kampanijos metu.

Todėl ir vieną, ir kitą šūkį laisvai galės naudoti visi norintys tą daryti, neatsiklausdami niekieno leidimo.

Benaršant internete paaiškėjo įdomių dalykų – pasirodo į šūkio „Stipri Šeima – Stipri Valstybė“ autorystę pirmasis galėtų pretenduoti tada dar būsimas prezidentas Gitanas Nausėda, tolimais 2016-ais metais išsakęs tą mintį (ne šūkio forma) savo interviu laidoje, kurią galima pažiūrėti žemiau:

Transkribavęs šį vaizdo įrašą portalas ProPatria, tų pačių metų (2016) gegužės mėnesį paskelbė straipsnį, ir kaip pastraipos apibūdinimą jame jau įrašė šį, vėliau daugelio naudotą šūkį: „Stipri Šeima – Stipri valstybė“.

Tas pats šūkis, šįkart jau paraidžiui, buvo aptiktas ir 2018 metų straipsnyje pačioje infa.lt svetainėje paskelbtuose dainos žodžiuose, sukurtuose Jolantos Toločkaitės ir įdainuotuose Jurgitos Arelienės, kurios pavadinimas skamba taip: „Himnas Šeimai: Stipri Šeima – Stipri valstybė“, Įrašą šio interviu autoriui atsiuntė pati jo atlikėja.

Dainos galima pasiklausyti čia: https://infa.lt/27007/himnas-seimai-stipri-seima-stipri-valstybe/

Interviu parengė: Arvydas Daunys , VšĮinfa.lt” vadovas ir portalo redaktorius

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 989

Žymos:

Atsiliepimų 6

  1. Regina    -  2021-11-28, 08:51

    Iš M.Puidoko tokių dalykų nesitikėjau. Visad laikiau jį padoriu žmogumi ir maniau kad jis nuoširdžiai stengiasi padėti. O čia tokie dalykai… visi jie ten tokie, daro viską kad pakenktų galimiems konkurentams per rinkimus ir patys gražiau pasirodytų. Apginti nuo LGBT tai kas jam niekada nepriklausė! Fuij…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. hansas    -  2021-11-28, 09:12

    Jooo, iš šono nekaip atrodo, bet gal žmogus tikrai apgint norėjo, suteikt po to leidimą naudotis to vertiems? 😀 Švarkelio pavyzdžiu 😀 ha ha ha

    Atsakyti į šį komentarą
  3. frajeris    -  2021-11-28, 17:05

    Puidokas kaip ir kiti darbiečiai dirba pagal uspaskio schemas, jie savarankiškai nieko nedaro, akli įrankiai agurkų karaliaus rankose

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Vygandas    -  2021-12-06, 19:42

    Taip, taip, Puidokas dar už Lietuvą, jis prieš partnerystės įstatymą, net prieš Stambulo konvenciją. Tikroji šeima, – vyras su vyru, kai moteris su moterimi, gali kiek nori, vis viena palikuonių nebus…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...