infa.lt

Le Figaro: Rusijos spec tarnybos nukenksmino stambų programišių tinklą

02 birželio
15:23 2016

lefigaro.fr

ddos attack

Rusijos spec tarnybos ir policija nukenksmino stambų hakerių tinklą, užsiiminėjusį įsilaužimais į bankus ir valstybines įstaigas, rašo Le Figaro. Apie tai pranešė RF vidaus reikalų Ministerija, pažymėjusi, jog visoje šalyje buvo areštuota virš penkiasdešimt žmonių.

Pasak rusų valdžios, ji įvykdė 86 kratas 15 Rusijos Federacijos subjektų teritorijoje. Kaip žinoma, programišiai vykdė atakas į automatizuotas banko klientų darbo vietas nuo 2015 metų, padarę nuostolių už daugiau, nei tris milijardus rublių. Tuo pačiu policijai pavyko užkardyti dar vieną galima nuostolį 2 mlrd 273 mln rublių sumai, konstatuoja Le Figaro.

Kratų metu Rusijos VRM darbuotojai perėmė kompiuterinę techniką, sim-korteles, bankų žemėlapius, falsifikuotus orderius ir t.t., kalbama straipsnyje. Piktavaliai užkrėsdavo tinklo kompiuterius kenksmingomis programomis, siekdami pagrobti lėšas iš finansų-kreditinių bei valstybinių įstaigų sąskaitų. Nusikaltėlių atžvilgiu buvo iškelta baudžiamoji byla pagal „nusikalstamo susivienijimo organizacijos“ straipsnį, praneša Le Figaro.

Šiaip jau, rusų hakeriai yra laikomi ypač pavojingais dėl jų aukšto kompetencijos lygmens ir jų kompiuterinių atakų sudėtingumo, pabrėžia leidinys. Jie figūruoja daugelyje kriminalinių bylų, susijusių su vagystėmis ir sukčiavimu, o taip pat jie dažnai yra įtariami špionažu Rusijos naudai.

2015 metais kompanija „Kasperskio laboratorija“ papasakojo apie hakerių atakas prieš 20 įvairių bankų ir apie tai, kaip vienos jų pasekoje bankomatai ėmė viduryje nakties „spjaudyti“ pinigines kupiūras.

Tais pačiais metais hakeriai atakavo oficialų Angelos Merkel tinklapį, ir atsakomybę už tai prisiėmė Rusijos hakeriai. Be to, nežinomi rusų piktavaliai taip pat įvykdė „sudėtingai organizuotą kiberataką“ prieš Pentagono kompiuterinę sistemą, primena Le Figaro.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 95

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....