infa.lt

Pietų Afrikoje aptikta nauja koronaviruso atmaina

26 lapkričio
14:26 2021

Pietų Afrikoje buvo aptikta nauja koronaviruso atmaina, ketvirtadienį paskelbė šalies sveikatos ministras Joe Phaahla.

„Mokslininkai teigia, kad naujasis variantas kelia susirūpinimą, nes jis turi daug mutacijų ir sparčiai plinta tarp jaunimo Gautenge, daugiausiai gyventojų turinčioje šalies provincijoje”, sakė jis internetinės spaudos konferencijos metu, praneša Epoch Times.

„Per pastarąsias keturias ar penkias dienas buvo eksponentinis [naujų infekcijų] skaičiaus augimas“, – kalbėjo jis apie koronaviruso infekcijos atvejų skaičių Pietų Afrikoje.

Augantis infekcijos atvejų skaičius, kuris atrodė kaip klasterių protrūkiai po studentų susibūrimų Pretorijoje ir Tshwane, paskatino mokslininkus ištirti viruso genomo seką ir vėliau atrasti naują variantą, sakė Phaahla.

Pietų Afrikos mokslininkai dabar siekia nustatyti, kiek procentų naujų atvejų sukėlė naujasis variantas, identifikuotas kaip B.1.1.529. Iki šiol nustatyta 10 patvirtintų atvejų

Praėjusią savaitę kasdien naujų užsikrėtimo atvejų Pietų Afrikoje skaičius sparčiai daugėjo nuo maždaug 200 iki daugiau nei 1 200 trečiadienį. Ketvirtadienį šis skaičius išaugo beveik dvigubai – iki 2465.

Nacionalinis užkrečiamųjų ligų institutas nepriskyrė pastarojo infekcijos protrūkio naujajai viruso atmainai, tačiau kai kurie vietiniai mokslininkai įtaria, kad tai yra tikroji priežastis.

Naujų mutacijų „žvaigždynas“.

Naujasis variantas turi naujų mutacijų „žvaigždyną“, sakė Tulio de Oliveira iš Genomo priežiūros tinklo Pietų Afrikoje. Jis pridūrė, kad didelis mutacijų skaičius kelia „susirūpinimą“, nes dėl to virusas gali apeiti imuniteto apsaugą.

„Šis naujas variantas turi daug daugiau mutacijų“, įskaitant daugiau nei 30 smaigalio baltymo, turinčio įtakos užkrečiamumui, mutacijų, sakė jis. „Matome, kad šis štamas potencialiai plinta labai greitai. Manome, kad artimiausiomis dienomis ir savaitėmis sveikatos priežiūros sistemoje pradėsime matyti spaudimą.

Reaguodami į naujienas apie naują viruso atmainą, Izraelis ir Britanija įvedė draudimus keliauti iš Pietų Afrikos, Lesoto, Botsvanos, Zimbabvės, Mozambiko, Namibijos ir Esvatinio.

Pasaulio sveikatos organizacijos techninė darbo grupė virusų evoliucijos klausimais susirinks penktadienį, kad aptartų naują variantą skubiame posėdyje, kurio paprašė Pietų Afrika. Grupė gali nuspręsti, ar suteikti jai pavadinimą iš graikų abėcėlės. Paskutinė koronaviruso atmaina pavadinta „Delta”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 251

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...