infa.lt

„Man nusispjaut, ką apie mane galvoja Europos Sąjungoje“: Lukašenka davė išskirtinį interviu

24 lapkričio
06:40 2021
Aleksandras Lukašenka interviu metu

youtube kadras

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka davė interviu BBC televizijai, kuriame tvirtino laikantis save legitimiu, aktyviai bendradarbiaujančiu su Vladimiru Putinu, nesirūpinančiu režimo kritikais. Korespondentas Steve’as Rosenbergas uždavė klausimus Lukašenkai apie santykius su Rusijos prezidentu, Vakarais ir opozicija.

Žurnalistas A. Lukašenkai priminė, jpg ES šalys mano, kad Baltarusijos prezidento rinkimai buvo suklastoti. Į ką Lukašenka atsakė: „Man nusispjaut, ką jūs Europos Sąjungoje manote apie Baltarusijos prezidentą. Ne ES mane išrinko. Nusispjaut, ką apie mane galvoja Anglija, JAV arba Europos Sąjunga“.

Steve’as Rosenbergas paprašė Lukašenkos paaiškinti: jei pernai rinkimuose jis surinko 80 proc. balsų, tai kodėl žmonės išėjo į masinius protestus?

„Tai pas jus nesueina galvose, Steve. Pas jus ir jūsų globėjus. Jūs paminėjote skaičių – 80%. Ne aš jį įvardijau, o teisėta Centrinė rinkimų komisija. CRK įvardino šį skaičių – 80%. Tai yra faktas, teisėtas faktas“.

Žurnalistui išsakius faktus apie 270 ne pelno organizacijų likvidavimą nuo 2021 metų liepos, A. Lukašenka atsakė, kad vyriausybė ketina ir toliau jas uždarinėti, nes jas finansuoja Vakarai.

„Atsakau į tavo klausimą, nesivargink: išpjausime visus niekšus, kuriuos finansavote. Ak, susirūpinote, kad mes sunaikinome jūsų struktūras, NVO, NPO ir kitas, kurie tai finansavo. Mes pirštu nepalietėme tų žmonių, kurie dirbo Baltarusijai, padėjo žmonėms, o tuos, kurie naudojosi jūsų parama, gaudami iš jūsų finansavimą ir triuškinome čia, tuos, kuriuos matėte Minske – jei kažko dar nelikvidavome, tai likviduosime juos artimiausiu metu“, – pareiškė Baltarusijos vadovas.

A. Lukašenka taip pat neigia politinių kalinių buvimą Baltarusijoje, tvirtindamas, kad Baudžiamajame kodekse tokio straipsnio nėra, o visi 870 už grotų atsidūrę asmenys pažeidė įstatymus.

Lukašenka įsitikinęs, kad šalis neliks be sąjungininkų. „Nelabai jaudinuosi… Ir anksčiau mes su jumis ne ypač bendradarbiavome. Na, jūs nenorite ir nereikia. Mes nemirsime… Yra šalių, su kuriomis bendradarbiaujame. Didelės šalys“. Akivaizdu, kad Lukašenka turėjo omenyje bendradarbiavimą su Rusija: „Baltarusija ir Rusija kurs aljansą, ir jis bus galingesnis už unitarinę valstybę“.

Pokalbio metu A. Lukašenka apkaltino JT, Raudonąjį kryžių ir kitas tarptautines organizacijas, finansuojant protestus Baltarusijoje ir samdant advokatus protestuotojams šalyje.

Steve’ui Rosenbergui paprašius pakomentuoti situaciją Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje, A. Lukašenka pasakė, kad nieko nekvietė, o migrantai į Baltarusiją atvyko tik dėl to, kad buvo pakviesti Vakaruose.

„Jie važiuoja per Baltarusiją, Viduržemio jūrą, nežinau, kas juos ten pakvietė. Per Balkanus, kitais maršrutais. Turbūt irgi kvietė. Jie važiuoja pas jus, o ne į Baltarusiją. Iš Baltarusijos nori patekti šiuo atveju į Vokietiją, – pareiškė Lukašenka. – Duok tekstą. Parodyk, kur kviečiau: „Ateikite pas mus?“ Jei priekaištauji, kad padėjau migrantams ten patekti, dedi faktus ant stalo. priremkite mane prie sienos su šiais faktais.”

Pasak nepriklausomo tyrimo, Svetlana Tichanovskaja laimėjo rinkimus Baltarusijoje. Ji surinko esą mažiausiai 3 milijonus balsų. Tačiau Baltarusijos centrinės rinkimų komisijos rezultatai parodė, kad laimėjo A. Lukašenka. Po rinkimų Baltarusijoje vyko masiniai protestai. Saugumo pajėgos paskelbė karą demonstrantams. Prieš protestuotojus buvo panaudotos vandens patrankos, garsinės granatos ir guminės kulkos. Sulaikytieji buvo kankinami policijos komisariatuose ir tardymo izoliatoriuose. Apie tai buvo paskelbta nemažai filmuotos medžiagos.

Pati Svetlana Tichanovskaja prieš kurį laiką pareiškė, kad nebenori būti prezidente, ir nedalyvaus sekančiuose Baltarusijos prezidento rinkimuose.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 557

Žymos:

Atsiliepimų 7

  1. Cha    -  2021-11-24, 07:22

    Viskas. Susikompromitavo Tarakonas. Psichopatas nesuvokia, kad Vakaruose yra kietų žurnalistų, kuriems, jei esi neišrinkta, bet tik valdžią užgrobęs šūdas interviu dalinti pavojinga. Apsi…iko pons Lukašenka.

    Atsakyti į šį komentarą
    • patriotas    -  2021-11-24, 07:37

      Lukašenka pasipriešino globalistiniams tarakonams, kurie norėjo užgrobti valdžią Baltarusijoje ir ją naikinti, kaip jau 30 metų naikina Lietuvą.

      Atsakyti į šį komentarą
    • Steksė    -  2021-11-28, 11:52

      Susikompromitavę vakarai, o ne Lukašenka. Visa istorija su Azijos klajokliais prie Lietuvos ir Lenkijos sienų su Baltarusija prasidėjo dėl vakarų įžūlaus spaudimo prieš Baltarusiją, kuomet buvo Lietuvos ir Lenkijos demokratinių režimų (už kurių kyšojo Pentagono ir NATO ausys) kurstomi masiniai neramumai Baltarusijoje.

      Atsakyti į šį komentarą
  2. Cha    -  2021-11-24, 07:36

    Pasižiūrėkite žmonės į tą Lukašenkos pozą kuri matosi. Bet kuris psichologas pasakys tai agreyvus psichas kurį reikia izoliuoti nuo visuomenės. Bet šitam tipui pavaldžos jėgos struktūros. Kodėl jos klauso psichopatų nurodymų suprasti neįmanoma. My slavy, sako Lokašenka… bet slavai yra ir lenkai ir čekai- malonu žiūrėti į vienus slavus ir tik pasišlykštėjimą kelia Lukašenką ir Putiną palaiknčius slavus.

    Atsakyti į šį komentarą
    • patriotas    -  2021-11-24, 07:42

      Jėgos struktūros palaiko Prezidentą, nes yra patriotinės. Malonu žiūrėti į tikrus slavus. Baltarusiai sugriovė JAV subinlaižių imperialistų lenkų psichopatinę svajonę atkurti Žečpospolitos Zombį.

      Atsakyti į šį komentarą
  3. Vygandas    -  2021-11-24, 09:31

    Įdomios Lukošenkos mintys. Jis akivaizdžiai mato jog pasaulio valdžios iškrypusios visais klausimais, Europa supuvusi, paskutiniai LR Seimo rinkimai parodė, jog zombuoti žmonės į valdžią išrenka psichinius iškrypėlius, kuriems būdinga ne demokratija, o įžūliausia diktatūra, tiesiog mąstančių žmonių genocidas…

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Ed    -  2021-11-25, 20:27

    Mums reikia tokio prezidento.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...