infa.lt

Kinija „imsis visų priemonių” dėl Lietuvos vyriausybės pritarimo Taivano atstovybės šalyje kūrimui. Jai teks visos pasekmės

22 lapkričio
18:19 2021

nuotr: youtube

Lapkričio 18 dieną oficialus Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas išplatino pareiškimą apie tai, kad Lietuva pritarė Taivano valdžios institucijų steigimui šalyje – taip vadinamai „oficialiai atstovybei“:

„Nepaisant didelio Kinijos pasipriešinimo, Lietuvos vyriausybė pritarė Taivano valdžios institucijų steigimui šalyje, taip vadinamajai „Taivano atstovybei“.

Tai yra žingsnis, kuris šiurkščiai pažeidžia „vienos Kinijos principą“, politinius įsipareigojimus, nurodytus komunikate dėl diplomatinių santykių tarp dviejų šalių užmezgimo, kenkia Kinijos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui, taip pat šiurkščiai kišasi į jos vidaus reikalus.

Kinijos vyriausybė griežtai protestuoja, nesutinka ir imsis visų būtinų priemonių nacionaliniam suverenitetui ir teritoriniam vientisumui apsaugoti. Lietuva bus visiškai atsakinga už visas iš to kilusias pasekmes.

Pasaulyje yra tik viena Kinija, ir Taivanas yra neatsiejama jos dalis, o Kinijos Liaudies Respublikos vyriausybė yra vienintelė teisėta vyriausybė, atstovaujanti visai šaliai.

Prašome Lietuvos valdžios nedelsiant pakeisti neteisingą sprendimą. Taip pat norime informuoti Taivano valdžią, kad jų „nepriklausomybės“ planai yra akivaizdžiai klaidingi ir jiems lemta žlugti.

Kinijos ambasadorius prie ES, Zhang Ming pažymėjo, kad 1975 m. Europos Komisijos viceprezidentas Christopheris Soamesas lankėsi Pekine ir vedė derybas dėl Europos Sąjungos ir Kinijos ryšių išplėtimo ir įtvirtinimo.

Taivano klausimu Soamesas sakė: „Visos Europos Sąjungos valstybės narės pripažįsta Kinijos Liaudies Respublikos vyriausybę ir laikosi Kinijos Liaudies Respublikos priimtos pozicijos Taivano klausimu.

Remdamasi šia pozicija, patvirtinu, kad Europos Sąjunga nepalaikys jokių oficialių santykių su Taivanu ir nesudarys jokių sutarčių.

Šis pažadas yra teisinis įsipareigojimas ir apribojimas ES ir jos valstybėms narėms, todėl Zhang Ming dėl to pateikė pretenziją ES.

Kinai komentuoja po šiuo pareiškimu:

人在深秋:
Kol kas nesijaudinkite dėl Kinijos ir ES investicijų susitarimo – tai nenaudinga, jei ES gali jį priimti. Pats laikas imtis veiksmų prieš tokius šokinėjančius klounus kaip Lietuva.

guan_15786986332145:
Siųskite į Lietuvą daugiau afganų pabėgėlių ir finansuokite daugiau mečečių Lietuvoje statybas.

guan_16046257092354:
Viskas gerai, kai Rusija aneksuos Lietuvą, mums tereikės tai pripažinti, o tada atlikti dar vieną darbą Prancūzijoje. Pažiūrėsime tada, ar Jungtinė Karalystė ir JAV turės jėgų ir galimybių įsikišti.

登录:
Stabdyk. Lietuva – JAV ir Europos Sąjungos paleistas vėją tyrinėjantis balionas, priklausantis nuo Kinijos reakcijos. Jūs neatsakėte, pradėjote studijuoti Lietuvą, kurią pasekė dar dvi mažas ES valstybes , o iš paskos visa ES ir JAV.
Pirmuoju žingsniu Kinija turi nubrėžti aiškią ribą, ir diplomatinių santykių nutraukimas yra geriausias būdas.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 370

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Eugenijus    -  2021-11-22, 18:24

    Uždarys pasaulinio šlamšto parduotuves?Tik į naudą.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...