infa.lt

Taivanas stabdo 2-osios Pfizer dozės skiepus 12–17 metų amžiaus vaikams dėl miokardito rizikos

14 lapkričio
13:30 2021

CECC teigia, kad COVID vakcinų patvirtinimas vaikams iki 12 metų nebus svarstomas, kol nebus išspręstas antrosios dozės klausimas, praneša taiwannews.com portalas.

TAIPEI (Taiwan News) – Centrinio epidemijų valdymo centro (CECC) vadovas Chen Shih-chung (陳時中) trečiadienį (lapkričio 10 d.) pranešė, kad ekspertų grupė nusprendė sustabdyti antrųjų Pfizer-BioNTech (BNT) vakcinos nuo COVID dozių skyrimą 12–17 metų vaikams, nes nerimaujama, kad gali padidėti miokardito rizika.

Buvo pranešta apie miokardito (širdies raumens uždegimo) ir perikardito (išorinės širdies srities uždegimo) atvejus po 12–17 metų vaikų vakcinacijos BNT. Remiantis JAV statistika, jaunuolių rizika susirgti miokarditu po antrosios BNT dozės yra 10 kartų didesnė nei po pirmosios dozės, praneša CNA.

Kai kurios šalys pakoregavo savo politiką, susijusią su COVID-19 vakcinų skyrimu paaugliams. Pavyzdžiui, Honkongas pakeitė tvarką nuo dviejų BNT dozių iki vienos dozės 12–17 metų amžiaus asmenims. JK padarė kažką panašaus, rekomendavo tik vieną injekciją vaikams nuo 12 iki 18 metų, teigia CNA.

Chen sakė, kad Sveikatos ir gerovės ministerijos Imunizacijos praktikos patariamasis komitetas (ACIP) nusprendė sustabdyti antrųjų BNT dozių skyrimą šiai amžiaus grupei dviem savaitėms, per kurias ekspertai ir Ligų kontrolės centrų (CDC) gydytojai išnagrinės 16 paauglių miokardito atvejus po vakcinacijos BNT prieš priimant galutinį sprendimą, ar atlikti antrąjį skiepą.

Prieš priimant galutinį sprendimą taip pat bus atsižvelgta į tarptautinius duomenis, sakė CECC vadovas ir pridūrė, kad šiuo metu vaikai nuo 12 iki 17 metų yra skiepijami dviem dozėmis visame pasaulyje, išskyrus Honkongą ir JK.

Kalbant apie tai, ar COVID-19 vakcinos bus patvirtintos 5–11 metų vaikams, Chen teigė, kad šis klausimas nebus svarstomas, kol nebus išspręstas antrosios dozės klausimas, skirtas 12–17 metų vaikams.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 392

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...