infa.lt

Mamos kviečia į protestą basomis prieš galimybių pasą vaikams. Lietuvos Šeimų Sąjūdis organizuoja protesto akcijas Lietuvoje

13 lapkričio
11:45 2021

Vaikai prie prezidentūros

Socialiniuose tinkluose plinta kvietimas tėveliams jungtis į grupės mamų basomis rengiamą protestą prieš valdžios priimamas kovidinių apribojimų priemones vaikų atžvilgiu.

Protesto akcijos organizatorės, nesutinkančios su tuo, kad iš vaikų nuo 12 metų būtų reikalaujama „Galimybių paso”, kviečia nepritariančius šiam valdžios sprendimui ateiti prie Vilniaus vyriausybės, kur jos protestuos basomis.

Pasidalintuose kvietimuose rašoma, jog protestas prasidės Vilniuje  lapkričio 15 dieną 11.00 valandą prie Vyriausybės, ir kviečiama tėvus bei pritariančius jungtis visą dieną.

Tuo tarpu kvietimu besidalinančios mamos irgi kviečia visos Lietuvos tėvelius, negalinčius atvykti į Vilnių,  savo miestuose tuo pačiu laiku ateiti prie savivaldybių ir seniūnijų, o galinčius važiuoti į Vilnių prie vyriausybės.

Vyriausybės planai atimti daliai vaikų prieigą prie bibliotekų, užklasinių renginių, ar tiesiog galimybę nueiti nusipirkti bandelę parduotuvėje pertraukos metu – kelia tėvams nerimą dėl savo vaikų ateities – visi supranta, kad šie Vyriausybės žingsniai tik pradžia veiksmų, kurių bus imtasi mažųjų visuomenės narių atžvilgiu.

Manoma, kad po to ši valdžia pasiūlys dar mažesnį vaikų amžiaus cenzą gauti GP, imdama pavyzdį iš kitų šalių, kuriose jau yra patvirtinti skiepai vaikams nuo 5 metų amžiaus, ir dėl to visuomenėje kyla didelis nerimas.

Dėl valdžios plano įvesti „atimtų galimybių pasą (AGP)” vaikams, kurį ji pati vadina „Galimybių pasu”, – visuomenėje, tarp teisininkų, psichologų, tėvų – vyksta  įtemptos diskusijos, išsakomi būgštavimai, jog AGP šioje jautrioje dėl amžiaus grupėje sukels didelę nelygybę, galimų patyčių bangą, diskriminaciją ir kitus dalykus, kurių vaikai dėl savo amžiaus apribojimų negalės įveikti savarankiškai.

Ir niekas negali numatyti to, į ką vaikų tarpe išsilies su tuo susijusios psichologinės problemos, traumos – pavyzdžiui, Amerikoje dažnas atvejis, kai vaikai ateina į mokyklą ir šaudo savo bendraamžius, mokytojus. Lietuvoje, kai kuriais atvejais – nusižudo. 2020-aisiais nusižudė 607 žmonės. Tarp jų 17 savižudybių 10-19 metų vaikų-paauglių grupėje.

Šią savaitę Seimo priimti Užkrečiamųjų ligų įstatymo pakeitimai, kuriais nustatyta priversti darbuotojus pačius apsimokėti už privalomą testavimą, o po to pagarsinti vyriausybės siekiai kitą savaitę atimti iš dalies vaikų (nuo 12 metų amžiaus) vaikystę per GP reikalavimą- Lietuvos žmonių nepaliko abejingais – vieni tam pritarė, kiti piktinosi ir kvietė protestuoti ar imtis kitų priemonių.

Visuomenė sujudo visoje Lietuvoje, ir protestuojančios mamos, numačiusios basomis, kaip gyvas priekaištas valdžiai, stovėti prie vyriausybės – kviečia tėvelius pakelti užpakalius nuo sofų ir judėti prie Vyriausybės.

Pandemijos valdymo priemonių griežtinimą ir „Galimybių paso” vaikams nuo 12 metų reikalavimą Vyriausybė planuoja patvirtinti ateinančią savaitę.

Mamos, siekdamos atkreipti valdžios ir visuomenės dėmesį,  žada protestuoti basos ir kviečia jungtis visuomenę – ateiti, palaikyti, pabūti kartu.

Mamos, o taip pat ir visuomeninės organizacijos kreipiasi į Prezidentą, prašydamos stabdyti šią institucinę prievartą prieš vaikus, kurie nėra rizikos grupė, todėl neturėtų tapti spaudimo įrankiu tėveliams iš valdžios pusės, pateisinant tai pandemijos valdymu. .

Lietuvos Šeimų Sąjūdis kreipėsi į Prezidentą ir Seimo narius, kviesdamas teikti Konstituciniam teismui skundą dėl antikonstitucinio įstatymo verčiančio darbuotojus apsimokėti patiems už privalomus testus, kai gaunamas atlyginimas gali būti net mažesnis, nei reikalaujama sumokėti už testus suma.

Taip pat Lietuvos Šeimų Sąjūdis organizuoja protestus Lietuvoje prieš valdžios savivalę – skelbiama Facebook:

Lapkričio 14 dieną, sekmadienį: Klaipėdoje, 14:00–16:00 val., Naujojo Sodo gatvėje.

Lapkričio 14 dieną, sekmadienį: Šiauliuose, 14:00–16:00 val., Vasario 16-osios gatvėje 62.

Lapkričio 14 dieną, sekmadienį: Plungėje, 14:00–16:00 val., Laisvės alėja 10.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 2 557

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Hm    -  2021-11-13, 13:30

    Lietuvoje sovietmečio kartą keičia išsigimeliu karta š dėl to va toks ir gyvenimas, ir jų tokie sprendimai…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. mes pasmerkti išnaikinimui    -  2021-11-13, 20:08

    Žmonės turėtų aiškiai suprasti vieną dalyką. Ta nepaprastoji padėtis yra skirta ne migrantams, ne valstybės tikriesiems priešams, o mums visiems, šalies piliečiams. Taip siekiama įtvirtinti totalitarinį režimą, kuris prasidėjo nuo pišpasių įvedimo 2021-09-13. Toliau sekti gali mūsų visų priverstinis marmaliavimas, fizinis naikinimas. Jeigu norime to išvengti, reikėjo sukilimą organizuoti jau vakar, jei ne dar anksčiau. Dabar dar būtų galima apsisaugoti, bet reikėtų veikti staigiai. Šiaip ar taip mūsų yra žymiai daugiau nei jų ir, jeigu norėtume, galėtume atsiimti valstybę. Labiausiai liūdina, kad mūsų kariuomenėje nieko nėra daroma, vykdomi šitų parazitų įsakymai. Policija irgi tyli.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Vygandas    -  2021-11-14, 13:00

    Taip, jau atėjo laikas, laisvamaniai išprovokavo, – KELKIS, LIETUVA jau į žūtbūtinę, nes iki eilinių rinkimų neištrauksime. Jų taikinyje – mūsų vaikai ir anūkai. Mokyklose treniruos apsispręsti – berniukai jie ar mergaitės, o dabar prievartaus marmalus, slopinančius imuninę sistemą, jiems suleisti…

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Mes naikinami pagreitintu būdu    -  2021-11-14, 16:36

    Basomis, su pliušiniasi meškiukais ir pampersiukais eina snaigių karta kovoti už savo vaikus. Idiotai. Ne prieš vaikų GP, o apskritai prieš GP turi sukilti ne išprotėjusios snaigės, o visa tauta. Koks skirtumas, gaus tas vaikas GP nuo 12 ar nuo 16 metų, apie ką mes kalbam – vyrai turi imti ginklus ir stoti į žūtbūtinę kovą. Arba dabar, arba niekada.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pamatysime ir juoduku su Rusijos vėliava. Rusai naudos artilerija aviacines bombas FAB 3T ir viršgarsines...

Rrr

Pirmą kartą įspėjimas, o toliau vėl baudos? Juridiniams asmenims - baudos iškart - kodėl? Kuo...

Rrr

Atrodytų mūsų tai neliečia, tai kažkokios virtualios valiutos, pinigų pervedimus vykdančios įmonės, bet iš tiesų...

Dabar į pasaulį žvelgiama per išangę, ne per akį...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....