infa.lt

Covid grėsmė vaistinėms sumažėjo perpus – nuo 30² metrų, iki 15. Maisto parduotuvių grėsmė neskiepytiems – pasiliko tokia pati

13 lapkričio
09:00 2021

Arūnas Dulkys

Kai anksčiau SAM ministras Arūnas Dulkys paskelbė, jog minimalus plotas neskiepytam ir šiaip neturinčiam „atimtų galimybių paso” žmogui prekybos vietose ir vaistinėse turi siekti ne mažiau 30-ies kvadratinių metrų – visuomenė pasibaisėjo – kai kurių vaistinių ir net parduotuvių plotas bendrai nesiekė tokio skaičiaus.

A.Dulkys tada, matomai, samprotavo, jog kovydas – tai baisi liga ir neskiepytiems bei neturintiems „atimtų galimybių paso” žmonėms gresia baisus pavojus užsikrėsti arba apkrėsti kitus, todėl to ploto reikalavimo sumažinti niekaip negalima.

Iš kur jis paėmė tokio ploto reikalavimus – težino tik jis pats, nes visi pasaulyje daryti tyrimai nurodo 3-5 metrus, o ir Lietuvos maitinimosi įstaigose anksčiau galiojo reikalavimas laikytis 2 m. atstumo.

Ir štai, staiga A.Dulkys praregėjo – pasirodė, kad mažose vaistinėse vis tik galima laikytis ir skirtingų, nei reikalaujama kitose prekybos vietose, reikalavimų. Juk vaistinės asocijuojasi su vaistais nuo ligų – atitinkamai ir virusai vaistinėse mažiau siaučia, todėl galima jose taikyti dvigubai mažesnius reikalavimus, mat A.Dulkys, matomai, kalkuliatoriumi paskaičiavo, kad pavojus ten lygiai dvigubai mažesnis.

Tiesa, viešai jis paskelbė, kad reikalavimus sumažino siekdamas padidinti vaistų prieinamumą gyventojams, bet kažkodėl nepaaiškino – kodėl nenori padidinti maisto prieinamumo, kuris žmogui yra gyvybiškai svarbesnis kur kas labiau nei vaistai. Mat palaiko gyvybę. Gal pamanė, jog dieta ir pasivaikščiojimai iki toliau esančių parduotuvių mums į sveikatą?

Nepaaiškino ir kodėl žlugdo kitus verslus, neleisdamas patekti į jų parduotuves be to nelemto „atimtų galimybių paso”, kurio net dokumentu pavadinti neišeina – jis neapibrėžtas jokiu įstatymu.

O kam aiškint? – Išleidai eilinį potvarkį – tegu žmonės aiškinasi patys tarpusavyje – skleidžia gandus, paskalas, šaiposi iš taip vadinamo „sveikatos” ministro ir jo potvarkių – svarbu nepyktų. Gal dėl to ir vaidina juokdarį mūsų ministras, kad žmonės su pašaipomis sutiktų, o ne su pagaliu rankose.

SAM pranešimas skamba taip:

Siekiant užtikrinti vaistų prieinamumą gyventojams, minimalus plotas, kurį vaistinės, aptarnaujančios asmenis be Galimybių paso, privalo užtikrinti vienam aptarnaujamam žmogui, sumažintas nuo 30 kv. m iki 15 kv. m. Jeigu vaistinės prekybos (paslaugų teikimo) plotas nesiekia 15 kv. m, ji galės vienu metu aptarnauti tik vieną asmenį.

Šis pakeitimas įsigaliojo penktadienį, lapkričio 12 d. Operacijų vadovo sprendimą rasite ČIA

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 434

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Vygandas    -  2021-11-13, 11:24

    Kai atsitiktiniai laisvamaniai mąstantiems žmonėms uždarys dar ir maisto parduotuves, tai tada „terpylų” skrandis pažadins juos iš miego jau kovoti. Tiesiog būtina žmogelius įvaryti į kampą…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....