infa.lt

Liberalai pritaria nepaprastosios padėties įvedimui pasienyje su Baltarusija

09 lapkričio
13:09 2021
Nelegalūs mmigrantai Baltarusijos-Lenkijos pasienyje

Nelegalūs mmigrantai Baltarusijos-Lenkijos pasienyje

Stebėdama besiklostančius įvykius Lenkijos ir Baltarusijos valstybių pasienyje, Liberalų sąjūdžio frakcija palaiko Vyriausybės sprendimą įvesti nepaprastąją padėtį prie mūsų valstybės sienos su Baltarusija. Liberalų nuomone, situacija pasienio ruože yra rimta, todėl būtina sutelkti visus resursus ir būti pasiruošusiems atlaikyti didelius ir iš Baltarusijos pusės koordinuojamus nelegalių migrantų srautus.

„Nors didžiausi nelegalios migracijos srautai šiuo metu nukreipti į Lenkiją, tačiau situacija bet kada gali pasikeisti. Lietuvai kyla grėsmė tvarkytis su dar didesniais neteisėtų migrantų antplūdžiais. Todėl tikrai palaikome visų Lietuvos teisinėje sistemoje esančių priemonių panaudojimą susidariusios ekstremaliosios situacijos metu.

Nepaprastosios padėties įvedimas leis pasiruošti bet kokiems iššūkiams, leis sutelkti visus resursus, tiek karinių pajėgų, tiek pasienio tarnybų tuose pasienio ruožuose, kuriuose kyla didžiausia grėsmė vietos gyventojams ir šalies saugumui“, – kalbėjo frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas.

Jo teigimu, situacija pasienyje yra rimta ir į ją būtina reaguoti bei užtikrinti deramą Lietuvos sienos apsaugą. Be kita ko, E. Gentvilas teigiamai vertina pasienio savivaldybių merų laikyseną šiuo laikotarpiu ir dėkoja už bendradarbiavimą.

„Norisi padėkoti Varėnos rajono merui Algiui Kašėtai ir Lazdijų rajono merei Ausmai Miškinienei, kurie supranta situaciją ir yra pasiruošę bendradarbiauti. Šių savivaldybių merams kadencija nėra įprasta, o padėtis savivaldybėse – ekstremali. Visi suprantame, kad nepaprastoji padėtis gali šiose savivaldybėse sukelti šiek tiek nepatogumų, tačiau tai yra būtinas žingsnis, apsaugant visos šalies gyventojus“, – sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas.

Parlamentaras pridūrė, kad frakcija palaiko Ministrės Pirmininkės Ingridos Šimonytės ir vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės glaudų bendradarbiavimą su tarptautiniais partneriais ir kaimynais.

„Matome premjerės ir ministrės lyderystę valdant šį iššūkį, nenutrūkstamą komunikaciją ir situacijos koordinavimą su Latvija ir Lenkija, taip pat nuolatines konsultacijas su Europos Sąjungos institucijų vadovais. Liberalai taip pat siūlo kelti naujų sankcijų Baltarusijos režimui klausimą Europos Sąjungos lygiu. A. Lukašenkos veiksmai nėra tik Lietuvos ar Lenkijos reikalas, tai – grėsmė visoms Europos Sąjungos valstybėms“, – pridūrė E. Gentvilas.

Šis Vyriausybės parengtas nepaprastosios padėties projektas bus svarstomas vakariniame Seimo posėdyje. Pagal jį nepaprastoji padėtis įvedama pasienio ruože ir 5 kilometrus nuo jo bei neteisėtų migrantų apgyvendinimo objektuose. Projekte, kuriam pritarė Ministrų kabinetas, numatomas nepaprastosios padėties įvedimo terminas – 1 mėnuo.

Objektai, kuriuose laikomi nelegalūs migrantai yra šiose teritorijose – Kybartuose, Pabradėje, Medininkuose,  Rukloje, Vilniuje. Kas bus su šių miestų ir apylinkių gyventojais – informacijos nėra.

Telegram kanale V.Čmilytė kalba apie nepaprastosios padėties įvedimą

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 329

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Danas    -  2021-11-09, 14:21

    O nebus, kad prisidengiant nepaprastaja padetimi prades terorizuoti pacius lt gyventojus? Prievarta vakcinuoti, atimineti nuosavybe ir pan?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....