infa.lt

Mizantropiški bankininkai, atsakingi už COP26 ir „Žaliąjį” naująjį kursą

09 lapkričio
10:14 2021

Greta Thunberg

Didžiulę permainą į „žaliąją ekonomiką” dabar stumia jėgos, kurios išsilavinusiam piliečiui gali sukelti nemažai nepatogumų.

Žinoma, kasdien mirga naujienų pranešimai, kuriuose pristatomas drąsus jaunų „ekologinių kovotojų” judėjimas, vadovaujamas „amžinai penkiolikmetės” Gretos Thunberg iš Švedijos arba septyniolikmetės Jamie Margolin iš Amerikos, kurie tapo jėga visoje Europoje ir Amerikoje, vadovaujančia tokiems judėjimams kaip „Išnykimo sukilimas”, „Tai nulinė valanda”, „Saulėtekio judėjimas” ir „Vaikų ekologinis žygis”.

Jaunos Alexandria Ocasio-Cortez veidas kasdien parduoda idėją, kad vienintelis būdas pakeisti pasenusias kapitalistines jėgas, kurios dešimtmečius vargina pasaulį, yra įvesti plataus masto Žaliąjį naująjį kursą, kurio prioritetas – dekarbonizacija, kaip žmonijos tikslas, o ne toliau leisti beprasmiškoms rinkų jėgoms lemti mūsų likimą.

ES Prezidentė Ursula von der Leyen, pradėjusi eiti savo pareigas, nedelsdama užsipuolė Kinijos juostos ir kelio iniciatyvą (kuri, ironiška, yra tikras XXI a. Naujasis kursas), sakydama:

…kai kurie perka savo įtaką investuodami į priklausomybę nuo uostų ir kelių, [bet] mes einame Europos keliu”.

Kas yra „europietiškas kelias”? Ne Šarlio de Golio (Charles De Gaulle) ar Konrado Adenauerio (Konrad Adenauer), kurie pramonės augimą ir gyventojų skaičiaus didėjimą laikė teigiamais dalykais, plėtros planai, o žaliasis Naujasis kursas.

Von der Leyen paskelbė, kad:

Noriu, kad Europa iki 2050 m. taptų pirmuoju CO2 požiūriu neutraliu žemynu pasaulyje! Per pirmąsias 100 savo kadencijos dienų pasiūlysiu naująjį ekologinį kursą Europai…”

Puolimas prieš „beprasmiškas rinkos jėgas” ir kapitalizmo galios struktūras nėra blogas dalykas… bet kodėl turime atsisakyti anglies dvideginio? Per didelių, kad žlugtų, bankų perreguliavimas jau seniai pribrendo, bet kodėl daugelis mano, kad „žaliasis naujasis kursas” nesuteiks galios toms pačioms jėgoms, kurios per pastarąjį pusšimtį metų siaubė pasaulį ir sukėlė dar daugiau mirčių ir bado, nei jau patyrėme dėl globalizacijos?

Tokius klausimus galima užduoti tik tada, kai pirmiausia susiduriame su nemaloniu faktu, kad už tokių jaunų kartoninių figūrų kaip Thunberg, Margolin, Cortez ar „Žaliasis naujasis kursas” slypi veikėjai, kurių jokiu būdu nesietume su humaniškumu.

ŽALIOSIOS OBLIGACIJOS IR OLIGARCHAI

Kai bandome atitraukti uždangą, susiduriame su tokiomis figūromis kaip princas Čarlzas, kuris neseniai susitiko su 18 Sandraugos šalių vadovais, siekdamas įtvirtinti klimato kaitos ekstremaliosios situacijos teisės aktus, kurie greitai buvo priimti Jungtinės Karalystės ir Kanados parlamentuose.

Susitikimo pabaigoje Čarlzas pareiškė, kad „turime 18 mėnesių išgelbėti pasaulį nuo klimato kaitos”, ir paragino „didinti privataus sektoriaus finansavimą, skirtą tvariam vystymuisi visoje Sandraugoje remti”.

Po karališkojo dekreto Anglijos bankas ir kai kurie nešvariausi bankai, priklausantys Rotšildo ir Londono miesto finansų tinklui, skatino „žaliąsias finansines priemones”, kurioms vadovauja žaliosios obligacijos, kad nukreiptų pensijų planus ir investicinius fondus į žaliuosius projektus, į kuriuos niekas sveiku protu niekada neinvestuotų.

Ekologinis, socialinis ir valdymo indeksas (angl. ESG) jau sukurtas 51 % Vokietijos bankų, įskaitant išvestinių finansinių priemonių bombą, kuri laukia sprogimo, pavadintą „Deutschebank”. Pagrindiniai bankininkai, palaikantys ESG, pavyzdžiui, Anglijos banko atstovas Markas Karnis (Mark Carney), teigė, kad pagal šį naująjį indeksą būtų galima sutelkti daugiau kaip 6,5 trilijono eurų (šiuo metu jis sudaro apie 160 mlrd. JAV dolerių).

Šių „žaliųjų obligacijų” kūrimas vyksta kartu su „Bail-in” mechanizmais, kurie šiuo metu įgyvendinami visose transatlantinėse valstybėse, siekiant pavogti trilijonus dolerių iš pensijų fondų, RRSP ir savitarpio pagalbos fondų, kai kitą kartą reikės gelbėti „per dideles, kad žlugtų” įmones, kurios šiuo metu sėdi ant 1,2 trilijono dolerių vertės išvestinių finansinių priemonių burbulo ir laukia, kada sprogs.

Be to, kad vadovauja Anglijos bankui, buvęs „Goldman Sachs” darbuotojas Carney taip pat pritarė Finansinio stabilumo valdybos darbo grupei dėl su klimato kaita susijusios finansinės informacijos atskleidimo, kuri buvo sukurta 2015 m. ir kuria buvo vadovaujamasi rengiant 2019 m. liepos mėn: Finansų pertvarkymas siekiant ekologiškesnės ateities”.

Baltojoje knygoje siūloma:

įtvirtinti Jungtinės Karalystės, kaip pasaulinio žaliųjų finansų centro, poziciją ir iškelti Jungtinę Karalystę į žaliųjų finansų inovacijų, duomenų ir analizės lyderės poziciją…, kuriai pritarė institucijos, atstovaujančios 118 trilijonų JAV dolerių vertės turtui visame pasaulyje.”

Be to, 2016 m. Carney vadovaujama darbo grupė inicijavo Žaliojo finansavimo iniciatyvą, kuri dabar yra pagrindinė priemonė, skirta nukreipti tarptautinius kapitalo srautus į žaliąsias technologijas.

Buvęs Carney darbdavys „Goldman Sachs” taip pat sukūrė „Žaliąjį indeksą, skirtą „doram investavimui”, įskaitant du naujus tvarumo indeksus, kuriais siekiama skatinti dideles investicijas į žaliąją infrastruktūrą, pavadintus CDP Environment EW ir CDP Eurozone EW.

Akronimas CDP kilęs iš Londone įsikūrusio analitinio centro „Climate Disclosure Project”, kuris sukūrė „Goldman Sachs” programą. Liepos 10 d. „Goldman Sachs” atstovė Marine Abiad reklamavo CDP indeksą sakydama: „Esame įsitikinę, kad tvarus finansavimas leidžia finansų rinkoms atlikti teigiamą vaidmenį ekonomikoje”.

Jei manėte, kad „Išnykimo sukilimo” niekaip neliečia socialinių inžinierių ranka, tai vienas iš pagrindinių judėjimo veikėjų Aleksas Evansas (Alex Evans) yra buvęs Princo tarptautinio tvarumo padalinio konsultantas ir JAV Nacionalinės žvalgybos tarybos (National Intelligence Council) knygos „Pasaulinės tendencijos 2025” bendraautorius: Šis dokumentas 2008 m. tapo B. Obamos administracijos aplinkosaugos ir užsienio politikos planu. Šiuo metu Evansas taip pat vadovauja kolektyvinės psichologijos projektui, kuriame psichologija susitinka su politika.

Kiti svarbūs britų žvalgybos veikėjai, valdantys „Išnykimo sukilimo” judėjimą, buvo Farhana Yamin ir Samas Gaelas iš „Chatham House” (kontroliuojančios institucijos, už kurios stovi Niujorko Užsienio santykių taryba).

AR „GERANORIŠKA” ŽALIŲJŲ DIKTATŪRA GALĖTŲ BŪTI GERAS DALYKAS?

Kalba velnio advokatas: Ar negalime manyti, kad šiems centriniams bankams, oligarchams ir rizikos fondų valdytojams tiesiog rūpi aplinka? Kas iš to, kad jie bando pakeisti žmonijos elgesį, kad išsaugotų aplinką?

Juk pati žmonija yra savanaudiška, gobši taršos mašina, ir ar ne geriau visiems, jei tas apsišvietęs elitas tiesiog pertvarkys pasaulio ekonomiką taip, kad mažiau vartotume ir daugiau galvotume apie ateitį?

Jei toks mąstymas primena tai, ką jaučiate savo viduje, vadinasi, jums buvo išplautos smegenys.

Žinoma, per pastaruosius kelis dešimtmečius pasaulis virto vartotojišku kultu, kuris ilgalaikį mąstymą paaukojo dėl trumpalaikės naudos, todėl, žinoma, mums reikia pertvarkyti sistemą. Thunberg ir žalieji naujieji dileriai neklysta dėl šių dalykų. Visa tai yra gerai ir gražu.

Tačiau jei manote, kad pritardami tokioms reformoms, kuriomis siekiama nustatyti dolerio vertę anglies dioksido pėdsako mažinimui arba žemos kokybės (ir labai brangių) vėjo malūnų ir saulės baterijų sklaidai visame pasaulyje, tikėdamiesi, kad šie energijos šaltiniai kažkokiu būdu nesukels didžiulio civilizacijos pramoninio pajėgumo žlugimo (ir su tuo susijusio gebėjimo palaikyti žmonių gyvybę praradimo), apgaudinėjate save.

Vienas vėjo malūnų energijos kilovatas yra tas pats, kas vienas branduolinės energijos kilovatas, tik taikant matematinę lygtį, bet ne realiame gyvenime. Kai jie taikomi kapitalui imlioms darbo funkcijoms, reikalingoms pramoniniam plienui lydyti, staklėms paleisti, didžiuliam agropramoniniam kompleksui, greitųjų geležinkelių sistemai ar tokiems dalykams, kaip Belt and Road Initiative, statyti, „žalieji” energijos šaltiniai nė iš tolo neprilygsta geležies.

PROBLEMA VISADA BUVO GYVENTOJŲ SKAIČIAUS KONTROLĖ

Oligarchai, vadovaujantys „didžiajam žaliajam projektui” nuo tada, kai 1970 m. Romos klubo seras Alexanderis Kingas pradėjo tyrimą „Augimo ribos”, žinojo, kad žalieji „mažo energijos srauto tankio” energijos šaltiniai apribos pasaulio gyventojų skaičių, ir būtent to jie norėjo.

Seras Kingas tai pasakė 1990 m., kai rašė:

Ieškodami naujo priešo, kuris mus suvienytų, mes sugalvojome, kad tarša, visuotinio atšilimo grėsmė, vandens stygius, badas ir panašūs dalykai tiktų… Visi šie pavojai kyla dėl žmogaus įsikišimo, ir juos įveikti galima tik pakeitus požiūrį ir elgseną. Taigi tikrasis priešas yra pati žmonija.”

Juk seras Kingas tik sekė UNESCO įkūrėjo (ir eugenikos prezidento) sero Džuliano Hakslio (Julian Huxley), kuris 1946 m. rašė

Nors… bet kokia radikali eugenikos politika daugelį metų bus politiškai ir psichologiškai neįmanoma, UNESCO bus svarbu pasirūpinti, kad eugenikos problema būtų išnagrinėta kuo atidžiau ir kad visuomenė būtų informuota apie iškilusius klausimus, kad daug kas, kas dabar neįsivaizduojama, taptų bent jau įsivaizduojama.”

Tik po kelerių metų Hakslis kartu su Nyderlandų princu Filipu Mountbattenu ir princu Bernhardtu įkūrė Pasaulio laukinės gamtos fondą.

Visi trys dalyvavo Bernhardto organizuotame Bilderbergo grupės steigiamajame susirinkime, kuriame 1954 m. buvo skatinamas šis grandiozinis visuomenės pertvarkymas į sąmoningą savęs naikinimą, ir nors Hakslis 1970 m. nedalyvavo, kiti du oligarchai kartu su 999 kitais turtingais mizantropais įkūrė fondą „1001 gamtos fondas„, kad finansuotų klestintį aplinkosaugos judėjimą.

Šios jėgos taip pat stovėjo už perversmo Amerikoje, kurio metu Džimio Karterio vadovaujama Trišalė komisija atėjo į valdžią ir 1978-1982 m. pradėjo „kontroliuojamą JAV ekonomikos dezintegraciją” (tai bus kitos studijos tema).

Ši grupuotė, vadovaujama Zbigniewo Bžezinskio, ne tik žaidė radikalaus islamo korta prieš Sovietų Sąjungą, bet ir sukūrė gyventojų skaičiaus mažinimo programą, skatindama žaliosios energijos šaltinius, gerokai anksčiau, nei tai tapo populiaru.

Oligarchams, kurie šiandien bando reformuoti žmoniją, aplinkosauga nerūpi. Užfiksuota, kad princas Filipas ir Bernhardas safaryje nužudė daugiau nykstančių rūšių gyvūnų nei dauguma žmonių uodų. Jie tiesiog nemėgsta žmonių.

Ypač mąstančių žmonių. Mąstančių žmonių, kurie klausia, kaip ir kodėl taikomos savavališkos taisyklės, pateisinančios karus, skurdą ir oligarchizmą, griaunantį gyvenimus dabar ir ateityje.

Žaliojo naujojo kurso tikslas – „diržo ir kelio” iniciatyva ir su tokiais dideliais projektais susijusi kiekybinio ir kokybinio žmonių populiacijos augimo tendencija.

Puolamas mokslinės ir technologinės pažangos palikimas, kuris XV a. išvedė Vakarų civilizaciją iš tamsiųjų laikų į renesansą, nes tai yra ta prarastoji etika, kuri, kaip žino oligarchija, dar gali būti pažadinta ir kuri padėtų Vakarams darniai derėti su Rusijos ir Kinijos augimo ir vystymosi programa pagal „abiem pusėms naudingo bendradarbiavimo” filosofiją tiek Žemėje, tiek kosmose.

Renesanso idėjų poveikis sutapo su didžiausiu visuotinių principų atradimų tempu, kai žmonija siekė pažinti dievo protą studijuodama gamtos knygą su meilės širdimi ir nuolankia laikysena, kurios pavyzdys – Leonardo da Vinčio figūra.

Atsiradęs naujų technologijų sprogimas ne tik sukėlė revoliuciją astronomijoje, medicinoje ir inžinerijoje, bet ir davė pradžią šiuolaikinei pramoninei ekonomikai, kuri sutapo su didžiausiu istorijoje gyventojų skaičiaus augimu.

Šį eksponentinį didėjimą maltusininkai šimtmečius naudojo kaip įrodymą, kad žmonija yra „tik dar vienas vėžinis auglys” ant „grynosios motinos Gajos”.

Taigi, jei nesutinkate su filosofija „žmonės = vėžys” ir norite, kad jūsų gyvenime atsirastų kas nors optimistiškesnio, šiandien paremkite tikrąjį Naująjį kursą.

Originalus straipsnis ČIA

parengė: Triušio urvas: https://t.me/triusio_urvas

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 212

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...