infa.lt

Ar sustiprintos COVID-19 vakcinos yra tokios pačios kaip originalios vakcinos?

04 lapkričio
15:15 2021

Taip, sustiprintos COVID-19 vakcinos gaminamos pagal tą pačią formulę kaip ir originalios injekcijos, nepaisant to, kad atsirado labiau užkrečiama koronaviruso Delta atmaina. Vakcinų sudėtis nebuvo pakoreguota, kad geriau atitiktų Delta, nes jos vis dar gerai veikia, tvirtina Associated Press.

Vakcinos veikia treniruodamos jūsų kūną atpažinti ir kovoti su smaigalio baltymu, kuris dengia koronavirusą ir padeda jam įsiskverbti į organizmo ląsteles. Laimei, Deltos mutacijos nebuvo pakankamai skirtingos, kad išvengtų aptikimo, teigiama straipsnyje.

Padidėjusi apsauga, kurią galite užsitikrinti naudojant sustiprintą vakciną, pritaikytą geriau delta ar kitoms viruso atmainoms, būtų nereikšminga, sako dr. Paulas Goepfertas, Alabamos universiteto Birmingeme vakcinų tyrimų klinikos direktorius.

Dozių, naudojant naują formulę gamyba taip pat būtų atidėjusi sustiprinančių vakcinų išleidimą, argumentuojama publikacijoje. (jei tai įprastos vakcinos – kam vadinti jas sustiprintomis ar sustiprinančiomis? – infa.lt)

„Moderna“ ir „Pfizer“ tiria Delta ir kitoms atmainoms pritaikytas sustiprintas vakcinas, kad būtų galima paruošti, jei jų prireiktų. Sveikatos priežiūros institucijos turėtų nuspręsti, ar apsimokėtų pakeisti vakcinos formulę ir kada tai būtų naudinga.

„Mes nežinome, – pažymėjo Goepfertas, – ar pasiskiepijus Delta atmainai skirta vakcina, lyginant ją su įprasta vakcina, ar ji iš tikrųjų geriau apsaugos nuo perdavimo ir/ar besimptomės infekcijos?

JAV patvirtino Pfizer, Moderna ir Johnson & Johnson vakcinų revakcinacijas tam tikroms žmonių grupėms, taip pat kelios kitos šalys naudoja šių skiepų revakcinacijas ar kitas COVID-19 vakcinas, – reziumuoja AP.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 267

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. V. C.    -  2021-11-04, 20:00

    aurora.network/articles/10-vlast-i-obshhestvo/96141-japonskoe-chudo-o-kotorom-ne-polozheno-znat

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Seimo niekšai kalti, kad žmogus negali atlyginimo gauti popieriniais pinigais....

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...

kad jis zino,kur ji yra! Nusispjauti - dar nereiskia neapykantos! Gal tiesiog "draugo" kauke jam...

jau ir moteru,skelbia Ukraina,o mums - musu "svietejai" meluoja,kad Rusija! Beje,noriu pasveikinti ukrainiecius Europoje! Naujasis...