infa.lt

JAV: 19 valstijų padavė Joe Bideno administraciją į teismą dėl Covid vakcinų reikalavimų

01 lapkričio
09:30 2021

Penktadienį devyniolika JAV valstijų pateikė federalinius ieškinius prieš JAV prezidento J. Bideno administraciją dėl federalinių darbuotojų ir rangovų įpareigojimo skiepyti COVID-19 vakcina, praneša Epoch Times.

Teksasas pateikė atskirą ieškinį Galvestono federaliniame teisme. Kitame ieškinyje, pateiktame Misūrio federaliniame apygardos teisme, dalyvauja Aliaska, Arkanzasas, Ajova, Misūris, Montana, Nebraska, Naujasis Hampšyras, Šiaurės Dakota, Pietų Dakota ir Vajomingas.

Dar vienas ieškinys, pateiktas Džordžijos federaliniam apygardos teismui, apima Džordžiją, Alabamą, Aidaho, Kanzasą, Pietų Karoliną, Jutą ir Vakarų Virdžiniją.

Ieškiniai buvo paduoti kitą dieną po to, kai Floridos gubernatorius Ronas DeSantis paskelbė, kad padavė prezidento administraciją į teismą dėl to paties skiepų reikalavimo.

Iki vėlyvo penktadienio vakaro, prieš J. Bideno administraciją dėl privalomo skiepijimo nurodymo, ieškinius padavė 19 valstijų.

JAV Prezidentas Joe Bidenas rugsėjo 9 d. išleido plataus masto vykdomąjį įsakymą, pagal kurį beveik visi federaliniai darbuotojai, įskaitant civilius federalinius darbuotojus ir rangovus, turi gauti COVID-19 vakcinos injekcijas kaip įdarbinimo sąlygą.

Įsakymas įsigalioja gruodžio 8 d. Reguliarus COVID-19 testavimas nėra galimybė išvengti testavimo, tačiau pagal įsakymą gali būti suteiktos religinės ar medicininės išimtys nuo skiepijimo. Rangovai, kurie nesilaiko reikalavimų, gali prarasti vyriausybės sutartis.

Teksaso skunde, pateiktame Galvestono federaliniam teismui, teismo prašoma pripažinti Bideno įpareigojimą skiepyti neteisėtu ir suteikti preliminarų teismo draudimą, kad būtų užkirstas kelias jo vykdymui.

„Federalinė valdžia neturi įgaliojimų atimti žmonių teisę rinktis – susileisti vakciną ar ne. Jei prezidentas mano, kad jo kantrybė senka, jis aiškiai neįvertina teksasiečių, kurių teises jis pažeidžia, kantrybės ribų”, – penktadienį pareiškė Teksaso generalinis prokuroras Kenas Paxtonas.

Teksaso gubernatorius, respublikonas Gregas Abbottas vėlai penktadienį pagyrė ieškinį. „Pagal mano vykdomąjį įsakymą joks teksasietis negali būti verčiamas skiepytis“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė jis, turėdamas omenyje spalio 11 d. įsakymą, draudžiantį bet kokiam juridiniam asmeniui skiepyti. Jis pridūrė: „Bideno įsakymas turėtų būti pripažintas neteisėtu“.

Misūrio generalinis prokuroras Ericas Schmittas ir Nebraskos generalinis prokuroras Dougas Petersonas penktadienį kartu vadovavo dešimties valstijų koalicijai ieškinyje prieš Bideno administraciją. Ieškinyje administracijos mandatas vadinamas „antikonstituciniu, neteisėtu ir neprotingu“.

„Jei federalinė vyriausybė bandys nekonstituciškai išreikšti savo valią ir priversti federalinius rangovus įpareigoti skiepyti – darbo jėga ir įmonės gali būti sugriauti, o tai dar labiau paaštrins tiekimo grandinės ir darbo jėgos krizes“, – sakoma respublikono Schmitto pareiškime. „Federalinė vyriausybė neturėtų įpareigoti skiepytis, todėl šiandien pateikėme ieškinį, kad sustabdytume šį neteisėtą, antikonstitucinį veiksmą.

Be kitų kaltinimų, ieškinyje taip pat teigiama, kad administracija pažeidė Anti-vadovavimo doktriną ir Administracinių procedūrų įstatymą.

„Šis federalinių rangovų įpareigojimas skiepyti yra ne tik neteisėtas ir antikonstitucinis įgaliojimų viršijimas, bet ir dar labiau skaldantis amerikiečius ir kenkiantis mūsų ekonomikai“, – pranešime teigė respublikonas Kempas.

„Apklausos rodo, jog 70 procentų neskiepytų amerikiečių tvirtina mesiantys darbą, jei jų įmonė būtų įpareigota skiepytis vakcina nuo COVID-19. Žvelgiant iš darbdavio perspektyvos, 9 iš 10 baiminasi, kad jų darbuotojų skaičius smarkiai sumažės, jei jiems tektų įgyvendinti vakcinacijos reikalavimus.

Jis pridūrė: „Mes neleisime Bideno administracijai apeiti įstatymų arba versti darbščius Džordžijos gyventojus rinktis tarp savo pragyvenimo šaltinių ar šios vakcinos“.

Ieškinyje teigiama, kad reikalavimas galėtų galioti tik tuo atveju, jei Kongresas būtų jį priėmęs įstatymu.

Be to, valstijos teigia, kad daugelis darbuotojų, dirbančių pagal federalines sutartis, pasitrauks iš darbo anksčiau numatytų terminų, o tai reiškia, kad valstijos atsiduria spąstuose tarp federalinių vakcinacijos reikalavimų pažeidimo, dirbant neskiepytiems darbuotojams ir to, kad neįmanoma įvykdyti federalinių sutarčių dėl įsakymo vykdymo pasekoje atsiradusio darbuotojų trūkumo.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 616

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....