infa.lt

Vakcinacijos sertifikatas išduotas Adolfo Hitlerio vardu

30 spalio
07:00 2021

Adolfas Hitleris buvo paskiepytas Biontech vakcina. Antrasis skiepas jam buvo atliktas spalio 1 d. Ir jis turi galiojantį skiepų sertifikatą, pasirašytą Prancūzijos valdžios institucijų, rašo „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ leidinys. – Skamba absurdiškai,  – bet, galbūt, tai labai pavojinga visai sertifikatų sistemai.

Mat šiuo skiepų pažymėjimu, kurį galima pamatyti keliuose interneto forumuose ir „Telegram“ grupėse, klastotojas naudoja reklamuodamas savo paslaugas. Ir jis gali turėti prieigą prie slapto rakto, kuris naudojamas kiekvienos ES šalies išduotiems QR kodams generuoti. (…) Šis incidentas sukėlė ažiotažą Nyderlanduose, kur trečiadienį apie tai buvo pranešta RTL žinių laidoje “.

Televizijos kanalas susisiekė su klastotoju. Jis pasiūlė už 300 eurų išduoti galiojantį individualų skiepijimo pažymėjimą, išduotą Lenkijoje ar Prancūzijoje. Kadangi sertifikatai yra standartizuoti visoje ES, jie pripažįstami visose kitose ES valstybėse narėse. Olandijos sveikatos apsaugos ministerija pradėjo šio atvejo tyrimą. Taip pat tiriama versija, kad raktas galėjo būti pavogtas. Taip pat gali būti, kad klastotojas dirba su žmonėmis, turinčiais įgaliojimus išduoti pažymas.

Ketvirtadienį interneto paslaugos „GitHub” forume buvo išplatinti keli galiojantys QR kodai, išduoti Adolfo Hitlerio vardu. (…) Kiti netikri kodai buvo išduoti Peliuko Mikio ir Kempiniuko vardais. Duomenų analitikas Denisas Vitalijus dirbantis Swisscom, savo analizėje rašo, jog tikimybė, kad raktas buvo pavogtas, yra gana menka, nes dažniausiai naudojami apsaugos moduliai, kurių dėka raktas nežinomas net administratoriams, – Labiau tikėtina, kad sertifikatus išduodanti įgaliota įmonė buvo nulaužta arba bendradarbiauja su klastotojais“, – rašoma straipsnyje.

Pavasarį ES sukūrė teisinę bazę elektroninių skiepijimo pažymėjimų išdavimui. Kaip pabrėžia Europos Komisija, didžiausias dėmesys buvo skiriamas „maksimaliai duomenų apsaugai“. Sertifikatuose pateikiama tik informacija apie pasiskiepijusio asmens vardą, pavardę. gimimo datą, vakciną, vakcinacijos datą ir šalį, kurioje ji buvo pagamintas . QR kode yra skaitmeninis parašas, rodantis, kas jį sugeneravo. Nuskaitant kodą patikrinamas tik šio parašo autentiškumas. ES sukūrė specialią sąsaja, jungiančią visas valstybes nares.

Atskirus falsifikuotus sertifikatus galima užblokuoti. Anot naujienų agentūros ANSA, Italijos valdžios institucijos jau davė nurodymus Hitlerio vardu išduotų sertifikatų atžvilgiu. Tačiau jei padirbinėtojas tikrai turi slaptą raktą, su kuriuo galima sukurti tikrus skaitmeninius parašus, visi skiepų sertifikatai. sukurti jo pagrindu, turės būti išduodamas iš naujo. Priešingu atveju kitos ES šalys gali atsisakyti pripažinti atitinkamos šalies sertifikatus. Tyrimai dėl suklastotų sertifikatų jau vyksta keliose Europos šalyse“, – rašo Frankfurter Allgemeine.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 279

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. V. C.    -  2021-10-30, 10:47

    Oi dar bus…!?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Dabar į pasaulį žvelgiama per išangę, ne per akį...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...