infa.lt

JAV generalinis chirurgas: greičiausiai ir po vakcinacijos vaikai privalės dėvėti kaukes mokyklose

25 spalio
06:30 2021

Kaukė

Privalomas kaukių dėvėjimas mokyklose greičiausiai išliks galioti net ir po to, kai maži vaikai artimiausiomis savaitėmis bus paskiepyti nuo COVID-19, pareiškė JAV generalinis chirurgas Vivekas Murthy.

Spalio 21 d. Interviu CNN laidoje „New Day“ Murthy buvo paklaustas, kiek 5–11 metų vaikų skiepijimas paveiktų poreikį dėvėti kaukes klasėje. Jis atsakė, kad skiepytiesiems vis tiek gali tekti dėvėti kaukę, kol CDC (Ligų kontrolės ir prevencijos centrai) nepasakys kitaip, rašo Epoch Times

„CDC turi gaires, kuriose šiuo metu nurodoma, jog net net tuo atveju, jei esate paskiepytas, turite dėvėti kaukę“, – sakė Murthy. „Taip greičiausiai bus ir vaikams, kol CDC to nepakeis“.

„Mes žinome, kad jei klasėje yra kas nors, kas yra paveiktas infekcijos, bet jūs esate paskiepytas, jūsų tikimybė rimtai susirgti yra daug, daug mažesnė“, – sakė Murthy.

Nors Jungtinėse Valstijose vaikai sudarė apie 16 procentų visų COVID-19 atvejų, – mirtis ir sunki ligos dėl COVID-19 forma tarp Amerikos vaikų išlieka retu atveju. Spalio 20 d. CDC pranešė, kad nuo COVID-19 mirė 637 jaunesni nei 18 metų amerikiečiai.

CDC direktorė Rochelle Walensky trečiadienį žurnalistams sakė, kad net jei vaikai yra visiškai skiepyti, jie vis tiek turėtų dėvėti kaukes mokyklose.

„Tai užtruks šiek tiek laiko ir, kaip ką tik pastebėjau, ateinant žiemos mėnesians žinome, kad negalime būti ramūs. Mes taip pat žinome iš ankstesnių duomenų, kad mokyklose, kuriose buvo įvestas privalomas kaukių dėvėjimas kaukės, buvo tris su puse karto mažesnė tikimybė, kad bus infekcijos protrūkių, dėl kurių mokyklas reikia uždaryti “,-sakė B. Walensky brifingo Baltuosiuose rūmuose metu.

Tuo tarpu Floridos generalinis chirurgas Josephas Ladapo abejoja, ar iš tikrųjų duomenys rodo, kad privalomas kaukių dėvėjimas padeda sustabdyti viruso plitimą mokyklose.

„Kalbant apie duomenis, patvirtinančius kaukių dėvėjimo vaikams reikalingumą, – jie yra labai silpni ir tai yra faktas“, – pareiškė Ladapo. „Yra didelis atotrūkis tarp duomenų, kuriais remiamas privalomas vaikams kaukių dėvėjimas, esą duodantis kažkokios naudos vaikams, ir to, ką girdime iš kai kurių mūsų visuomenės sveikatos vadovų kitose valstijose ir nacionaliniu mastu.

„Floridoje mes remsimės duomenimis ir informuosime, ką manome apie duomenis“, – tęsė jis. „Duomenys nepatvirtina jokios klinikinės naudos vaikams mokyklose, kuriose privalomas kaukių dėvėjimas. Aukščiausios kokybės duomenys neranda naudos įrodymų“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 117

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....