infa.lt

Surašė visus: Baltarusija nustatė socialinių tinklų grupių, pripažintų ekstremistinėmis, narius

15 spalio
09:30 2021

 

Nacionalinio saugumo vardan, Baltarusijos valdžia socialiniuose tinkluose ir momentinių žinučių grupėse, nustatė beveik visus šalyje pripažintų ekstremistinėmis grupių administratorius ir prenumeratorius.

Tai pareiškė Vyriausiojo Baltarusijos kovos su organizuotu nusikalstamumu ir korupcija departamento skyriaus vedėjas Viačeslavas Orlovskis.

„Pagal kovos su ekstremizmu įstatymą Vidaus reikalų ministerija ir Valstybės saugumo komitetas yra įgalioti nustatyti ir pripažinti ekstremistinius darinius. Baigtas

Ekstremistinių grupuočių kūrėjai, organizatoriai ir dalyviai bus patraukti baudžiamojon atsakomybėn pagal Baltarusijos Respublikos baudžiamojo kodekso 361 straipsnio 1 dalį. Vidaus reikalų ministerija ruošėsi priimti šią rezoliuciją, o šiuo metu baigtas darbas nustatant ir deanonimizuojant ekstremistinių Telegram kanalų administratorius ir aktyviausius prenumeratorius”, – sakė Orlovskis..

Jis pridūrė, kad teisėsaugos institucijos „nuodugniai dokumentavo visus pranešimus, paskelbtus momentiniuose žinučių grupėse ir socialiniuose tinkluose, skatinančius ekstremistinę veiklą, taip pat kitus interneto vartotojų veiksmus, siekiant sukurti protestinį aktyvumą“.

Priminsime, kad spalio 12 d. Baltarusija priėmė nutarimą, leidžiantį ekstremistiniais dariniais pripažinti „neregistruotas piliečių grupes, vykdančias ekstremistinę veiklą, įskaitant interneto momentinių žinučių pokalbių grupes (chatus) ir socialinius tinklus“.

Šis dekretas leidžia patraukti baudžiamojon atsakomybėn už pripažintų šalyje ekstremistiniais Telegram kanalų ir momentinių žinučių pokalbių grupių prenumeratą (tapimą jų nariu). Tokių grupių prenumeratoriams gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 271

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...