infa.lt

FDA sureagavo į Šiaurės šalis, sustabdžiusias Moderna COVID vakcinos vartojimą

13 spalio
09:30 2021

Maisto ir vaistų administracija (FDA) praėjusią savaitę sureagavo į Šiaurės šalis, ribojančias „Moderna“ vakcinos nuo COVID-19 naudojimą, pareikšdama, kad injekcijos nauda yra didesnė už riziką, praneša Epoch Times.

Suomijos, Norvegijos, Švedijos ir Islandijos sveikatos apsaugos pareigūnai sustabdė „Moderna“ vakcinos naudojimą jaunesniems žmonėms dėl šalutinio poveikio, įskaitant miokarditą, rizikos.

Švedija pareiškė, kad sustabdys skiepijimą jaunesniems nei 30 metų žmonėms, o Danija tą patį padarė jaunesnių nei 18 metų amžiaus gyventojų atžvilgiu.

Suomija pareiškė, kad jaunesni nei 30 metų vyrai neturėtų gauti šios vakcinos, o Islandijos pareigūnai savaitgalį pridūrė, kad jie sustabdys šio preparato naudojimą.

„FDA žino šiuos duomenis. Šiuo metu FDA ir toliau mano, kad žinoma ir galima vakcinacijos nauda yra didesnė už žinomą ir galimą riziką dėl „Moderna“ vakcinos nuo COVID-19 “, – sakė FDA pareigūnas savaitgalį paskelbtame pranešime naujienų agentūroms, reaguodamas į Šiaurės šalių pareiškimus dėl “sprendimų sustabdyti vakcinaciją” tam tikroms amžiaus grupėms.

Tuo tarpu „Moderna“ savo pareiškime po Šiaurės šalių sprendimo teigė, kad „žino apie labai retus miokardito ir (arba) perikardito atvejus, skiriant mRNR vakciną nuo COVID-19“.

„Tai paprastai yra lengvi atvejai, o asmenys paprastai atsigauna per trumpą laiką po standartinio gydymo ir poilsio.

Miokardito rizika žymiai padidėja tiems, kurie užsikrečia COVID-19, o skiepai yra geriausias būdas apsisaugoti nuo to “,- papildoma farmacijos kompanijos pareiškime.

Spalio 10 d. Islandijos sveikatos direktoratas pranešė, kad skiepijimas „Moderna“ vakcina bus visiškai sustabdytas dėl širdies uždegimo pavojaus.

„Kadangi teritorijoje pakanka Pfizer vakcinos… vyriausioji epidemiologė nusprendė nenaudoti „Moderna“ vakcinos Islandijoje“, – teigiama Sveikatos direktorato svetainėje paskelbtame pareiškime.

Šis žingsnis buvo priimtas dėl „padidėjusio miokardito ir perikardito atvejų po vakcinacijos „Moderna“ vakcina, o taip pat dėl ​​skiepijimo naudojant„ Pfizer “/„ BioNTech “ vakciną.

O Švedijoje valdininkai „dėl atsargumo sumetimų nusprendė nutraukti „Moderna“ vakcinos „Spikevax“ naudojimą visiems, gimusiems 1991 m. ir vėliau“, – rašoma Švedijos sveikatos agentūros pranešime.

Agentūra taip pat pridūrė, kad „padidėja šalutinio poveikio, pvz., širdies raumens ar širdies skilvelio uždegimo, rizika“, pažymėdama, kad rizika yra „labai maža“.

Suomijos sveikatos instituto direktorius Mika Salminen sakė, kad Suomija vietoj to skiepys Pfizer vakciną vyrams, gimusiems 1991 m. ir vėliau.

Suomija numačiusi vakcinų injekcijas 12 metų ir vyresniems žmonėms.

„Šiaurės šalių tyrime, kuriame dalyvavo Suomija, Švedija, Norvegija ir Danija, nustatyta, kad jaunesniems nei 30 metų vyrams, kurie susileido „Moderna Spikevax “, buvo šiek tiek didesnė rizika susirgti miokarditu nei kitiems“, – sakė jis.

 

 

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 215

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...