infa.lt

Skandinavijos šalys masiškai atsisako Moderna vakcinos jauniems žmonėms

09 spalio
06:50 2021

Skiepai, vakcina

Suomija, Švedija, Danija ir Norvegija rekomendavo sustabdyti skiepijimą nuo koronaviruso jaunesniems nei 30 metų vyrams, naudojantiems Moderna Spikevax. Kaip pažymi „Associates Press“, taip yra dėl neskelbto Švedijos visuomenės sveikatos agentūros tyrimo apie galimą sunkų šalutinį vakcinos poveikį.

Švedijos visuomenės sveikatos agentūros atliktas tyrimas nustatė padidėjusią širdies raumens ar perikardo uždegimo riziką tarp jaunesnių nei 30 metų vyrų, susileidusių „Moderna“ vakciną.

„Duomenys rodo, kad sergamumas padidėjo ir dėl vakcinacijos nuo COVID-19, daugumoje tarp paauglių ir jaunų žmonių, daugiausia tarp berniukų ir vyrų. Tai labai retas šalutinis poveikis. Naujos preliminarios Švedijos ir Šiaurės šalių duomenų šaltinių analizės rodo, kad ryšys yra ypač akivaizdus, ​​kai kalbama apie „Moderna“ vakciną „Spikevax“, ypač po antrosios dozės. Rizikos padidėjimas pastebimas keturių savaičių eigoje po skiepijimo, daugiausia per pirmąsias dvi savaites “,- rašoma Švedijos departamento pranešime.

Suomijos nacionalinis sveikatos ir socialinės rūpybos institutas rekomendavo jaunesnius nei 30 metų vyrus skiepyti Pfizer vakcina. Jei vyras jau gavo pirmąją Moderna dozę, antroji injekcija vis tiek turėtų būti Pfizer. Lapkritį, kai bus naujų tyrimų duomenų, šis sprendimas bus persvarstytas.

Norvegijos visuomenės sveikatos institutas taip pat rekomendavo „Pfizer“, o ne „Moderna“ vakcina skiepyti vyrus nuo 18 iki 30 metų.

Danijos sveikatos tarnyba pateikė panašią rekomendaciją.

infa.lt komentaras:

Akivaizdu, kad vyksta vakcinų gamintojų karas, siekiant vieną išstumti iš pelningos rinkos, – viešojoje erdvėje pilna pranešimų apie tokius pačius nepageidaujamus efektus ir susileidus Pfizer vakciną.

 

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 447

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Hm    -  2021-10-09, 09:20

    Kam apskritai žmonėms iki 40 metų skiepytis? Nebent turintiems sveikatos sutrikimų

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Vygandas    -  2021-10-09, 09:27

    Pelytė, susileidusi jau tris eksperimentinės vakcinos dozes, priekaištauja savo neskiepytai draugei. Ta tamsuolė, patvorinė teisinasi: Tegul pirmiausiai ant žmonių išbando…

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Nu jo    -  2021-10-11, 20:24

    Aha o kai miršta paskiepytas. Sako nu jis turėjo gretutinių lygų :D. B..t jis dėl to ir skiepijosi, kad nemirt. :D. Kaip žmonėms dar nedašunta kad tai sąlyginai lėta autonazija. Į visišką laisvę. Kaip kažkas pasakė skiepykites ir turėsim normalią situacija – nereikės mirti natūralia mirtimi ;D;D;D

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


  • Ne, nematau prasmės (56%, 35 balsavo)
  • Taip, būtinai (30%, 19 balsavo)
  • Nežinau, dar neapsisprendžiau (14%, 9 balsavo)

Viso balsavo: 63
Pradėta - 2024-05-15 @ 12:45
Pabaiga - 2024-05-19 @ 12:45

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kad raginantysis yra psichopatas arba sociopatas....

Blažyte, ta seniai nusidevejusia nuotrauka jau pats laikas keisti.......

Nei tavo kruvinas šūdeliokas Kremliuje...

X

Dėkui! Labai įdomus pažintinis straipsnis. Noriu tik patikslinti, kad ant šiukšlių krūvos sėdintis Prancūzijos "valdovas"...

šita višta investavo uspaskiko pinigus į rašą...

Hm

... o raginimas balsuoti už Nausėdą ką nors reiškią?...