infa.lt

Tyrimas liudija, kad persirgus COVID antikūnai išlieka ilgiau nei metus

05 spalio
13:30 2021

Remiantis recenzuojamu tyrimu, kuriam rugsėjo 24 d. pritarė Europos žurnalas „Journal of Immunology“, daugumos žmonių, užsikrėtusių Covid virusu, imuninė sistema ir toliau nešios viruso antikūnus mažiausiai 12 mėnesių,

Suomijos sveikatos ir gerovės instituto mokslininkai ištyrė antikūnų lygį pas 1292 tiriamuosius praėjus aštuoniems mėnesiams po užsikrėtimo. Jie nustatė, kad 96 proc. tiriamųjų vis dar turėjo neutralizuojančius antikūnus, o 66 proc. – antikūnų tipą, vadinamą nukleoproteinu IgG.

Tada mokslininkai ištyrė antikūnų lygį praėjus vieneriems metams po užsikrėtimo, atsitiktine tvarka atrinkdami 367 tiriamuosius iš pradinės grupės, kurie dar nebuvo skiepyti. Aštuoniasdešimt devyni procentai tiriamųjų vis dar turėjo neutralizuojančius antikūnus, o 36 procentai-IgG antikūnus.

Antikūnų lygmuo buvo didesnis pas tiriamuosius, kurie patyrė sunkią COVID-19 ligą. Palyginus su tais, kurie sirgo lengva forma, šie asmenys antikūnų turėjo nuo dviejų iki septynių kartų daugiau, praėjus mažiausiai 13 mėnesių po užsikrėtimo.

„Žmonių, pagijusių nuo koronaviruso infekcijos, tyrimai yra labai svarbūs nustatant, kiek laiko antikūnai išlieka po infekcijos ir ar šie antikūnai apsaugo nuo pakartotinės infekcijos“,-rašė mokslininkai (PDF).

Tyrime nustatyta, kad viruso neutralizavimo efektyvumas prieš alfa, beta ir delta variantus laikui bėgant truputį silpnėjo. „Beta“ varianto efektyvumo sumažėjimas buvo „gerokai mažesnis“ ir „sumažėjo tik šiek tiek“ lyginant su „Alfa“ variantu. Kalbant apie Delta variantą, kuris yra dominuojantis Jungtinėse Valstijose, atliktas tyrimas parodė, kad 80 procentų tiriamųjų 12 mėnesių po infekcijos vis dar turėjo imuninę apsaugą.

Gegužės mėnesį žurnale „Nature Medicine“ paskelbtame tyrime nustatyta, kad žmogaus neutralizuojančių antikūnų lygis labai įtakoja imuninę apsaugą nuo infekcijos ir sunkios Covid ligos formos. Ankstesni tyrimai parodė, kad antikūnai išlieka 6–12 mėnesių po užsikrėtimo.

Nepaisant tvirtos ir ilgalaikės apsaugos, įgytos persirgus po infekcijos, Jungtinių Valstijų vakcinacijos reikalavimai nesuteikia jokių išimčių, pagrįstų įgytu imunitetu. „Epoch Times“ atliktoje JAV kolegijų ir universitetų vakcinų reikalavimų apžvalgoje nerasta nė vienos mokyklos, kuri suteiktų išimčių studentams, įgijusiems imunitetą. Naujausi valstijos ir federalinio lygmens įpareigojimai taip pat ignoruoja įgytą imunitetą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 234

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...