infa.lt

Izraelyje laukiama „audros”: spalio trečią baigiasi beveik 2 mln gyventojų „žaliųjų pasų” galiojimas

01 spalio
20:17 2021
Žaliasis pasas

foto: israelnationalnews.com

Spalio 3 d., sekmadienį, pas 1 900 000 izraeliečių nustos galioti „žalieji pasai”, kurie leidžia jiems eiti į restoranus, viešus renginius ir pramogų įstaigas, daugiausia dėl to, kad jie nebuvo skiepyti trečią kartą, – praneša Izraelio 9TV kanalas.

Kaip tapo žinoma, nuo tos dienos policija sutelks dėmesį į „žaliojo standarto“ reikalavimų laikymąsi – daugiausia „raudonosios zonos“ miestuose, įmonėse ir pokylių salėse.

Šimtai policijos ir savivaldybių inspektorių tikrins, kaip laikomasi epidemiologinių taisyklių reikalavimų restoranuose, kavinėse, pokylių salėse ir pagrindiniuose kultūros renginiuose.

Tačiau baudžiamosios priemonės pirmiausia bus taikomos asmenims, atsakingiems už kovos su koronavirusu reikalavimų pažeidimą – restoranų, pokylių ir koncertų salių savininkams -, o ne reikalavimus pažeidžiantiems jų klientams.

Pirmajame etape policija tikrins daugiausia „raudonuosius“ arabų sektoriaus miestus, o savivaldybių inspektoriai – visas kitas vietas. Iki antradienio policija surinks visą preliminarią informaciją, o trečiadienį, spalio 6 d., Prasidės griežtas „žaliųjų pasų“ reikalavimų pažeidimų užkardymas.

Nuo spalio 3 d. Įsigalioja naujas „žaliasis“ pasas, kuriuo galės naudotis tik tie, kurie yra paskiepyti trečiąja sustiprintos vakcinos doze, ir tie, kurių 6 mėnesių galiojimo laikas nepasibaigęs  po antrosios vakcinacijos.

Tie, kurie persirgo „Covid“ daugiau nei prieš šešis mėnesius, taip pat turi skiepytis dar kartą, kad pratęstų „žaliojo paso“ galiojimo laiką. Be to, „žaliąjį pasą” gali gauti kiekvienas, kuris anksčiau buvo gavęs teigiamą serologinį testą, o po to susileido vieną ar daugiau vakcinos dozių.

Mobilioji programa „Šviesoforas” atnaujins duomenis iki sekmadienio. Senieji „žalieji pasai“ bus panaikinti, kiekvienas vartotojas turės iš naujo įvesti savo duomenis, kad gautų naują.

Kaip ir anksčiau, prie įėjimų į viešąsias vietas piliečių bus prašoma parodyti „žaliuosius pasus“, o stadionų, salių ir restoranų savininkų atstovai privalės nuskaityti pateiktus naujus QR kodus ir tik tada priimti pateikėją į savo patalpas. arba į renginį.

Kartu su naujuoju „žaliuoju pasu“ piliečiai privalės pateikti ir asmens tapatybės korteles.

Izraelio gyventojai, praradę teisę į naują „žaliąjį pasą“, nebebus atleidžiami nuo karantino po kontakto su užsikrėtusiu asmeniu.

Nepaisant įvesto sugriežtinimo, nemaža dalis Izraelio piliečių, bent jau kol kas, neketina skiepytis trečiąja doze. Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, jauni izraeliečiai su mažesne tikimybe reaguos į skatinimą skiepytis trečią kartą.

Tarp 90 metų amžiaus ir vyresnių žmonių 67% jau yra visiškai pasiskiepiję. Tarp 80–89 metų piliečių buvo skiepyti 76%, o tarp 70–79 metų – apie 80%. Tarp 20–29 metų jaunuolių skiepijamasi tik apie 32 proc.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 493

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Dabar į pasaulį žvelgiama per išangę, ne per akį...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...