infa.lt

Linas Bitvinskas. Visai rimtai. Kaip Rusija pristatė vamzdį prie smilkinio

02 spalio
08:20 2021

Europai šokas – Rusija pristatė dujinį vamzdį prie smilkinio. Rezervuarai nepripildyti, gamtinių dujų kainos Europos rinkoje priartėjo prie visų laikų rekordo – 969 JAV dolerių už 1000 kubinių metrų. „Gazpromo“ pelnas sako pašoko 80 kartų. Kaip čia taip atsitiko?

Nesigilinsiu į visus mikro ir makro ekonomikos viražus kurių nesuprantu, paaiškinsiu paprastai – Vakarai moka už savo neomarksistinį arba leftistinį ideologinį kvailumą ir moralinį ištižimą.

Pamenate, kaip Lietuvoje šaipėsi iš to, ar svarbu, kas bus JAV prezidentas? Metai iš metų pasaulinė žiniasklaida dirbo, kad įteigtų, koks jis yra idiotas, koks nesusispratėlis, chamas ir išvis kažkoks pabaisa, koks didelis atseit Rusijos draugas ir t.t. yra Trampas? Daugelis patikėjo, kad jis visiškas…

Po rinkimų JAV į valdžią ateina liberaldemokratai, kaip ir pas mus, ir štai turime rezultatą. Pamenate, kaip dar nesibaigus rinkimams Europos lyderiai puolė sveikinti Baideno su pergale, žiniasklaida nutraukdavo tiesioginius Trampo pasisakymus, buvo užblokuotos jo socialinių tinklų paskyros? Su „blogiu” buvo susidorota….

Prie Trampo nafta išvis buvo kaip purvas, o dabar vėl virto juoduoju auksu. Jei neklystu, prie Trampo 1000 kubinių metrų (dujų) kainavo 30 dolerių (dabar priminsiu – artėja iki 969 JAV dolerių).

Tai kas dirba Rusijos naudai ir kas yra Rusijos draugas, ar ne tie liberaldemokratai su Baidenu? Manau, analogiška situacija ir pas mus – vyriausybė ir ypač jos tariamai antirusiška užsienio politika, vairuojama Landsbergiuko ir Povilioniuko, naudinga tik Rusijai ir pražūtinga Lietuvai.

Nors niekada nebuvau to šalininkas, bet dabar pasisakau už buvusių KGB agentų paviešinimą ir visišką liustraciją. Mes turim žinoti, kurie mūsų politikai ir jų palikuonys gali būti tampomi virvelėmis iš Rytų.

Keli politiniai „modernių“ visur besiklaupiančių ir su lygybės vėliavom žygiuojančių demokratų sprendimai su „padoriu“ Baidenu priešakyje dėl energetikos, Rusijos savivalei atiduota Ukraina, pamestas Afganistanas ir mes turime tai, ką turime.

Esmė ta, kad už ideologiją – tariamą pasaulinį atšilimą ir žaliąją energetiką – Europa sumokės didžiulę kainą ir bus priklausoma nuo Rusijos. Pranešama, kad Vokietijoje ir Anglijoje stoja fabrikai, artėja žiema, Merkel laksto pas Putiną, talpykos pustuštės, o kainos auga.

Britanija pristatė vėjo elektrinių ir kaip tyčia vasara buvo nevėjuota, o kažkurią savaitę išvis stojo štilis, užsidegė elektros kabelis su Prancūzija ir t.t. Dabar britai metė milijonus palaikyti paskutinėms trims šiluminėms elektrinėms, Prancūzija galvoja vėl eksploatuoti 5 užšaldytas atomines elektrines.

Ideologija apie atšilimą, taršą ir žūstančią žemę, kurią Vakarai savo gyventojų sąskaita turi gelbėti, kai tuo tarpu Kinija, Indija, Indonezija skęsta šiukšlėse ir net nesiruošia ką nors daryti, patiria fiasko.

Žinoma, mums visai nerūpėti turėtų, kas JAV prezidentas, bei kai ateina į valdžią neomarksistai, kaip rodo Venesuelos įvykiai, tai pražūtinga.

O kas norės su manim ginčytis, šiek tiek palaukite – galėsite ginčytis su savo šildymo sąskaita.

Šis įrašas pirmą kartą buvo paskelbtas jo autoriaus Facebook asmeninėje paskyroje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 285

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Anušauskas atsistatydino todėl, kad nesutiko su kažkokios milžinės karo kompanijos (kurios jis neįvardijo),...

Labai ačiū autoriui už pasidalinimą tomis mintimis, kurias savo galvose ir širdyse nešiojosi Universitetą kūrę...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...