infa.lt

Konservatoriai solidarizuojasi su kovotojais už žmogaus teises Baltarusijoje – Lietuvoje pažeidimų nemato

17 rugsėjo
09:39 2021

nuotr. REUTERS

Penktadienį Seime vyks konservatorių frakcijos narės, Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojos, Seimo „Už demokratinę Baltarusiją“ grupės narės dr. Laimos Andrikienės spaudos konferencija, skirta tarptautinei kampanijai „#FreeViasna“.

Lygiai prieš metus buvo suimta Baltarusijos nevyriausybinės žmogaus teisių organizacijos „Viasna“ koordinatorė Marfa Rabkova, vėliau buvo suimta ir daugiau šios organizacijos narių, jiems fabrikuojami kaltinimai ir kuriamos bylos, jų teismai vyksta už uždarų durų, į kuriuos neįleidžiami nei žmogaus teisių gynėjai, nei žurnalistai, nei pilietinės visuomenės atstovai.

Šiuo metu yra 653 politiniai kaliniai, iš jų – 136 „Viasna“ atstovai.

Paramos Baltarusijos politiniams kaliniams akcijoje „MP4Freedom“ dalyvaujantys Seimo nariai ėmėsi globoti „Viasna“ atstovus: L. Andrikienė globoja keturių vaikų tėvą Leonidą Sudalenką, Rūta Miliūtė – Marfą Rabkovą.

„Negalime būti abejingi žmogaus teisių pažeidimams Baltarusijoje, represijoms apskritai prieš taikius piliečius, o visų pirmiausia – prieš žmogaus teisių gynėjus, nepriklausomos žiniasklaidos atstovus, jaunimo organizacijų ir politinių partijų atstovus, kitus aktyvistus, kovojančius už laisvę ir demokratiją. Negalime tylėti, kai režimas taikius protestuotojus kaltina kriminaliniais ir administraciniais pažeidimais“, – sakė parlamentarė L. Andrikienė.

Spaudos konferencijoje dalyvaus Seimo narės Laima Andrikienė ir Rūta Miliūtė, „Freedom House“ atstovas Lietuvoje Vytis Jurkonis, „Viasna“ atstovai Natalia Satsunkevič, Pavelas Sapelko ir Alina Stefanovič. Spaudos konferencijos dalyviai kalbės apie solidarumo dieną, skirtą „Viasna“ kovotojams, aptars situaciją Baltarusijoje, paramą laisvės ir demokratijos siekiantiems baltarusiams.

infa.lt komentaras:

Konservatoriai palaikydami kitos šalies opozicionierius prieštarauja patys sau, savos šalies opozicionierius vadindami kartais net valstybės priešais ir visokiais būdais jiems kenkdami. Kalbant apie žmogaus teises – siekis skirstyti žmones į gerus ir blogus, pasiskiepijusius ir neskiepytus bei uždraudžiant pastariesiems net patekti į parduotuves, uždrausti dirbti – yra ne kas kita, kaip patys tikriausi žmogaus teisių pažeidimai, prieš kuriuos kovojantys žmonės tampa už „žmogaus teises” kovojančių konservatorių-liberalų-laisviečių asmeniniais priešais. Prisimenant nepriklausomybės istoriją, akivaizdu, kad konservatoriai – tai valstybės nelaimė, užgriūnanti Lietuvą tada, kai ji  aptingsta, kai neina aktyviai balsuoti. Beje, sklinda informacija, kad sekančių rinkimų gali ir nebūti, būtent todėl ši, aukščiau minėta partijų trijulė taip atvirai stumia savo planų įgyvendinimą. Ar nereikėtų paskubėti?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 227

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Vygandas    -  2021-09-17, 11:02

    Iškrypusios valdžios atstovų atnešti nuostoliai Lietuvai – milijardiniai. Jie patvarkė Rusiją, Kiniją, dabar įves žmogaus teises Baltarusijoje, nes Lietuva jų jau okupuota. Vienintelė išeitis – tik pirmalaikiai Seimo rinkimai…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Rrr

Seksualiai neaktyvūs (bent vyrai) nuolat operuojasi prostatos vėžį, kartu su prostata, žinoma. Jų skaičius nuolat...

Seimo niekšai kalti, kad žmogus negali atlyginimo gauti popieriniais pinigais....

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...

kad jis zino,kur ji yra! Nusispjauti - dar nereiskia neapykantos! Gal tiesiog "draugo" kauke jam...