infa.lt

Į Seimo Žmogaus teisių komiteto darbotvarkę įtrauktas klausimas dėl žmogaus teisių pandemijos metu

16 rugsėjo
06:50 2021
Tomas V. Raskevičius (LGL nuotr) ir Vilniaus meras R. Šimašius.

Tomas V. Raskevičius (LGL nuotr) ir Vilniaus meras R. Šimašius. | infa.lt montažas

Nuo 2021 m. rugsėjo 15 dienos Vytautas Bakas prisijungė prie Seimo Žmogaus teisių komiteto. Pradėdamas darbą komitete parlamentaras pasiūlė į komiteto darbotvarkę įtraukti klausimą, susijusį su žmogaus teisių užtikrinimu pandemijos laikotarpiu, ir šiam siūlymui buvo pritarta.

„Tarptautinių organizacijų pranešimuose apie žmogaus teisių padėtį pandemijos laikotarpiu teigiama, kad COVID-19 pandemijos sukelta krizė peraugo į ekonominę, socialinę krizę, dar labiau išryškino egzistuojančius nesutarimus visuomenėje, pažeidžiamumą ir atskirtį, įskaitant trūkumus žmogaus teisių srityje (pilietinių, kultūrinių, ekonominių, politinių ir socialinių teisių).

Pavyzdžiui, Europos Komisijos 2021 m. liepos 20 d. ataskaitoje „Teisės viršenybės situacija Europos Sąjungoje“ atkreipiamas dėmesys į pagrindinių žmogaus teisių ribojimų pagrįstumą pandemijos laikotarpiu, taip pat ir teisės į susirinkimų, žodžio laisvę, viešųjų paslaugų prieinamumą (sveikatos, švietimo), neįgaliųjų padėtį“, – teigia Seimo narys.

Anot parlamentaro, jo iki šiol turėta darbotvarkė dažnai visiškai teisingai tapatinama su nacionalinio saugumo klausimais: „Iki šiol dirbau Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos (NSGK) komitete, kurį laiką jam vadovavau.

Džiaugiuosi, kad su šiuo komitetu gynybos ir antikorupcijos srityse mums pavyko pasiekti proveržį – priimti įstatymus, kurie labai prisideda prie korupcijos užkardymo pastangų, pavyko išskaidrinti krašto apsaugos sistemą ir sustiprinti Lietuvos gynybinius pajėgumus.

Dėkoju partneriams, nevyriausybinėms organizacijoms, dirbančioms nacionalinio saugumo srityje. Visiems NSGK kolegoms, partneriams linkiu nesustoti ir pasirūpinti, kad saugumo darbotvarkė visada būtų atstovaujama solidžiai, efektyviai ir sulauktų visuomenės dėmesio bei paramos.“

Parlamentaras pabrėžė, kad pagrindinių savo veiklos krypčių nekeičia. „Tikiuosi praplėsti Žmogaus teisių komiteto kompetencijų ir nagrinėjamų temų ratą įtraukdamas antikorupcines, teismų stiprinimo ir skaidrinimo, pilietinės visuomenės įgalinimo temas, aktyviai prisidėsiu prie negalią turinčių asmenų teisių užtikrinimo, tam taip pat pasirinkau dirbti ir Seimo Neįgaliųjų teisių komisijoje“, – teigia V. Bakas.

Pandemijos ir neteisėtos migracijos krizės iškėlė daug naujų aktualių su žmogaus teisėmis susijusių klausimų, tad, Seimo nario nuomone, šiuo metu ypač svarbu stiprinti Seimo Žmogaus teisių komitetą. Komitete, prisijungus teisininko išsilavinimą turinčiam V. Bakui, dirbs aštuoni Seimo nariai.

infa.lt komentaras:

Įdomu, ką dabar žmonėmis laiko ponas T.V.Raskevičius? Ar ne tuos, kurie aną dieną žygiavo Kaune išsikovoję sau tą teisę per teismą? Juk į LŠS kreipimąsi dėl savivaldybės sustabdyto  jau suderinto mitingo teatsakė, jog Žmogaus teisių komitetas tokių klausimų nesprendžia. Nesprendžia ir segreguojamų žmonių klausimų, kurių neleidžia net į parduotuves jo partijos vyriausybė. Greičiausiai sulauksime konstatavimo, kad žmonių valstybėje nėra, todėl nėra ką ir ginti, o tie, kurie dar likę – turi visas teises ir eitynėms Kaune, ir mitingui prie Vilniaus rotušės, kurį, beje, pavadino „suolelio mitingu”. Taip, taip, – to garsiojo vaivorykštės spalvomis išdažyto suolelio, kurį akylai saugo policija per stebėjimo kameras, kad kas neperdažytų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 169

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Vygandas    -  2021-09-16, 07:07

    KOKS siaubingas iškrypimas. Yra pedo, zoo, nekro, bet jie slepiasi, maskuojasi, nes pilno proto, o čia TOKS psichinis iškrypimas, kad viešai reklamuojasi ir nori normaliems žmonėms jėga primesti, ir dar MŪSŲ vaikus tokiais pat padaryti. Juk net gailestingasis Dievas Biblijoje įsakė: „Jei vyras sugultų su vyriškiu tarsi su moterimi, jiedu abu nusikalto bjauriu iškrypimu ir užsitraukė kraujo kaltę“, kas reiškia – mirties bausmę (Kun 20,13). Mes PRIVALOME apsiginti nuo TOKIŲ baisių iškrypėlių.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....