infa.lt

Linas Bitvinskas: klasių kova pagal Šimonytės Vyriausybę

15 rugsėjo
13:30 2021
18-oji I.Šimonytės vyriausybė

nuotr. montažo autorius nežinomas

Ramiai sutikom, kai pirmą kartą nuo Stalino laikų Lietuvoje dalis žmonių neteko savo laisvių ir teisių. Tik prie Stalino buvo ribojama judėjimo laisvė, teisė dirbti kur nori, mokytis.

Kolūkiečiams išvis nebuvo išduodami pasai, kad negalėtų išvykti, miestuose vykdavo gaudymai tų, kurie neturi valdžios išduoto popieriuko, buožių vaikai mėtomi iš universitetų.

Kaip jau sakiau, mano nuomone, ši konservatorių ir liberalų vyriausybė neatstovauja niekam – nei kairiesiems, nei dešiniesiems, tai tiesiog neomarksistai, kurie, matyt, vadovaujasi senu bolševikų šūkiu „Pasaulį seną išardysim“, nes mano, kad jie geriau supranta, kaip gyventi. Ir nuosekliai siekia ardyti taip, kad neliktų nei šeimos, nei tautos supratimo, nei nieko, kas trukdo jų pažangios valstybės vizijai.

Atsitiko neįtikėtinas dalykas – Vyriausybė savo potvarkiais pasikėlė virš Seimo, tautos, valstybės, Konstitucijos ir įstatymų. Dalis Seimo narių jau susirūpino, kad niekas negali panaikinti Vyriausybės potvarkių. Teisė – esame mes, valdžia –esame mes.

Tai, mano nuomone, yra toks pats užgrobimas, kokį vykdė bolševikai per Spalio revoliuciją. Ne veltui Vyriausybė apsijuosė tvora. Dabar dar ir Seimą apjuosė. Nenustodama giedoti apie įvairovę, Vyriausybė daro viską, kad visuomenė būtų kaip tik kuo vienodesnė, turėtų tik vieną nuomonę.

Stebint dabartinę padalintą visuomenę krūpteli tarsi skaitytum marksizmo –leninizmo vadovėlį. Nereikia stebėtis, kad dalis gyventojų neteko teisių. Tai į sceną įžengė grynai marksistinė „klasių kova“, kuri pirmą kartą paminėta „Komunistų partijos manifeste“. Pasak K. Markso ir F. Engelso, klasių kova atspindi naujų jėgų ir pasenusių santykių konfliktą, yra visuomenės raidos variklis.

Atsirado gera, pozityvi ir visokio gėrio norinti „skiepytųjų“ daugumos klasė, kuri nori gyventi normaliai, lankytis renginiuose, kavinėse, nori dirbti, bet jai trukdo, neleidžia ramiai gyventi ir progresui ant kelio guli negausi „neskiepytųjų“ mažuma, kurią reikia sunaikinti, kad mes pasiektume šviesų rytojų.

„Neskiepytieji“, kaip nuolat įvairiais būdais kala su vyriausybe neįtikėtinai suaugusios medijos, kalti dėl visko – platina virusą, užkemša ligonines, stabdo ekonomiką, uždaro miestus, net ir numiršta. Dėl jų, o ne dėl pandemijos, veiksmų negali normali visuomenė, t.y. „skiepytųjų“ klasė, normaliai gyventi.

Marksizmo praktikoje ne asmeniniai veiksmai, o priklausymas „klasei“ lemia tavo padėtį. Kaip prie komunistų mokytis ir dirbti tam tikrus darbus galėjo tik „proletariato“, atstovai, taip dabar – tik „skiepytieji“ .

Tik patikrinę biografiją komunistai priimdavo į darbą, dabar lygiai taip pat reikalaujama dokumento, t.y. Galimybių paso, kad priklausai „skiepytųjų“ klasei, kad galėtum dirbti ar apsipirkti. Ne tai, kad nesergi, turi atlikęs testą tau suteikia Galimybių pasą, o tai, kad tapai skiepytas – įstojai į „klasę“.

Ir veikimo būdai kaip nukopijuoti iš marksizmo vadovėlio. Daugelis nesupranta, kaip žmonės atsisakydavo nuosavybės ir stodavo į kolūkius. Taip, kaip dabar – buvo sukuriamos nepakeliamos sąlygos „klasei“, kad jie savanoriškai atsisakytų net turto.

O markiszmui, kaip ir neomarksizmui žmogus tik – statistinis vienetas. Ypač – „klasinis“ priešas. Tai prasprūsta netyčia iš ministro Dulkio lūpų, kad seno žmogaus „kokia ten gyvenimo kokybė“, iš LRT dirbančio puspročio, kuris pareiškia, kad „neskiepytiems numirti yra pareiga“, iš piktdžiugos, kai užtraukiamas nepaskiepyto mirusiojo lavonmaišis. „Jau nebegaila“, – dalinosi gydytojas, nes… neskiepyti.

„Neskiepytieji“ yra tamsa, kuri turi išnykti, kitaip nepasieksime skiepų rojaus. Viena Seimo narė vaikus ragina neklausyti tėvų ir slapta skiepytis ir taip įstoti į „klasę“, kuri suteiks laisves, esą, tai galima…

Kai kurie džiūgauja, kaip jie gerai jaučiasi parduotuvėse, kai neįleidžiami neskiepytieji, kaip vis pasigirsta raginimų „klasinius priešus“ tremti į Sibirą, uždaryti, neleisti, apriboti, bausti… Žmogaus tapimas „valstybės priešu“ priklauso, kaip ir prie Stalino, nuo priklausymo „klasei“, o ne nuo jo veiksmų.

Derėtų prisiminti dar vieną marksizmo praktiką – siekiant tikslų, galima paaukoti 10 procentų kažkokios grupės gyventojų. Taip buvo sukeltas badas Ukrainoje, Pavolgyje, taip buvo tremiama ir net sušaudoma nurodant konkretų skaičių. Taip sakant, neišvengiami nuostoliai, kurie išreiškiami skaičiais.

Draugas Mao Dzedunas puodus iš gyventojų atėmė, kad partija ir maistą kontroliuotų. Štai ir Seimo narių neskiepytų į bufetą Seime nebeleidžia…

Negalvokite, kad neomarksizmas kitoks – ar negirdėjote apie tikslą paskiepyti 90 procentų populiacijos? Manote, kad čia sutapimas? Likę 10 procentų, tai tie, kur važinėja “šaranais”, juos galima ir paaukoti – t.y. apriboti teises ir nekreipti dėmesio, nes jie kaip ir neturi teisės į demokratiją, o dar geriau, kad jie išvis atliktų savo pareigą išmirti.

Visokie šeimų maršai net tvispalvės naudoti neturi teisės. Juk jiems Orlauskas vadovauja ir išvis žemas lygis, tamsa.

Beje, neturiu gerų žinių išsilavinusiems, aukštesnes pajamas gaunantiems, kurie važinėja lizinginėmis mašinomis ir gyvena ne kaimo bakūžėse, o iš bankų skolintais pinigais pirktuose namuose ir butuose.

Tikitės, kad ištraukėt laimingą bilietą ir esate su priveligijuota klase? Giliai klystate, nes kai dega miškas, kvaila tikėtis išsaugoti savo trobelę. Neomarksizmas savo tikslams pasiekti aukos bet ką – 10 procentų biudžeto, 10 procentų verslo, 10 meno, 10 procentų ligoninių ir mokyklų ir t.t. Tai bus tiesiog nuostoliai.

Beje, jei jau pasigilinti, tai klasių kova, kuri Lietuvoje pradėta, pasak K. Markso ir F. Engelso, baigiasi revoliucija, pertvarka arba abiejų klasių žlugimu. Kadangi iš prigimties esu pesimistas, man realiausias trečias variantas.

Pirmą kartą ši medžiaga paskelbta autoriaus Facebook paskyroje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 316

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....

Ateis laikas ir mes turėsime kompensuoti Rusijai tuos mažvaikių sprendimus. Tik jų pėdsakai bus ataušę....