infa.lt

Tyrimas: berniukams didesnė rizika susirgti širdies uždegimu po skiepų, nei patekti į ligoninę susirgus Covid-19

12 rugsėjo
17:27 2021

Dvi pagrindinės Jungtinėse Valstijose naudojamos vakcinos nuo COVID-19 gali greičiau paguldyti paauglius berniukus į ligoninę nei pati COVID-19 liga, nustatyta naujame tyrime, rašo Epoch Times leidinys.

Tyrėjai, analizavę ataskaitas, pateiktas JAV sveikatos priežiūros institucijų vykdomos pasyvios pranešimų apie vakcinų nepageidaujamus reiškinius sistemos (VAERS), nustatė, kad širdies ir kraujagyslių sutrikimų dažnis paaugliams berniukams nuo 12 iki 15 metų be rimtų sveikatos būklės sutrikimų, po antrosios „Pfizer-BioNTech“ ar „Moderna“ COVID-19 dozės buvo iki 6 kartų didesnis už hospitalizavimo susirgus COVID-19 riziką.

16 ar 17 metų berniukai, neturintys gretutinių ligų, dažniau patiria rimtą šalutinį poveikį po antrosios vakcinų, pagrįstų mRNR technologija dozės, palyginus su ta infekcijos rizika, kurią sukelia COVID-19 viruso liga.

Jungtinėse Valstijose vakcinavimui nuo COVID-19 plačiausiai naudojamos „Pfizer“ ir „Moderna“ vakcinų injekcijos. „Pfizer“ vakcina yra vienintelė, kurią patvirtino vaistų reguliavimo institucijos, kurios injekcijos leidžiamos 12–17 metų paaugliams.

Daugiau nei 8 iš 10 nepageidaujamų širdies sutrikimų (CAE) pas paauglius berniukus baigiasi ligonine.

Tyrėjai, vadovaujami Kalifornijos universiteto Daviso epidemiologės daktarės Tracy Hoeg, taip pat teigė, jog duomenys liudija kad tiems patiems paaugliams rečiau prireiks ligoninės priežiūros po skiepijimo, jei jie turės bent vieną gretutinę ligą, arba praeityje bus sirgę rimta, pvz., inkstų liga, ir kad jaunoms mergaitėms yra daug mažesnė širdies uždegimo ar kito nepageidaujamo širdies reiškinio rizika.

„Berniukams, neturintiems gretutinių susirgimų, CAE tikimybė arba hospitalizacija dėl CAE po antrosios mRNR skiepų dozės yra žymiai didesnė nei 120 dienų hospitalizavimo susirgus COVID-19 rizika net ir tada, kai ligos plinta piko metu. Ilgalaikės su šia vakcina susijusios širdies uždegimo pasekmės dar nėra visiškai apibrėžtos ir turėtų būti ištirtos“, – savo dar nerecenzuotame tyrime, paskelbtame (pdf)„ medrxiv “ portale, padarė išvadą mokslininkai.

Jie teigė, kad Jungtinės Valstijos galėtų apsvarstyti tokių šalių kaip Vokietija ir Norvegija pavyzdį, kur nesiūloma skiepyti nuo COVID-19 sveikų vaikų, kuriems po užsikrėtimo kyla maža rizika išsivystyti serijinėms ligomis.

Kitas galimas variantas – rekomenduoti vieną mRNR vakcinos dozę.

„Mes siekiame subalansuotos politikos, kurioje būtų atsižvelgiama į vyrų ir moterų rizikos skirtumus, kurie prasideda maždaug nuo 6 metų“, – „Twitter“ parašė Allison Krug, „Artemis Biomedical Communications“ epidemiologė.

Tarp tyrėjų buvo ir Kalifornijos universiteto San Franciske medicinos docentas Vinay Prasadas, apibūdinęs tyrimo rezultatus kaip „bombos sprogimą“, patvirtinantį ankstesnius pranešimus apie širdies uždegimo riziką po skiepijimo ankstyvoje jaunystėje.

Plačiau: https://www.theepochtimes.com/mkt_morningbrief/teenage-boys-more-likely-to-suffer-heart-inflammation-from-covid-19-vaccine-than-hospitalization-study_3991076.html

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 425

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Rikardas    -  2021-09-13, 01:54

    Tai nenaujiena,nuo pat vakcinavimu pradzios prasidejo problemos!! Sveiki jauni zmones patyre keistu Salutiniu poveikiu ir mirtinu atveju!! Deja skaiciai vis dideja! Europoje stengiamasi bet kokiais budais tai Paneigti ir neanalizuoti! Ypatingai pavojingos Vakcinos Pfizer-Biontech sukeliancios Sirdies problemas davedancias iki sirdies sustojimo!Pamastykit pries skiepijantis!! Farmaciniai koncernai visada meluoja!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...