infa.lt

Naujieji Afganistano ministrai iš „juodojo sąrašo”

08 rugsėjo
14:38 2021
Talibano naujieji ministrai

youtube kadras

Jo vardas įtrauktas į JT sankcijų sąrašą. Mula Mohammadas Hasanas Akhundas yra naujasis laikinosios Talibano vyriausybės Afganistane vadovas. Gimęs Kandahare, Talibano lopšyje, Akhundas laikomas vienu ištikimiausių judėjimui atstovu, praneša euronews.

Dešimtojo dešimtmečio pabaigoje jis ėjo ministro pareigas Talibano valdomose teritorijose; jo pastangomis 2001 m. buvo sunaikintos seniausios budistų statulos, UNESCO paveldo paminklai.

O naujasis Talibano vidaus reikalų ministras Sirajuddianas Haqqani prieš 10 metų buvo įtrauktas į ieškomų asmenų sąrašą JAV kaip pavojingas teroristas.  FTB siūlo 5 mln. už jo galvą.

Šią vasarą užėmus Kabulą, Haqqani tapo ten esančios saugumo tarnybos vadovu, taip pat žinomas ir tuo, kad paragino iš šalies bėgančius afganus „likti ir nebijoti naujosios vyriausybės“.

Talibano lyderiai pabrėžia, kad prieš dieną paskelbtos vyriausybės sudėtis bus tikslinama. Judėjimo atstovas spaudai Zabihullah Mujahidas prisiminė:

„Mes nepateikėme pranešimo apie visas vyriausybės struktūras. Kai kurios ministerijų, direktorių ir pavaduotojų pareigos lieka laisvos. Stengiamasi jas užpildyti. Mes taip pat stengiamės pritraukti žmones iš regionų. kad jie taip pat atliktų savo vaidmenį kuriant naują vyriausybę “.

Kol judėjimo lyderiai užsiėmę formuoja oficialų valdžios sparną, kuris turėtų atstovauti Talibanui tarptautinėje arenoje, šalyje tęsiasi protestai. Į kuriuos išeidami demonstrantai rizikuoja savo gyvybe. Dieną prieš tai buvo pranešta apie dviejų žmonių mirtį per protestus Herate, o Kabule liudininkai pasakojo, kaip Talibanas mušė demonstracijoje sulaikytas moteris.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 103

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....