infa.lt

Tamsumos klausimai vakcinų šviesuomenei

20 rugpjūčio
13:30 2021


Netylant aistroms dėl vakcinų nuo kovido buvo pamėginta surašyti bent kiek svarbesnius tamsuomenei kylančius klausimus apie vakcinas. Tikimasi, kad vakcinų šviesuomenei į šiuos klausimus atsakyti bus itin lengva.

Išsamūs ir pagrįsti mokslu šaltiniai, prie kurių kokybės ir patikimumo negalėtų prikibti net aršiausi kovido vakcinų kritikai, turėtų savo išsamiais atsakymais į keliamus klausimus prisidėti prie visos visuomenės skiepijimo galutinės sėkmės.

Taigi, nebaigtinis klausimų apie vakcinas sąrašas:

Kodėl vakcinos tinka iš esmės bet kam ir visiems iš eilės? Nors net maisto papildų ar vitaminų informaciniame lapelyje nurodoma, kam ir kada jų nereiktų vartoti?

Kodėl prieš skiepijant neatliekami jokie tyrimai? Pvz., antikūnių. Juk jei jų žmogus jau turi, tai kam jį skiepyti?

Kodėl prieš skiepijant netiriama, ar žmogus neserga kovidu? Juk jei serga, ar skiepijimas nepablogins jo būklės? Ar išvis galima skiepyti sergantį liga, kuriai skirtas skiepas?

Kodėl neatliekamas žmogaus sveikatos būklės ištyrimas kad nustatyti, ar kiekvienu konkrečiu atveju galima skiepytis? O gal konkrečiais atvejais atsirandančios rizikos nusveria galimą vakcinos naudą? Kodėl tai netiriama?

Daug girdime kartojimo, esą vakcinos saugios.
Jei vakcinos saugios, tai kaip, kokiais būdais ir kokiais vienetais matuojamas jų saugumas? Kokie parametrai tą saugumą nustato?

Jei vakcinos saugios, kodėl niekas už galimas jų neigiamas pasekmes sveikatai ar net gyvybei niekas Lietuvoje neprisiima atsakomybės? Nei valstybė, nei kokia nors valdiška įstaiga? Nei tuo labiau asmeniškai gydytojai ar politikai?

Kur žmogui kreiptis ir kokie jam būtų atliekami tyrimai, jei yra įtarimas, kad sveikatos pablogėjimas ištiko dėl vakcinos?

Kur kreiptis mirusio žmogaus artimiesiems, kai yra įtarimas, kad prie mirties galėjo prisidėti vakcinavimas?

Ar išsamiai ištiriama mirties priežastis kovido atveju? Ar tiriama, kiek ir kokią įtaką liūdnam rezultatui turėjo kovidas, o kiek – kiti žmogaus turėti negalavimai? Kaip tai atliekama?

Kuo skiriasi natūraliai persirgus kovidu įgytas imunitetas nuo įgyto (jei buvo įgytas) per skiepijimą nuo kovido? Kokie parametrai tai parodo? Kaip jie nustatomi?

Kokia natūraliai įgyto imuniteto trukmė? Kokia pasiskiepijus įgyto (jei įgytas) imuniteto trukmė?

Kodėl šalyje netiriami natūraliai persirgę žmonės ypač lengvai ar „be simptomų“ sirgę, kad identifikuoti, kas lėmė lengvą ligos eigą?

Ar tikrai būtina, kad organizme nuolatos būtų antikūnų nuo kovido? Jei tai sezoninė liga ir organizmas natūaliai galima antikūnus tik tada, kada reikia, tai ar yra ištirta, kaip nuolatinis antikūnų palaikymas veikia organizmo sveikatos būklę?

Ar nėra taip, kad nuolatinis antikūnų palaikymo organizme stimuliavimas per vakcinas papildomai sekina organizmą, kenkia visai imuninei sistemai ir bendrai sveikatos būklei? Ar yra tai patvirtinantys ar paneigiantys tyrimai? Kokie?

Teigiama, kad skiepyti žmonės serga kovidu lengviau bei nuo jo nemiršta. Kuo remiantis viešai oficialiai taip teigiama? Taip pat, jei skiepyti serga lengviau ir nemiršta, tai kodėl skiepytiems reiktų bijoti neskiepytų? O ne atvirkščiai?

Kodėl skiepyti nenori palikti neskiepytų ramybėje? Juk tamsuoliams neskiepytiems susirgus ir išmirus pasaulis su visomis gėrybėmis liks išsilavinusiems ir pasitikintiems mokslu paskiepytiems.

Teigiama, kad skiepyti nešioja mažiau viruso dalelių. Kaip tai nustatoma ir įrodoma? Kuo remiantis toks teiginys pritaikomas bendrai visiems?

Jau viešai oficialiai pasaulyje teigiama, kad viruso nešiotojai yra tiek skiepyti, tiek neskiepyti. Tai ar gali skiepyti užkrėsti neskiepytus? Ar gali skiepyti užkrėsti skiepytus?

Kodėl Lietuvoje privalomus saugos reikalavimus ketinama panaikinti skiepytiems? Kuo remiantis? Ar tai nepadidins rizikų skiepytiems vieniems nuo kitų užsikrėsti, pernešti naujas mutacijas vieni kitiems, galinčias sukelti komplikacijas ir mirtį? Jei ne, tai kuo remiantis tai įrodoma?

Ar virusas mutuoja tiek skiepytuose organizmuose, tiek neskiepytuose? Ar būtinai virusas mutuoja tik didesnio pavojingumo (komplikacijos, mirtis) kryptimi? Jei taip, kuo remiantis taip teigiama?

Kodėl dauguma susirgusių kovidu, dar net nesant vakcinų bei iki šiol nesant vaistų, pasveiko, o ne numirė?

Kiek dar skirtingų rūšių virusų ir bakterijų nešioja žmonės ir „dalinasi“ kasdien vieni su kitais? Kokie iš jų ir kokioms sąlygoms esant tampa pavojingi?

Kuo grindžiama koreliacija tarp žmogaus vardo ir to, kad mirs nuo kovido? Ar vardo pakeitimas nuo to apsaugotų? Jei taip, kada valstybėje planuojama supaprastinti ir paspartinti vardų keitimo procedūrą? Ar tai neturėtų būti valstybinės svarbos ir kuo dideliausios skubos reikalas siekiant apsaugoti savo piliečius nuo kovido?

Klausimų daug. Tačiau, esant kuo dideliausiam ir visiškai neslepiamam valdžios entuziazmui visus suskiepyti nuo mažo iki seno ir dar keliomis (čia pradžiai) dozėmis, tikimasi, kad dirba armijos kuo rimčiausių ekspertų ir mokslininkų, kurie į visus šiuos ir dar eilę kitų klausimų jau atsakė…

Taigi, lauksime ir tikėsimės, kad prie kiekvieno klausimo bus viešai ir oficialiai atsakyta pasiremiant pakankamu kiekiu tokios kokybės mokslinių šaltinių iš geriausių pasaulio universitetų, kad jiems pastabų neturės ne tik kovido vakcinų šalininkai ir entuziastai, bet nieko prikišamo nesugebės atrasti net ir aršiausi kovido vakcinų kritikai.

Autorius redakcijai žinomas

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 785

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Lt    -  2021-08-21, 10:18

    Dar klausimas ?Kodel vakcinuojami vaikai, kurie sunkiai neserga, nemirsta nuo covido, bet mirtys ir invalidumai po vakcinacijos jau skaiciuojamos.

    Atsakyti į šį komentarą
    • Adomas    -  2021-08-30, 17:30

      Tai,kad tas marmalas suteikia tik laisvę numirti-„petys už laisvę”,o apie gydymą nuo pseudo ligos toj reklamoj nė žodžio…

      Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...