infa.lt

I.Šimonytė su LIJOT atstovais aptarė vakcinaciją ir galimybę apibrėžti, ir įteisinti lyčiai neutralią civilinę partnerystę

13 rugpjūčio
06:40 2021
I.Šimonytė ir LIJOT

lrv.lt nuotr.

Ingrida Šimonytė susitiko su Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) atstovais ir aptarė jaunimo vakcinacijos klausimus.

„Kaip liudija apklausos, jaunimą vienijančios organizacijos palaiko Vyriausybės siūlomas pandemijos valdymo priemones. Labai džiugu, kad jaunimą vienijantis LiJOTas, kaip organizacijų organizacija, rodo pavyzdį ir jos nariai yra visiškai pasiskiepiję. Ir kartu imasi viešų iniciatyvų su savo nariais griauti mitus apie skiepus ir pasinaudoti mokslo sukurta galimybe.  Vis dar esama skeptiško požiūrio ir kartu dalinsimės idėjomis, kaip galėtume paskatinti skiepytis jaunus žmones“, – sakė premjerė.

Susitikimo metu taip pat aptartos  jaunimo psichikos sveikatos problemos. Konstatuota, jog paslaugos psichikos sveikatai turi būti stiprinamos ir prieinamos. Psichinės sveikatos ir emocinės savijautos tema turėtų toliau būti stipriu dėmeniu mokykloje: tam turi būti tęsiamos emocinio ugdymo, prieš žalingus įpročius nukreiptos programos, o ministerijos dar paieškotų būdų, kaip kartu dirbti, kad pokyčiai judėtų sparčiai.

Vyriausybės vadovė pabrėžė, kad padidintas švietimo pagalbos specialistų darbo užmokestis, įsteigta papildomų etatų, parengtas Psichikos sveikatos stiprinimo ir visuomenės raštingumo psichikos sveikatos srityje didinimo veiksmų planas.

„Nėra abejonės, kad turi būti stiprinamos jaunimo ir visos nevyriausybinės organizacijos, kurios dirba  šiomis temomis, o jų nariai įtraukiami į darbo grupes. Vyriausybė ateityje skirs dar didesnį dėmesį šiai sričiai, kad jaunimo psichikos sveikata nuolat gerėtų“, – akcentavo premjerė.

Susitikimo metu aptarta galimybė apibrėžti ir įteisinti lyčiai neutralią civilinę partnerystę, alternatyvios karinės tarnybos plėtros galimybės.

LiJOT atstovai pristatė, kad parengta Jungtinių Tautų organizacijos jaunimo delegato programa Lietuvoje ir dokumentai dėl šios programos įgyvendinimo netrukus turėtų pasiekti Vyriausybę. Jungtinių Tautų jaunimo delegato programa orientuojasi į ekonominius, socialinius, kultūrinius, aplinkosauginius bei politinius klausimus.

LiJOT vienija 70 didžiausių jaunimo ir su jaunimu dirbančių organizacijų bei savivaldybių jaunimo organizacijų tarybų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 497

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Ooo    -  2021-08-13, 09:05

    Pusantrų metų gadino visuomenei psihologinę sveikatą,kad dabar ją remontuot–atšaukit visas nesąmones ir visuomenė,kaip mat pasveiks–gydyti galėsite tikrus ligoniu!!!

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Lino    -  2021-08-13, 10:39

    Tai tegul iškart patvirtina ir lyčiai, ir būsenai (gyvas-negyvas), rūšiai (ožka, višta.. ) ar dar kokio iškrypimo civilinei partnerystei

    Atsakyti į šį komentarą
  3. ve    -  2021-08-14, 11:50

    Stovi trys lyčiai neutralūs tipai. Ypač anas, apsitempęs timpomis viduryje reikšmingai atrodo

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Vidmantas    -  2021-08-14, 13:09

    Ydomu , kuriai lyčiai priklauso kiekvienas nuotraukos herojus , su išdulkėjusiom valdžiagyviu komsomolcų atstovų smegenims ar jų smegenų likučiais , kur nukišot Konstituciją , bei Tarptautinius įsipareigojimus

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...