infa.lt

Keisti lytį Izraelyje transeksualams taps gerokai lengviau

04 rugpjūčio
10:48 2021

Transgenderis (moteris?)

Izraelio sveikatos apsaugos ministras Nitzanas Horowitzas paskelbė apie artėjančias medicinos reformas visame, kas susiję su transseksualais. Susitikime su seksualinių mažumų atstovais jis teigė, kad lyties keitimo operacija yra „ne kosmetinė, bet gyvenimą keičianti ir gyvybę gelbstinčia chirurgija“, rašo Izraelio 9 TV kanalas.

„Mes plėsime operacijų skaičių ir mažinsime eiles šioms svarbioms operacijoms čia, Izraelyje“, – savo planais dalijosi ministras.

„Gerinsime medicininę priežiūrą ir pritaikysime ją LGBT bendruomenės, ypač translyčių bendruomenės, poreikiams.

Mes paskirsime medicinos koordinatorius, kurie lydės lyties keitimo procedūrą ir palengvins pacientui išgyventi tai kuo lengviau. Mokysime medicinos personalą valstybinėse ligoninėse suprasti LGBT bendruomenę ir jos unikalius poreikius, įskaitant profesinius niuansus ir reikiamą jautrumą supaprastinant operacijų patvirtinimo procedūrą ir būtiną gydymą pagal bendrą lyties keitimo procedūrą “.

Horowitzas teigė, kad jo ministerija stengiasi sekti tarpžinybinės bendruomenių plėtros grupės, kuriai vadovavo buvusi vyriausybės pavaduotoja teisinei patarėjai Dinai Zilber, pateiktos ataskaitos išvadomis.

„Žingsniai, kurios šiandien žengiame, yra labai svarbūs, tačiau dar reikia daug nuveikti. Iš Kneseto taip pat girdimi tamsūs balsai, kurie nori mus išgąsdinti ir nutildyti, ir tai yra gėda demokratijai”.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 191

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Vygandas    -  2021-09-01, 06:35

    Kaip šaunu. Nereikės net Stambulo konvencijos ar partnerystės įstatymo. Vyrukas pase pasikeičia lyti ir iškelia vestuves su savo vyru santuokos rūmuose, o po to palaimina juos ir bažnytinio verslo ganytojai…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...