infa.lt

Floridos gubernatorius paskelbė įsaką draudžiantį privalomą kaukių dėvėjimą mokyklose

03 rugpjūčio
18:32 2021

Mergina su kauke

Floridos gubernatorius Ronas DeSantis liepos 30 d. paskelbė vykdomąjį nurodymą blokuoti kaukių dėvėjimo prievolę mokyklose, rašo Epoch Times.

Respublikonų gubernatorius sakė, kad jo įsakymas leidžia tėvams pasinaudoti teise nuspręsti patiems už savo vaikus, ar jie turėtų dėvėti kaukes.

Dviejų Floridos apskričių – Browardo ir Gadsdeno – mokyklų rajonai anksčiau buvo paskelbė mokiniams privalomą kaukių dėvėjimą, nuo pamokų pradžios rugpjūtį. Ši prievolė atsirado po to, kai Ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDC) rekomendavo visiems moksleiviams, mokytojams ir darbuotojams dėvėti kaukes uždarose patalpose, nepriklausomai nuo to, ar jie buvo skiepyti.

Tačiau DeSantis tvirtai laikėsi savo pozicijos dėl kaukių dėvėjimo reikalavimų. Kalboje Koralo kyšulyje, paskelbdamas vykdomąjį įsakymą, jis sakė: „Floridos valstijoje nebus jokių izoliacijų, mokyklų uždarymo, apribojimų ir prievolių“.

Renginyje dalyvavo Floridos moksleivių tėvai, studentai, išrinkti pareigūnai ir bendruomenės vadovai.

„Federalinė vyriausybė neturi teisės nurodyti tėvams to, kad norint lankyti mokyklą jų vaikai asmeniškai turi būti priversti visą dieną dėvėti kaukę“, – sakoma DeSantis pareiškime. „Daugelis Floridos moksleivių patyrė priverstinio kaukių dėvėjimo politiką, todėl protinga apsaugoti tėvų teises priimti sprendimus dėl vaikų kaukių dėvėjimo“.

„DeSantis“ administracijos pareiškime teigiama, kad įsakas yra „atsakas į kelias Floridos mokyklų tarybas, svarstančias ar įgyvendinančias privalomą kaukių dėvėjimą savo mokyklose po to, kai Joe Bideno administracija paskelbė nemokslines ir nenuoseklias rekomendacijas mokyklinio amžiaus vaikams dėvėti kaukes“.

Įsakas nurodo Floridos sveikatos departamentui bendradarbiauti su Floridos švietimo departamentu, pradedant kurti taisykles ir uždraudžiant bet kokį priverstinį kaukių dėvėjimą. „DeSantis“ administracija nurodė, kad šis žingsnis atitinka birželio 24 d. pasirašytą įstatymą HB 241 (tėvų teisių įstatymas), kuriame nustatomos tėvų teisės į vaiko išsilavinimą, auklėjimą ir sveikatą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 188

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Praėjo nepilni 2 metai nuo Putino sudegusio tanko demonstravimo prie Katedros Vilniuje, ir še jums...

Amerikoje veikia tokiu pat principu kaip Putinas,ka reiskia pinigai....

Turėjau ir turėsiu 1....

Durnių durniai ir sociopatai. Nusikaltėliai....

Jis jau pasitelkė sienos statybą kurios nepastatė....

Jei tiki tuo, ką skaitai - neskaityk :)...

Kai pasižiūri į Lietuvos streamerius, tai senai laikas......