infa.lt

Seimo narys Dainius Kepenis: „Jei piliečiai nesivienys ir nepasakys ryžtingai NE, valdantieji toliau lips žmonėms ant galvų”

29 liepos
06:30 2021

Juozas IVANAUSKAS

Pilietinė kova su autokratinės valdžios savivale bei represijomis – išties rimtas iššūkis, tačiau Lietuvoje atsiranda vis daugiau drąsių ir sąžiningų tautiečių, pasiryžusių priešintis absurdiškiems valdančiųjų sprendimams. Aktyvi visuomenininkė, mokytoja Astra Genovaitė Astrauskaitė išvien su visuomenine organizacija „Patriotiški lietuviai” ir „Lietuvos Šeimų Sąjūdžiu” liepos 24 dieną Vilniuje, Katedros aikštėje, surengė protesto mitingą: „Stop Šimonytės Vyriausybės represijoms prieš Lietuvos žmones!

Suvažiavę iš visos Lietuvos žmonės, protestuojantys prieš SAM įvedamus privalomus testus ir skiepus nuo COVID-19, išsirikiavo Katedros aikštėje sudarydami žodį „KOVA“. Po to gausus mitinguotojų būrys patraukė Gedimino prospektu link Vyriausybės rūmų ir Seimo, skanduodami – „STOP Šimonytės diktatūrai!“, „STOP prievartai prieš žmones!”, „Landsbergių ŠAIKĄ lauk iš Seimo!“, buvo reikalaujama PIŠ Vyriausybės ir Vilniaus mero R. Šimašiaus atsistatydinimo.

Beje, neseniai interviu „Žinių radijui“ premjerė netyčia prasitarė, kad pastaruoju metu dirbtinai forsuojamas skiepijimo nuo COVID-19 vajus ne tiek dėl žmonių sveikatos, o tam, kad pasiskiepijusieji nesijaustų kvailiais?!.. Po tokio PIŠ pareiškimo nebesvarbu, kiek dar žmonių pasiskiepys, juk beveik pusė šalies gyventojų buvo pavadinti kvailiais. Pasirodo, tie gąsdinimai karantinais ir galimybių pasais ne dėl žmonių sveikatos, o dėl paklusnumo valdančiųjų autokratijai?!..

Dirbtinai sukeltai psichozei nepasiduodantys tautiečiai ėmė rimčiau analizuoti situaciją ir domėtis ne sistemai parsidavusių „ekspertų“ prognozėmis, keliant paniką visuomenėje dėl užsikrėtimo COVID-19, bet iš tikrųjų nepriklausomų specialistų teikiama informacija. Pasirodo, tas virusas nėra toks pavojingas, kad reikėtų šalyje įvedinėti ekstremalią padėtį ar karantiną. Mirštamumas nuo koronaviruso siekia 0,7 proc. nuo bendro susirgusiųjų skaičiaus, kai tuo tarpu nuo paprasto gripo – 0,2 proc. Statistika rodo, kad 99,3 proc. užsikrėtusiųjų žmonių pasveiksta. Nuo „COVID-19“ miršta dauguma garbaus amžiaus senjorai, o nuo įprasto gripo – kur kas jaunesni, 30 – 50 metų žmonės.

Šia tema išskirtinis interviu su Seimo nariu Dainiu KEPENIU.

♦◊♦

Regis, PIŠ Vyriausybė, versdama dirbančius žmones dažnai testuotis, yra pasirengusi, žūtbūt, vakcinuoti didžiąją dalį šalies gyventojų, net ir tuos, kurie iki šiol bandė tam priešintis?!.. Ką manote apie tai? Kas galėtų pristabdyti šią valdančiųjų savivalę, motyvuojant neva visa tai yra daroma mūsų visų labui – „petys už laisvę“?!..

Kai per pastaruosius kelis mėnesius aš ne karto negirdėjau nei premjerės I. Šimonytės, nei sveikatos apsaugos ministro A. Dulkio raginimo žmonėms rūpintis savo sveikata, įgimtu natūraliu imunitetu, tai man tokie Vyriausybės veiksmai, įsakmus raginimas kai kurių sričių darbuotojams kas dešimt dienų testuotis ir vakcinuotis, kelia labai daug abejonių. Regis, valdantieji dabar yra pasimetę ir nebežino, ką toliau daryti. Nieko kito, kaip visuomenės skaldymo, žmonių bauginimo ir supriešinimo aš čia nematau.

Mums gerai žinoma, šimtatūkstantiniai protestai prieš pandemijos suvaržymus ir prievartinius skiepus pastaruoju metu vyksta visame pasaulyje, Europos Sąjungos šalyse, Prancūzijoje, Italijoje, Vokietijoje. Matyt, ir Lietuvos piliečiai turėtų pasekti už žmogaus teises kovojančių šalių pavyzdžiu.

Vis tiktai, kodėl valdančiųjų retorika pastaruoju metu, ypač po liepos mėn. įvykusio konservatorių suvažiavimo, staiga pasikeitė? Juk anksčiau būdavo sakoma, kad skiepytis nuo COVID-19 rekomenduotina, tačiau neprivaloma. Viešumoje neseniai pasirodę V. Landsbergio, R. Juknevičienės, A. Maldeikienės, V. Mazuronio bei kitų politikierių radikalūs pasisakymai už priverstinę sveikų žmonių vakcinaciją įneša dar daugiau sumaišties, piktina ir skaldo visuomenę, jau ir šiaip sunerimusią dėl nelegalių migrantų antplūdžio į Lietuvą?

Pradėkime nuo to, kad panašios valdančiųjų iniciatyvos grubiai kertasi su LR Konstitucija, kur labai aiškiai pasakyta, jog negalimi jokie medicininiai bandymai prieš žmogaus valią. Tačiau šiandien mes matome, kaip atsakingus sprendimus priimantys politikai visai nepaiso Konstitucijos, Seime yra pakeičiamas užkrečiamųjų ligų įstatymas, kuriame nurodyta, kad galima priversti testuotis kai kuriose srityse dirbančius žmones, o sekantis žingsnis, matyt, bus priversti skiepytis nuo COVID-19. Be abejo, tokie valdžios veiksmai kertasi ne tik su LR Konstitucija, JT Žmogaus teisių bei PSO konvencijos dokumentais, bet ir su š. m. sausio 27 dieną Europos Parlamentinės Asamblėjos priimta Rezoliucija 2361 (2021) dėl COVID-19 vakcinos praktinio naudojimo bei etikos – „Covid-19 vaccines: ethical, legal and practical considerations“, kur griežtai draudžiama atlikti medicininius bandymus su žmonėmis prieš jų valią.

Visiems gerai žinoma, ne tik testai, bet ir skiepai nuo COVID-19 iki šiol nėra pilnai ištirti ir todėl nėra100% patikimi. Tai eksperimentiniai skiepai, už kurių galimai neigiamas žmogaus organizmui pasekmes niekas oficialiai neprisiima atsakomybės. Politinis spaudimas žmonėms skiepytis eksperimentine vakcina – tai pats grubiausias LR Konstitucijos pažeidimas.

Savaime suprantama, kodėl žmonės yra pasiryžę aktyviai priešintis ir ginti savo konstitucines teises. Tai patvirtina ir liepos 24-osios taikus protesto mitingas sostinėje, Katedros aikštėje, prie Vyriausybės rūmų ir Seimo, kuriame dalyvavo apie tūkstantis tautiečių. Šio renginio dalyviai atspindi daugelio sveikuolių, blaiviai mąstančių Lietuvos žmonių nuomonę: „Tegul eksperimente dalyvauja, testuojasi ir skiepijasi tik savanoriai, o šitai Vyriausybei bei Vilniaus merui R. Šimašiui dėl prievartos ir represijų (prievartinių „sąlygų“ sudarymo testuotis ir skiepytis, baudų skyrimo, žadamo nušalinimo ar atleidimo iš darbo), dėl Lietuvos Konstitucijos sulaužymo jau laikas atsistatydinti, kol neatstatydino sukilę žmonės“, – tokius reikalavimus valdantiesiems pateikė minėtos protesto akcijos dalyviai.

Argi ne absurdiška, jog valdančiųjų politinis „elitas“, neva siekiant apsaugoti Lietuvos žmones nuo „mirtinai pavojingo“ koronaviruso, savo sprendimus bando grįsti gan abejotinomis Briuselio biurokratų ir PSO direktyvomis?

Ne paslaptis, kad sugeneruotas psichopandemijos procesas ne lokalus, o pasaulinis. Mes aiškiai matome, iš kur kilo ši pandemija ir kokių tikslų yra siekiama. Manau, pasaulinė vaistų gamintojų mafija toliau eksperimentuoja su žmonėmis. Vakcinomis norima skaitmenizuoti „pacientus“ ir per tai juos valdyti, kontroliuoti visuomenę. Nuolatos stebimi žmonės negali jaustis saugūs nei namie, nei darbe, nei gatvėje. Globalaus projekto įgyvendinimo keliu pasuko ir Lietuva, deja.

O tokie politiniai veikėjai, kaip konservatorių patriarchas Vytautas Landsbergis ir jo apologetai, europarlamentarai Rasa Juknevičienė, Andrius Kubilius, premjerė Ingrida Šimonytė, užsienio reikalų ministras „Anūkas“ G. Landsbergis, Seimo pirmininkė V. Čmilytė, visa ta liberalų-konservatorių gauja, pasak Ž. Pavilionio, „ŠAIKA“, mes gi aiškiai matome, kam jie iš tikrųjų dirba, gindami ne savo šalies ir ne Lietuvos žmonių interesus.

Suvokdami tai ar ne, tokie politiniai veikėjai daro milžinišką žalą valstybei, prisidedami prie pasaulinio biznio projekto įgyvendinimo mūsų šalyje. Šiuo kritišku momentu paprastiems žmonėms, tikriems Tėvynės patriotams, belieka vienintelė išeitis – vieningai, ryžtingai ir drąsiai priešintis valdančiųjų savivalei. Be abejo, tai nėra lengva ir netgi rizikinga, tačiau kito kelio aš nematau.

Valdantieji, pasitelkę išimtinai jiems lojalią sisteminę žiniasklaidą, be paliovos varoma COVID propaganda baugina žmones. Visuomenė sąmoningai klaidinama, skaldoma ir priešinama. Tad jeigu piliečiai nesusivienys, nepasakys ryžtingai NE, tai valdantieji ir toliau lips žmonėms ant galvų! Lietuvoje ir toliau brutaliai bus įgyvendinamos pragaištingos tautinei valstybei sorošinių globalistų užmačios.

Mano giliu įsitikinimu, kai kalbama apie žmogaus imuniteto svarbą kovoje su virusiniais infekciniais susirgimais, visų pirma, būtina rūpintis įgimtu, natūraliu sveikos gyvensenos būdu palaikomu imunitetu, kuris apsaugo žmones nuo daugelio ligų. Specialiai tam yra skirtas Seimo nutarimas: „Sveikatos tausojimo ir stiprinimo politikos gairės” ir Seimo rezoliucija „Dėl gyventojų imuniteto stiprinimo”.

Tačiau nei Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), nei Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM), jokio dėmesio praeitos kadencijos Seimo priimtiems nutarimams neskiria. Visos valdančiųjų pastangos skirtos apsaugoti tik vienai visuomenės daliai. Tuo tarpu sveikuoliai, sveikos gyvensenos šalininkai, paliekami be atsakingų institucijų dėmesio.

Matyt, valdžiai tarnaujantys propagandistai iš sveikos gyvensenos negali padaryti biznio, todėl žmonėms be atvangos, įkyriai brukama informacija apie specifinį imunitetą, įgyjamą per vakcinaciją nuo COVID-19. Aš tikrai nenorėčiau leistis į panašias diskusijas, todėl visiems norintiems sakau: skiepykitės į sveikatą! Ypač tie, kurie tingi judėti, sportuoti, vartoja alkoholį, rūko, depresuoja, kelia įtampas sau ir aplinkiniams.

Mane viltingai nuteikia tai, kad dabar Lietuvoje jau daug kas suprato: sveika gyvensena – tai patys geriausi skiepai nuo daugybės virusų ir bakterijų, nuo įvairių psichosomatinių ligų!.. Sveikuoliai, jeigu ir suserga, tai serga neilgai, o liga dažniausiai praeina lengva forma. Tokių pasveikimo atvejų Lietuvoje yra tūkstančiai. Deja, apie tai nei valdžios samdomi „ekspertai”, nei sisteminė žiniasklaida apskritai nekalba, o rimti mokslininkai netiria, nes nėra tokio valdančiųjų užsakymo. Oficialiai šiuo metu palaikomas tik priverstinio žmonių testavimo, skiepijimo nuo COVID-19, visuomenės skaldymo, bauginimo ir segregacijos vajus.

Turbūt sutiksite, už konstitucines žmogaus teises kovojantiems piliečiams, tame tarpe ir sveikos gyvensenos šalininkams, būtų kur kas lengviau siekti savo tikslų, jeigu juos palaikytų kai kurios Seimo frakcijos, o ne tik pavieniai, valdžiai oponuojantys parlamentarai Petras Gražulis ar Dainius Kepenis, kuriuos sisteminė žiniasklaida bando visaip sumenkinti ir pašiepti?

Tiesą sakant, panašiai mąstančių bendražygių Seime yra ne vienas, ir ne du, ne vien tik „valstiečių“, bet ir kitose Seimo frakcijose. Tarkim, „darbietis“ Aidas Gedvilas, nuo pirmųjų darbo Seime dienų užėmęs tvirtą ir principingą poziciją psichopandemijos atžvilgiu, neseniai, liepos 22 dieną, portale „Delfi“ paskelbė išties aktualų, rimtą antikovidinį straipsnį: „Lietuvą vaikų skiepijimo poligonu pavertę SAM atstovai: nieko negirdime, nieko nežinome, nieko nesakysime“.

Aš esu tikras, mūsų gretos Seime su laiku tik gausės, nes dvejojančių jungtis prie mūsų kitiems blaiviai mąstantiems politikams argumentų vis mažiau belieka. Džiaugiuosi kolegų palaikymu artimiausiu metu suburti Seimo komisiją susidariusiai padėčiai įvertinti ir išvadoms paruošti. Raginu valstybės ir visuomeninių institucijų pilietiškai nusiteikusius atstovus telktis šiam kilniam darbui. O SAM, ŠMSM bei visai I. Šimonytės Vyriausybei linkiu rimtai pagalvoti ir parengti argumentuotą atsakymą į politinės opozicijos Seime keliamus klausimus: kodėl iki šiol nevykdomi itin svarbūs virusinių ligų prevencijos dokumentai – praeitos kadencijos Seimo nutarimas „Dėl sveikatos tausojimo ir stiprinimo politikos gairių” ir Seimo rezoliucija „Dėl gyventojų imuniteto stiprinimo”?

Geros kloties už konstitucines žmogaus teises narsiai kovojantiems tautiečiams, Lietuvos sveikuoliams! Dėkoju už interviu pokalbį.

Interviu publikavimui parengė KU STIMC specialistas Juozas IVANAUSKAS

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 140

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Vyras    -  2021-07-29, 07:16

    Maladec Kepenis

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Vidmantas    -  2021-07-29, 14:50

    SAUNUOLIS Kepenis , Palaikau .

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Vygandas    -  2021-08-11, 14:53

    Kadangi vykdoma iškrypusi politika, tai Kepenis apibendrino vienu sakiniu: „Jei piliečiai nesivienys ir nepasakys ryžtingai NE, valdantieji toliau lips žmonėms ant galvų”. Norint išvengti Baltarusijos, kito kelio nėra…

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Aldas    -  2021-09-07, 17:43

    Kepenis apgailėtinas politinis nuokvaka. Pseudomedikas.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....

Ateis laikas ir mes turėsime kompensuoti Rusijai tuos mažvaikių sprendimus. Tik jų pėdsakai bus ataušę....