infa.lt

Izraelyje, vienoje labiausiai vakcinuotų šalių, griežtinama kaukių dėvėjimo kontrolė: bus tikrinami prekybos centrai

19 liepos
06:30 2021
Mergina nusiėmusi kaukę su telefonu

youtube stop kadras

Atsižvelgdama į vakarykščius ir šiandieninius duomenis (daugiau nei 1000 užsikrėtusių per dieną), Izraelio Sveikatos apsaugos ministerija primygtinai rekomenduos vyriausybei atnaujinti „žaliąjį standartą“ ne tik pokylių salėse, kaip siūlo padaryti Izraelio premjeras Naftali Bennettas, bet ir bet kokiuose susitikimuose, vykstančiuose patalpose, kur susirinks daugiau nei 100 žmonių, rašo Izraelio 9TV kanalas.

Hebrajų universiteto specialistai parengė prognozę, kad rugpjūčio pirmoje pusėje šalyje bus daugiau nei šimtas sunkiai sergančių žmonių, kadangi vakcina yra daug mažiau veiksminga vyresniems nei 50 metų žmonėms.

Artimiausiomis dienomis vyriausybės sprendimu vaistinės gaus Sveikatos apsaugos ministerijos skubiai patvirtintus rinkinius, skirtus savianalizei nuo Covid. Pagal valdžios institucijų planą gyventojai pirks šiuos rinkinius (pvz., kaip nėštumo testus) ir savarankiškai pasitikrins, o gavę teigiamą rezultatą, praneš apie tai Sveikatos apsaugos ministerijai. Kas nutiks toliau šiuo atveju ir kiek kainuos toks „covid testas“, dar nėra žinoma.

Kaip jau buvo pranešama anksčiau, rašo 9TV kanalas, vidaus saugumo ministerijoje buvo įsteigtas specialus štabas, kuris stebės kaip laikomasi „antikovidinių“ priemonių. Artimiausiomis dienomis šiame štabe ketinama parengti apie pusantro tūkstančio inspektorių, kurie vaikščios viešose vietose, įskaitant prekybos centrus, ir stebės kaip žmonės dėvi kaukes.

Už kaukių režimo pažeidimą šių įstaigų lankytojams gali būti skiriama 500 šekelių (apie 130 eur) bauda. Portalas primena, kad per anksčiau vykusius sustiprintos kontrolės „reidus“ žmonės gatvėse buvo baudžiami net už kaukes, kurios nebuvo iki galo užtrauktos ant nosies.

Nuo trečiadienio turėtų įsigalioti Naftali Bennetto siūlomas „džiaugsmingas standartas“: į iškilmių sales galės patekti tik skiepyti, persirgę arba turintys neigiamą Covid testo pažymėjimą žmonės. Štabas griežtai stebės, kaip bus laikomasi šių nurodymų, ir skirs 5000 šekelių (apie 1300 eur) baudas pokylių salių, kuriose jie bus pažeidžiami, savininkams.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 340

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Išvada    -  2021-07-19, 13:05

    Jei labiausiai vakcinuotoje valstybėje sergamumas labai ženkliai padidėjo, tai, manytina, kad vakcina tikrai sunaikina žmogaus imuninę sistemą? Ko pasekmėje tik šokteli susirgimų skaičius.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...