infa.lt

Keliaujantys vaikai iki 12 metų amžiaus nebus tiriami ar izoliuojami, tačiau griežtinamos sąlygos vežėjams

11 liepos
18:06 2021

Galimybių pasas

Atsižvelgiant į Europos Tarybos rekomendacijas, nuo pirmadienio, liepos 12 d., kyla keliaujančiųjų vaikų amžiaus cenzas, iki kada jiems atvykstant ar grįžtant į Lietuvą netaikomi testavimo ir izoliacijos reikalavimai.

Nuo šiol izoliacija ir reikalavimai dėl testavimo bus netaikomi vaikams iki 12 metų amžiaus, atvykusiems iš žaliai, geltonai, raudonai ar pilkai zonai priskirtos šalies. Tiesa, testuotis ir izoliuotis turėtų bet kokio amžiaus vaikai, atvykstantys iš šalių, iš kurių atvykus taikomos sustiprintos užkrečiamųjų ligų kontrolės priemonės, tačiau kitą savaitę šalių įtrauktų į šią grupę nėra.

Taip pat išlieka prievolė vaikams nuo 12 iki 16 metų amžiaus, atvykusiems iš geltonai zonai priskirtos šalies, 3–5 dieną atvykus į Lietuvą atlikti PGR tyrimą, o tokio amžiaus vaikai, atvykę iš raudonai ir pilkai zonai priskirtos šalies, bus atleidžiamas nuo izoliacijos, jei atliks PGR arba antigeno testą. Jei COVID-19 tyrimas atliekamas atvykus į Lietuvą, privaloma izoliuotis, kol bus gautas tyrimo rezultatas.

Be to, pasaulyje sparčiai plintant pavojingai COVID-19 Delta atmainai, nuo kitos savaitės numatoma reikšmingų pokyčių vežėjams – trumpėja jų buvimo Lietuvos teritorijoje laikas, kai nereikalaujama turėti COVID-19 tyrimo rezultato.

Tai reiškia, kad ekipažų ir įgulų nariai, dirbantys tarptautinius komercinius vežimus vykdančiose įmonėse ar vykdantys tarptautinius komercinius vežimus visų rūšių transporto priemonėmis ir kurių kelionės tikslas yra susijęs su darbo funkcijų vykdymu, privalo atsivežti arba atlikti COVID-19 tyrimą Lietuvoje, jeigu čia ketina užtrukti ilgiau nei 24 valandas. Anksčiau šis periodas buvo 72 valandos.

Jei suėjus 24 val. toks asmuo liko Lietuvoje (išskyrus atvejus, kai dėl objektyvių aplinkybių, pavyzdžiui, procedūrų muitinėje, pasienyje ar pan., asmuo neplanuotai užtruko ilgiau), ir nebuvo atlikęs tyrimo, jis privalo per 24 val. kreiptis į Karštąją koronaviruso liniją ar COVID-19 tyrimus atliekančią įstaigą ir užsiregistruoti COVID-19 tyrimo atlikimui bei paskirtu laiku atlikti tyrimą.

Ministerija ragina keliautojus atkreipti dėmesį į kas savaitę atnaujinamą COVID-19 ligos paveiktų šalių sąrašą ir paisyti nurodytų reikalavimų pagal tai, kokiai zonai – raudonai / pilkai, geltonai ar žaliai, jos priskiriamos.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 234

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...