infa.lt

I. Šimonytė akcentavo, kad nelegali migracija ir vis blogėjanti žmogaus teisių padėtis Baltarusijoje ir Rusijoje kelia naujų iššūkių Lietuvai.

30 birželio
09:49 2021

lrp.lt nuotr

Lietuvos Respublikos Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė susitiko su Lietuvos diplomatinių atstovybių vadovais ir aptarė Vyriausybės programos, užsienio ir saugumo politikos prioritetus. Premjerė padėkojo Lietuvos diplomatinei tarnybai už susitelkimą pandemijos ir augančių saugumo iššūkių akivaizdoje.

„Diplomatinės tarnybos vaidmuo, sprendžiant konkrečius su COVID-19 pandemija susijusius iššūkius, buvo ir yra labai svarbus“, – pažymėjo Vyriausybės vadovė.

Premjerė pabrėžė, kad šios Vyriausybės pastangos sutelktos į švietimo ir aukštojo mokslo reformą, aukštos pridėtines vertės ekonomikos, skaitmenizacijos ir startuolių skatinimą, žaliąjį kursą. Pasak I. Šimonytės, svarbus vaidmuo mezgant tarptautinius kontaktus šiose srityse tenka ir Lietuvos diplomatinėms atstovybėms bei komercijos atašė tinklui.

Ministrė Pirmininkė akcentavo, kad šiuo metu beauganti įtampa dėl Baltarusijos režimo dirbtinai skatinamos nelegalios migracijos ir vis blogėjanti žmogaus teisių padėtis Baltarusijoje ir Rusijoje kelia naujų iššūkių Lietuvai.

„Dėl narystės ES ir NATO ir sėkmingos Lietuvos transformacijos esame  saugiausi per visą savo šalies istoriją. Kita vertus, matome prastėjančią saugumo padėtį į rytus nuo Lietuvos ir tebesitęsiančią Rusijos agresiją, neleidžiančią galvoti apie kokį nors ES ir Rusijos santykių perkrovimą“, – pabrėžė premjerė.

Anot Vyriausybės vadovės, nemaža dalis Rusijos ir Baltarusijos pilietinės visuomenės atstovų savo namus laikinai rado Lietuvoje, nes iš gimtųjų namų buvo tiesiog išvyti.

„Jaučiame moralinę pareigą jiems pagelbėti. Todėl ir toliau remsime Rusijos ir Baltarusijos pilietines visuomenes, būsime ES Rytų partnerystės šalių advokatai Europos Sąjungoje ir kitur“, – teigė I. Šimonytė.

Susitikime premjerė taip pat pabrėžė poreikį kuo greičiau įgyvendinti Lietuvą su Vakarų Europa jungiančius  transporto bei energetikos projektus ir siekį blokuoti nesaugią Astravo AE, kuri kelia pavojų ne tik Lietuvai, bet ir visai Europai.

Pokalbyje su diplomatinių atstovybių vadovais Ministrė Pirmininkė akcentavo prekybinių ryšių ir kultūrinių mainų Pietryčių Azijos regione stiprinimą, aktyvios ekonominės ir kultūrinės diplomatijos svarbą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 150

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...