infa.lt

Viena iš Europos šalių atšaukė visus koronavirusinius ribojimus

27 birželio
07:37 2021

Islandija tapo viena pirmųjų Europos šalių, kuri panaikino visus koronaviruso apribojimus, įvestus pandemijos metu. Iki šiol šalyje dar galiojo reikalavimai laikytis atstumo ir draudimas rengti viešus renginius.

Pasak valdžios, paskutinių draudimų ir taisyklių panaikinimas tapo įmanomas skiepų dėka. „Pats labiausiai neįtikėtinas įvykęs dalykas yra vakcinacija, kuri vyksta greitai ir užtikrintai.

Situacija pas mus yra viena geriausių pasaulyje”, – tvirtina Islandijos premjerė Katrin Jakobsdouttir.

Islandijoje, anot agentūros „Bloomberg“, 87% vyresnių nei 16 metų gyventojų gavo pirmąją koronaviruso vakcinos dozę, o abi dozes – pusė šalies gyventojų.

„Tokio rezultato nebuvo galima pasiekti be visuomenės palaikymo. O visuomenė nedalyvauja, jei nesupranta priemonių, nelaiko jų pagrįstomis ir nesutinka su jų logika”, – pareiškė Islandijos premjerė.

Islandijoje, kurioje gyvena 369 000 gyventojų, per visą pandemijos laikotarpį buvo nustatyta apie 6600 koronavirusinės infekcijos atvejų, 30 žmonių mirė.

Atkreiptinas dėmesys, kad didžiulė skiepijimo kampanija nepadėjo Izraeliui išvengti naujų infekcijų skaičiaus padidėjimo. Praėjusią savaitę vidutinis naujų „COVID“ infekcijų augimo rodiklis šalyje šoktelėjo daugiau nei 4 kartus. Todėl kyla klausimas: ar Islandijos vyriausybė nepaskubėjo?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 386

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....