infa.lt

„YouTube“ sustabdo senatoriaus Ronio Johnsono galimybę įkelti vaizdo įrašus apie COVID-19 gydymą hidroksichlorochinu

13 birželio
08:41 2021

JAV Senatoriui Ronui Johnsonui (Ron Johnson) buvo septynioms dienoms sustabdyta galimybė „YouTube“ įkelti vaizdo įrašus, o „Google“ priklausanti vaizdo įrašų bendrinimo platforma apkaltino jį neteisingos informacijos apie COVID-19 gydymą skleidimu, praneša amerikiečių portalas Epoch Times.

„Toliau tęsiasi arogantiška „YouTube“ cenzūra Covid-19 klausimais”, – rašė jis. „Kiek žmonių dėl to bus prarasta? Kiek gyvybių buvo galima išgelbėti nemokamai keičiantis medicininėmis idėjomis? Šis žodžio laisvės slopinimas turėtų rūpėti kiekvienam amerikiečiui”

„YouTube“ atstovas spaudai teigė „Fox News“, esą vienas iš Johnsono vaizdo įrašų buvo pašalintas, nes jis pažeidė platformos politiką ir tvirtino, kad senatorius skleidžia „neteisingą medicininę informaciją“.

„Pašalinome vaizdo įrašą remdamiesi savo neteisingos medicininės informacijos apie COVID-19 platinimą, politiką, kuri neleidžia turinio, skatinančio žmones naudoti hidroksichlorochiną ar ivermektiną koronaviruso gydymui ar prevencijai”, – pareiškė atstovas.

Bet taip elgdamasi, pasak Johnsonas, „YouTube“ ėmėsi cenzūros, kas rodo, kad kompanija „sukaupė per daug neapskaitytinos galios“.

„ Didžiosios technologijų gigantės ir pagrindinė žiniasklaida mano, kad yra protingesni už gydytojus, kurie savo gyvenimą paskyrė mokslams ir naudoja savo įgūdžius, kad gelbėtų gyvybes“, – sakoma Johnsono pranešime penktadienį naujienų kanalams. „Jie nusprendė, kad bus leidžiama tik viena medicinos pozicija, ir tai yra vyriausybės agentūrų padiktuotas požiūris. Kiek žmonių dėl to bus prarasta? Kiek gyvybių buvo galima išgelbėti nemokamai keičiantis medicininėmis idėjomis? “

Uždraustame vaizdo įraše, pasak The Federalist, Johnsonas kritikavo federalinius biurokratus, kurie bando atkalbėti visuomenę vartoti hidroksichlorochiną (hidroksichlorokvinas) ar neleisti jai žinoti apie jį kaip apie gydymo nuo COVID-19 priemonę.

„Mane visada stulbino tai, kad buvo imamasi tokių bendrai suderintų pastangų paneigti Amerikos visuomenei patikimus pradinio gydymo tyrimus šios pandemijos pradžioje“, – sakė Johnsonas, teigdamas, kad nori daugiau dėmesio skirti šiai temai ir tvirtindamas, kad tyrimai parodė, jog „Tiek hidroksichlorochinas, tiek ivermektinas“ yra „nepaprastai saugūs“ vaistai.

Hidroksichlorochiną kai efektyvų vaistą, pirmiausiai nurodė prezidentas Donaldas Trampas per COVID-19 darbo grupės instruktažą Baltuosiuose rūmuose.

Neseniai atliktas ir paskelbtas „medRxiv“ leidinyje tyrimas parodė, kad hidroksichlorochino, skiriamo maliarijai gydyti, ir cinko derinys gali padidinti pacientų išgyvenamumą kai kuriais atvejais, kai jis serga sunkia COVID-19 forma ir jam jau reikalinga plaučių ventiliacija – daugiau kaip 200 proc.

„Mes nustatėme, kad kai dviejų preparatų, HCQ ir AZM, kumuliacinės dozės viršijo tam tikrą lygį, pacientų išgyvenamumas buvo 2,9 karto didesnis nei kitų pacientų”, – sakoma tyrimo išvadoje.

Tačiau praėjusiais metais JAV maisto ir vaistų administracija (FDA) paskelbė perspėjimą dėl hidroksichlorochino vartojimo, nurodydama galimus šalutinius poveikius, tokius kaip „rimtos širdies ritmo sutrikimo problemos ir kitos saugumo problemos, įskaitant kraujo ir limfos sistemos sutrikimus, inkstų pažeidimus ir kepenų problemas bei kitas nesėkmes“.

♦◊♦

Paskyrų blokavimas ar įrašų trynimas nei Facebook, nei Twitter ar YouTube tinkluose neužsibaigs – priežasčių tam – daugybė. Tačiau yra alternatyva – kur nėra jokių asmeninių duomenų nutekėjimų, jokios cenzūros:
Tai Telegram tinklas. Kurkite grupės, kanalus, dalyvaukite jau esamose. Prie Telegram jau įpratusiems – jis tapo nepakeičiamu visur ir visomis prasmėmis, net, kaip jau ir buvo minėta anksčiau – organizuojant visuomenines akcijas, šifruotus saugius pokalbius, o gal ir dar kam nors kitam, kuo dar neteko pasinaudoti. Ir, lietuvių jame sparčiai daugėja, – Tu gali prie jo prisijungti ir papildyti jų skaičių savo buvimu ir aktyviu dalyvavimu. Nebūk paskutinis 🙂

Lietuviškos Telegram grupės ir kanalai:

Laisvas Žodis: https://t.me/laisvaszodis
L.Žodis (prenumerata): https://t.me/infalt
„Šeimų Sąjūdis” (grupė): https://t.me/seimusajudis2021
„Šeimų Sąjūdis” (prenumerata): https://t.me/seimusajudistesiasi
LT Politikai (prenumerata): https://t.me/politikai
LT Politikai (grupė): https://t.me/Lietuvos_politikai
Firmus Medicus: https://t.me/firmus_medicus
Už Sveiką Lietuvą: https://t.me/uzsveika
Sarmatai (grupė): https://t.me/sarmatasLT
Sarmatai (prenumerata): https://t.me/sarmatai_info
Amerikos lietuviai: https://t.me/alietuviai
Neabejingi (grupė): https://t.me/neabejingi_g
Už Šeimą (prenumerata): https://t.me/uzseima
Už Šeimą (diskusijos): https://t.me/uz_seima

Telegram programėlę bet kuriam savo įrenginiui galite atsisiųsti iš čia: https://www.telegram.org/

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 468

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. svarbu    -  2021-06-21, 19:32

    Examples include hydroxychloroquine and ivermectin, both of which have been safely used for decades in many millions of people around the world.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...