infa.lt

„Šeimų Sąjūdis“ susitiko su antra Seimo frakcija. Apie birželio 15-16-17 d. mitingą

10 birželio
08:02 2021

Šeimų Sąjūdis

Kaip jau buvo skelbta, „Didžiojo Šeimos Gynimo Maršo 2021“ organizatorių grupė, o po „Maršo“ – kaip jo tikslų ir idėjų sekėjas, – „Šeimų sąjūdis“, vienu iš savo tikslų įvardijęs tapti tiltu tarp visuomenės ir Seimo politikų, pradėjo susitikimų seriją su Seimo frakcijomis.

Protesto „Didysis Šeimos Gynimo Maršas 2021“ metu buvo perskaitytas reikalavimų sąrašas Vyriausybei ir Seimui. Ir po „Maršo“ tie reikalavimai niekur nedingo.

Kadangi reikalavimų adresatai-politikai nesiėmė oficialiai jokių žingsnių tų reikalavimų atžvilgiu per tą laiko tarpą, kurį tam buvo skyręs „Mitingas“ Vingio parke, „Šeimų Sąjūdis“ perėjo prie sekančio etapo, t. y. ne vien viešų protesto akcijų, bet ir prie savo idėjų sąjungininkų Seimo politikų tarpe išgryninimo.

Vakar, birželio 9 d. „Lietuvos Šeimų Sąjūdžio“ atstovai, – Raimondas Grinevičius, Dobilas Sinkevičius ir Arvydas Daunys buvo susitikę su Darbo partijos (DP) Seimo frakcija.

Susitikimo metu buvo pristatyti „Šeimų Sąjūdžio“ tikslai, situacijos valstybėje vertinimas, apsikeista nuomonėmis dėl Partnerystės įstatymo reikalingumo, dėl Darbo partijos teikto Tautybės išsaugojimo įstatymo projekto ir kitais klausimais, tarp kurių buvo ir birželio 15-16-17 d. mitingo situacija.

DP frakciją labai domina (kaip ir daugelį kitų partijų) klausimas ar „Šeimų Sąjūdis“ rengiasi tapti partija, į ką buvo atsakyta – jog tol, kol egzistuojančios partijos bendradarbiaus su „Šeimų Sąjūdžiu“, padėdamos įgyvendinti jo keliamus tikslus (ne vien tik savo programas, kurių po rinkimų mažai kas laikosi), tol naujai „Šeimų Sąjūdžio“ partijai nebus jokio poreikio.

„Lietuvos Šeimų Sąjūdis“ oficialiai skelbia dar kartą – jeigu jis ateinančių dviejų metų eigoje matys, kad valstybės politikai ima atlikti tą darbą, kurį ir įsipareigojo prieš ateidami į Seimą ir realiai bendradarbiauja, padėdami siekti „Šeimų Sąjūdžio“ skelbiamų tikslų, o situacija valstybėje ima gerėti – politikai realiai dirba atsižvelgdami į visuomenės interesus – jis neinicijuos partijos kūrimo.

Tačiau, jei akivaizdžiai bus matoma, kad Šeimos, kaip instituto reikalai valstybėje ir toliau blogėja – po dviejų metų „Šeimų Sąjūdis“ svarstys galimybę pačiam imtis šio klausimo, padedant visos Lietuvos visuomenės pajėgoms.

Iki tol „Šeimų Sąjūdis“ dirbs ta linkme, kurią yra užsibrėžęs, t. y. Šeimos instituto suvereniteto, pasirinkimo laisvės, žodžio laisvės ir nuo šiol – po Vilniaus mero R. Šimašiaus akibrokšto – visuomenės susirinkimų laisvės atstatymo ir stiprinimo linkme. Detalų tikslų ir užduočių aprašą „Šeimų Sąjūdis“ pateiks vėliau – iš esmės, jis apima visą Valstybės gyvenimą.

Grįžtant prie vakar dienos susitikimo su DP frakcija, iš abiejų pusių buvo įvertintas ir būsimo birželio 15-16-17 d. mitingo prie Seimo klausimas.

Iš DP pusės apie tai pasisakę politikai teigė, kad teisė protestuoti prieš savo valdžią sudaro Vakarų visuomenės demokratijos pagrindą, ir Vilniaus mero R.Šimašiaus sprendimas atsisakymas išduoti leidimą birželio 15-16-17 d. mitingui yra vienas iš būdingiausių totalitariniams režimams bruožų.

Keli DP frakcijos atstovai pareiškė asmeniškai dalyvausiantys birželio 15-16-17 d. protesto akcijoje prie Seimo.

„Šeimų Sąjūdis“ laukia kvietimų susitikimams iš kitų Seimo frakcijų, iki šiol susitikta su Regionų ir Darbo partijos frakcijomis.

„Lietuvos Šeimų Sąjūdis“ supranta, kad kitos Seimo frakcijos gali laukti kuo dabar baigsis „Šeimų Sąjūdžio“ planuojamas mitingas prie Seimo birželio 15-16-17 dienomis ir tik po to spręsti kaip politiškai labiau apsimoka pasielgti – jei „Šeimų Sąjūdis“ laimės šį etapą – tada kviesti, jei ne – tada palikti viską kaip yra.

Tai mums šios Seimo politinių frakcijų dvejonės visiškai aiškios, teigia „Šeimų Sąjūdžio“ grupė. Jos rodo tik politinių prisitaikėliškumą ir nieko daugiau. Ir visi vėlesni patikinimai, įvykę po birželio 15 d. mitingo – mūsų jau neužliūliuos.

Noras turėti reikalą tik su nugalėtojais, patiems nenorint prisiimti jokios politinės atsakomybės – mums pažįstamas. Prieš šio noro pasekmes, kurios kaupėsi visus 30 metų, mes dabar ir kovojame, siekdami atkurti Šeimos suverenitetą ir socialinį teisingumą valstybėje.

„Šeimų Sąjūdis“: „Raginame politines Seimo frakcijas prisiimti politinę atsakomybę ir kalbėti su mumis dabar, netempti, laukiant kol išaiškės kas gi čia nugalėtojas. Nugalėtojais taps visa Lietuva. Mes nesikandžiojame , tačiau turime aiškią liniją, nuo kurios nenukrypsime ir dėl kurios nesiderėsime. Ta linija visiškai aiški ir turėtų būti priimtina visoms normalioms partijoms, siekiančioms visos Lietuvos visuomenės gerovės”

Dėl būsimo birželio 15-16-17 d. mitingo.

Kaip jau žinoma – Vilniaus savivaldybė antrą kartą atsisakė suderinti būsimo birželio 15-16-17 d. mitingo detales. Laukiame Vilniaus apygardos Administracinio teismo sprendimo. Tikime blaiviu teisėjos protu ir teisine kompetencija. Bet, jei dėl kažkokių priežasčių skundas būtų atmestas – „Šeimų Sąjūdis“ sako:

Protesto akcija įvyks bet kokiu oru ir bet kokiomis sąlygomis. Lygiai taip pat, kaip, kad įvyko ir buvo skelbiamas, kad įvyks – „Didysis Šeimos Gynimo Maršas 2021“.

Lietuva jau atsikėlė. Ir parklupdyti jos dar kartą – jau nepavyks.

Visi susitiksime birželio 15-16-17 dienomis prie Seimo!

Epizodas iš „Didžiojo Šeimos Gyvenimo Maršo 2021″ – Vilniaus Vingio parko scena – dainuoja Romas Dambrauskas – „Kelkis Lietuva!”

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 415

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Anonimas    -  2021-06-11, 09:34

    Reikalavimai juokingi rinkti balsus referendumui paleisti seima

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....