infa.lt

„Kinija turėtų sumokėti JAV ir kitoms šalims 10 trln. dolerių už koronaviruso pandemijos padarytą žalą”, tvirtina Donaldas Trampas

07 birželio
06:40 2021
Donaldas Trampas

REUTERS

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) pirmą kartą po ilgo tylos laikotarpio kalbėjo su savo šalininkais ir teigė, kad Kinija turėtų sumokėti JAV ir kitoms šalims 10 trilijonų dolerių už žmonių mirtį ir koronaviruso pandemijos padarytą žalą, praneša BBC.

„Mes turime kartu pareikšti, kad Kinija privalo mokėti, privalo! Be to, visoms valstybėms reikėtų susiburti ir pateikti Kinijai 10 trilijonų dolerių sąskaitą žalai atlyginti – ir tai, žinoma, yra labai maža suma”, – sakė D.Trampas Respublikonų konferencijos Šiaurės Karolinoje metu.

Dar būdamas prezidentu, D.Trampas ne kartą kaltino Kinijos valdžios institucijas dėl „Covid-19“ išplitimo, jis taip pat šią ligą nuolat vadino „Kinijos virusu“. Daugelis sakė, kad tokiu būdu Baltųjų rūmų vadovas skatina ksenofobines nuotaikas.

Gegužės pabaigoje naujasis JAV prezidentas Džo Baidenas (Joe Biden) nurodė žvalgybai aktyviai ištirti visas „Covid-19“ kilmės versijas, įskaitant viruso nutekėjimo iš laboratorijos Kinijoje versiją.

Baidenas teigė, kad JAV žvalgybos bendruomenėje nuomonės išsiskyrė: vieni mano, kad pandemija įvyko dėl viruso nutekėjimo laboratorijoje, kiti – kad virusas atsirado dėl žmogaus kontakto su užkrėstu gyvūnu.

„Dabar visi, net vadinamieji priešai, pripažįsta, kad prezidentas D.Trampas buvo teisus sakydamas, kad koronavirusas kilo iš Uhano laboratorijos“, – teigė D.Trampas.

Vyriausiasis prezidento Baideno patarėjas sveikatos klausimais Anthony Fauci anksčiau teigė manantis, kad virusas žmonėms buvo perduotas iš gyvūnų. Tačiau neseniai jis prisipažino, kad nebėra įsitikinęs natūralia „Covid-19“ raida.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 142

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
JAV

Poreikis metams virš 770 tonų, o per šiuos metus pasigamins iki tonos. Kiek reikės metų...

Pagaliau baigiasi Nigerio okupacija....

Iš tiesų sakau jums, kad religijos (ne tik islamas ir krikščionybė) yra tobulas žmonių zombinimo...

Kuo skiriasi KGB/VSD nuo p..dos? Ogi niekuo. Vienas "neteisingas" judesys liežuviu ir tu jau subinėj!!!...

Konservatorių vykdomas manau korupcinis sandėris ir perleidimas mūsų krašto gynybos į privačias užsienio karo pramoninkų...

Manau, kad Anušauskas atsistatydino todėl, kad nesutiko su kažkokios milžinės karo kompanijos (kurios jis neįvardijo),...

Labai ačiū autoriui už pasidalinimą tomis mintimis, kurias savo galvose ir širdyse nešiojosi Universitetą kūrę...