infa.lt

Kaip žydus Osvencime: Arizonos kalėjimas atnaujina kalinių mirties bausmių vykdymą dujomis

03 birželio
08:52 2021

Osvencimo (Aushwitzo) koncentracijos stovyklos vartai

Arizonos bausmių vykdymo departamentas atstatė darbinę dujų kameros būklę Florence kalėjime ir ruošiasi įvykdyti keletą egzekucijų, kurių valstijoje nebuvo septynerius metus.

Remiantis Didžiosios Britanijos leidiniui „The Guardian“ nutekintais dokumentais, agentūra jau išleido daugiau nei 2 000 dolerių pirkti ingredientams, skirtiems cianido dujoms gaminti, tų pačių, kurias naciai naudojo Aušvice (Auschwitz-Oświęcim). Pavyzdžiui, departamentas nusipirko kalio cianido briketą, o taip pat sieros rūgšties – jiems susijungus susidaro dujinė cianido rūgštis (ciano-vandenilis), dėl kurių poveikio sustoja ląstelių kvėpavimas.

Pasak leidinio, praėjusių metų rugpjūtį kalėjimas atliko keletą bandymų, kad įvertintų kameros „našumą“. Patikrintas sandarumas ant langų ir durų, vandens latakai išvalyti nuo nešvarumų. Pirmieji mirtinų dujų poveikį gali išbandyti 65 metų Frankas Atwoodas, nuteistas mirties bausme už aštuonerių metų mergaitės Vicky Lynn Hoskinson nužudymą 1984 m., Ir 65 metų Clarence Dixon, kuris buvo nuteistas už kolegijos studentės Dinos Bowdoin nužudymą 1978 m.

Dujos, kaip mirties bausmės vykdymo priemonė buvo naudojamos JAV dar gerokai prieš žudynes nacių „mirties stovyklose“. Pirmajam Amerikos istorijoje mirties bausmė dujomis buvo įvykdyta kinui Ji John, tai įvyko 1924 m. vasario 8 d. Nevadoje.

Dujos buvo naudojamos ir šiuolaikinėje istorijoje. Paskutinis kalinys, kuriam įvykdyta mirties bausmė dujų kameroje, buvo Walteris Lagrandas, nuteistas 1982 m. už banko apiplėšimus ir žmogžudystes. Jo mirties bausmė įvyko 1999 m. kovo mėn. Ir nevyko taip sklandžiai, kaip tikėjosi kalėjimo valdžia. Užuot miręs iškart, kai tik natrio cianido granulės nukrito į indą su sieros rūgštimi po kalinio kėde, po ko susidarė mirtinos dujos, Lagrandas dar 18 minučių kankinosi liudininkų akivaizdoje – jo ir jo nužudyto banko darbuotojo artimųjų akyse. Nuo tada šis mirties bausmės vykdymo būdas Arizonoje nebuvo naudojamas.

Dabar gi, Arizonos valdžios noras grįžti prie šios praktikos taikant ją net ir žudikams bei prievartautojams sukėlė nuspėjamą neigiamą visuomenės reakciją. Informacijos apie mirties bausmių vykdymą vykdomasis direktorius Robertas Dunhamas stebisi: kas 2021 m. sugalvojo vykdyti mirties bausmes žmonėms dujų kamerose, ir ar valstija ką nors girdėjo apie Holokaustą?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 170

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Mindaugas    -  2021-06-03, 08:57

    Tai gal cia ruosia valdzios atstovams priemones ir globalistams uz ju darbus pries zmonyja 🙂 ,nes tai vienintele bausme ,kad daugiau nebekenktu!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....