infa.lt

Gintaras Furmanavičius. Rankų miklumas ir jokių apgavysčių

29 gegužės
13:30 2021
Gintaras Furmanavičius

Facebook nuotr.

Tikriausiai kiekvienas iš mūsų, net ir nesusijęs su cirke ar įvairių pasirodymų metu demonstruojamais triukais žino, kad viena iš arenoje pasirodančio mago sėkmės priežasčių yra gebėjimas reikiamu laiku nukreipti žiūrovų dėmesį nuo pagrindinio veiksmo vietos.

Tam yra daugybė būdų: šviesos ir šešėlių žaismas, rankų judesiai ar žavi ilgakojė asistentė.

Pastaruoju metu mūsų politikos cirko arenoje triukšmo bei šviesos ir šešėlių žaismo kaip niekada daug. Taip pat, kaip ir asistenčių, dėl kurių žavesio daugelio nuomonės smarkiai skiriasi. O kas gi iš tiesų už viso to slypi?

Kaip žinia didžiausi pinigų srautai teka energetikos sektoriuje, kuriam vadovauja jau legendiniu tapęs ministras Moki-Veži.

Tas pats, kuris žadėjo Prezidentui raštu parašyti, kad nekiš rankos į valstybės kišenę: „Vakar iš karto po mūsų susitikimo gavau gerbiamo D.Kreivio raštišką įsipareigojimą ir pasiūlymą, kaip jis galėtų išvengti menkiausių įtarimų dėl interesų supainiojimo. Ir matydamas šį, labai rimtą jo požiūrį į tas galimas rizikas, kurias jam išsakiau, aš vis dėlto nematau pagrindo jo netvirtinti energetikos ministro pozicijoje“, – gruodžio 4-ąją komentavo G.Nausėda.

O gaila, kad atėjo stebuklų metas, kai ministru galima tapti pagal garantinį raštą. Tai buvo pirmas, bet deja ne vienintelis triukas energetikos sektoriuje.

Visi pamename, kaip tulpių lysvės prižiūrėtoja mums sekė pasaką apie SGD terminalą simbolišku pavadinimu Independence: „Suskystintųjų gamtinių dujų terminalas yra svarbus strateginis projektas ir visos valstybės laimėjimas. Tai ne tik energetinė nepriklausomybė, tai ir politinė laisvė.

Daugiau niekas negalės mums diktuoti dujų kainos ar pirkti mūsų politinės valios“. Tai buvo 2014 metų spalio mėnuo. Pagrindinė idėja buvo atsikratyti priklausomybės nuo rusiškų gamtinių dujų.

Ką turime šiandien? Į Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų terminalą gegužės mėnesio viduryje atplaukė jau 32-asis dujų krovinys iš Rusijos nuo pernai spalį prasidėjusių dujų „naujųjų metų.”

Tikriausiai net aršiausi tulpių paštininkės gerbėjai netiki, kad dujų kainą Gazprom dukterinei įmonei Novatek diktuoja Lietuvos pusė, ką prognozavo didžioji ekonomikos specialistė. Kaip jums toks stebuklas?

Norite dar?

Prašom. Visi puikiai pamename, kaip gaudė propagandiniai trimitai apie tai, kaip mes nepirksime Astravo AE pagamintos elektros: „Lietuvoje galiojantis įstatymas numato galimybę panaikinti leidimą importuoti elektrą „iš trečiosios šalies, kurioje veikia nesaugi branduolinė elektrinė“, tačiau kai kurie teisininkai ir energetikai turi didelių abejonių, kaip tokia nuostata būtų įgyvendinama praktiškai”, – rašė Verslo žinios.

Ir jie buvo teisūs. Šiandien mes jau žinome, kad baltarusiška elektra pilnu tempu teka į Lietuvą. O ką apie tai mano garantinis ministras?

„Šiandien vienašališkai taikoma Latvijos ir Estijos metodika, kuri netgi neturi teisinio pagrindo, sukuria dvi problemas. Viena problema yra ta, kad ji leidžia Astravo AE pagamintai elektrai patekti į Lietuvą ir joje būti suvartotai“, – Seimo Energetikos ir darnios plėtros komisijos posėdyje sakė D. Kreivys.

Antros problemos jis neįvardino. Gal jis norėjo įvardinti tarpininkus, gaunančius ir pasidalinančius nuobiras nuo šio projekto?

O tuo metu Lietuva už Astravo elektrą jau sumokėjo apie 4 mln. eurų, o per metus ši suma gali siekti iki 120 mln. eurų.

Ir tai tik keli stebuklai ir tik energetikos srityje. Juk eilės dar laukia vėjo malūnėlių parkas už pusantro milijardo visų mūsų pinigų. Kiek tokių „projektų” dar vyksta toliau nuo politinio cirko rampų šviesų, žavioms asistentėms iš Moteriausybės kuriant mums niekam nereikalingų įstatymų kūrimo spektaklį galime tik spėlioti. Kad jie tikrai vyksta – aš jums garantuoju.

Straipsnis pirmą kartą paskelbtas autoriaus asmeninėje Facebook paskyroje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 373

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....