infa.lt

Prieš „Didįjį Šeimos Gynimo Maršą 2021″ buvo prognozuojamas didelis Covid-19 susirgimų protrūkis – įvyko visiškai atvirkščiai

26 gegužės
14:52 2021

Naujų koronaviruso atvejų skaičius sumažėjo 52-ose iš 60 Lietuvos savivaldybių, pandemijos pagreitis šiuo metu siekia -31 % ir tai yra didžiausias kritimas šiais metais, rodo naujausi duomenys, praneša Sveikatos apsaugos ministerija.

  • Šią tendenciją atspindi Vilniaus regiono ligoninių užimtumas, o šią ir kitą savaitę turėtų atspindėti ir kitų regionų hospitalizacija, nes hospitalizacija nuo naujų atvejų atsilieka apie 10–14 dienų.
  • Juodojoje zonoje šiuo metu yra 9 savivaldybės, tačiau visose pagreitis taip pat neigiamas ir, tikėtina, po 3–4 savaičių „juodųjų“ savivaldybių nebeliks.
  • Bendras gyventojų imunizacijos lygis Lietuvoje, vertinant bent viena doze paskiepytuosius ir persirgusius, jau perkopė 40 % ir yra gana tolygus visose savivaldybėse, nes tose savivaldybėse, kuriose skiepijamasi ne taip sparčiai, yra daugiau persirgusių gyventojų.
  • Mirčių, susijusių su COVID-19, situacija stabili, kasdien tokių mirčių yra apie 20, o bendras mirčių skaičius panašus kaip 2019–2020 metais tuo pačiu laikotarpiu.
  • Šiuo metu pagal visą vakcinacijos schemą iš viso paskiepyta 19,3 proc. asmenų.

infa.lt primena, kokia isterija prognozuojant koronaviruso infekcijos rodiklių augimą vyko viešojoje erdvėje, kai kalba užeidavo apie „Didįjį Šeimos Gynimo Maršą 2021″, ir kaip žurnalistas A. Tapinas virtualiai grąžė rankas šaukdamasis D-vo (kuriuo niekada netikėjo) pagalbos, apeliuodamas į sveiką protą tų, kurie išdavė šiam protesto žygiui leidimus, tuščiai tikėdamasis stebuklo ir akcijos atšaukimo.

Bet stebuklai šiai laikais vyksta tik atkaklaus ir kruopštaus bei nuoseklaus darbo dėka, todėl „Didysis Šeimos Gynimo Maršas 2021„, organizuotas ir įgyvendintas visų Lietuvos žmonių, tikėtina, davė tokį pozityvios energijos užtaisą Lietuvai, kad to neatlaikė net koronaviruso rodikliai.

Neatlaikė ir smuko, priešingai visoms „specialistų” ir „ekspertų” prognozėms.

Gal taip reikėtų ir gydytis, naikinant neigiamą sudvisusį foną valstybėje, priemonėmis, kurias kuria ir įgyvendina visa Lietuva, apeinant vyriausybinius sektorius?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 426

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. valio valio!    -  2021-05-26, 21:44

    Išvėdinome virusus iš Lietuvos

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...