infa.lt

Dėl nusižudžiusios jaunos medikės atvejo pradėto tyrimo, Šiaulių ligoninės vadovas Remigijus Mažeika nušalinamas nuo pareigų

26 gegužės
08:32 2021

Vakar sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pasirašė įsakymus dėl Respublikinės Šiaulių ligoninės direktoriaus Remigijaus Mažeikos nušalinimo nuo einamų pareigų ir laikino išorės administratoriaus paskyrimo nušalinimo laikotarpiu.

Sprendimą ministras priėmė, gavęs Pokyčių inicijavimo grupės siūlymą dėl R. Mažeikos nušalinimo bei Generalinės prokuratūros pavedimą organizuoti aplinkybių ištyrimą, vadovaujantis Pranešėjų apsaugos įstatymo nuostatomis, dėl tyrimo susijusio su jaunos medikės mirtimi.

Pokyčių inicijavimo grupė tokį siūlymą pateikė, įvertinusi visą gautą informaciją bei Valstybinės darbo inspekcijos posėdyje pateiktus faktus dėl Ligoninėje potencialiai neužtikrinamos saugios ir psichikos sveikatai žalingos aplinkos.

Respublikinės Šiaulių ligoninės vadovas laikinai nušalinimas nuo einamų pareigų nuo gegužės 25 d., kol vyks tyrimas dėl galimai padaryto darbo pareigų pažeidimo. Laikinuoju administratoriumi nuo rytdienos skiriama Česlova Špūrienė. Ministras paves paskirtai laikinai administratorei imtis veiksmų dėl asmenų, kurie gautoje informacijoje pakartotinai minimi dėl galimų darbo drausmės pažeidimų.

Siekiant maksimalaus objektyvumo, Šiaulių ligoninei administruoti buvo ieškoma žmogus, neturinčio sąsajų su šia gydymo įstaiga. Atsižvelgiant į medikų bendruomenę atstovaujančios organizacijos rekomendacijas, buvo kreiptasi į Česlovą Špūrienę ir gautas jos sutikimas laikinai eiti administratoriaus pareigas Šiaulių ligoninėje.

Sudaryta komisija Respublikinės Šiaulių ligoninės direktoriaus Remigijaus Mažeikos galimai padarytam darbo pareigų pažeidimui ištirti. Komisijai vadovaus Sveikatos apsaugos ministro patarėja Eglė Butkevičienė. Komisijos išvada ministrui A. Dulkiui turi būti pateikta ne vėliau kaip per 30 darbo dienų.

infa.lt primena, kad nusižudžius jaunai gydytojai, dirbusiai Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, ligoninės atstovai pranešė, jog gydytoja buvo atleista iš darbo dėl šiurkščių savo atliekamų pareigų pažeidimų, kai tuo tarpu jos darbuotojai ėmė kalbėti apie mobingą, patyčias ir psichologinį spaudimą šioje įstaigoje.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 112

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar tokių tikėjotės pirmo turo Prezidento rinkimų rezultatų?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Tai

Kokie baisūs sutvėrimai tie seimavykai... daro ką nori, meluoja, nesiskaito su žmonių valia, Konstitucija. Realiai...

Gaila kad žurnalistai nepacituoja mums esminių priimto įstatymo nuostaų. Negaliu komentuoti tų citatų nematęs....

jeigu jiems negalioja referendumas, tai gal ir preziko rinkimai negalioja?...

net "objektyvieji" LT žurnalistai kai kalba apie šį konfliktą. sako. kad "Izraelio OKUPUOTOSE TERITORIJOSE" žydus...

Giliu įsitikinimu izraelio sionistus reiktu teisti iki gyvos galvos uz nusikaltimus, tiek vaiku nužudė, nera...

Rusija ne tik nacistinė, bet ir fašistinė. O lyginant su Izraeliu, tai ji 100 -...

HRV

Jei Rusija nacistine, tai koks tada Izraelis?...