infa.lt

Floridos gubernatorius DeSantis pasirašė įstatymą užkardijantį didžiųjų technologijų gigantų cenzūrą

26 gegužės
06:40 2021

Floridos gubernatorius DeSantis

Floridos gubernatorius Ronas DeSantis pasirašė įstatymą – pirmąjį tokio pobūdžio JAV, leidžiantį floridiečiams paduoti į teismą „Big Tech“ platformas (Facebooj, Twitter, YouTube ir kt), rašo Epoch Times.

Eilė žodžio laisvės šalininkų, tame tarpe ir kubiečių bei venesueliečių emigrantai, valstijos senatoriai ir įtakingi asmenys, užblokuoti technologinių gigantų platformose, palaikė DeSantį, kai jis padarė pareiškimą Tarptautiniame Floridos universitete gegužės 24 dieną.

Teismai gali priteisti iki 100 000 USD žalą asmeniui, jei socialinės žiniasklaidos platforma cenzūruoja ar uždengia naudotojo turinį, užblokuoja naudotoją arba jei cenzūra nebuvo taikoma nuosekliai ir atitinkamai įstatymo projektui.

„Mes būsime pirmoji valstija, kuri patrauks atsakomybėn „Big Tech“, – sakė DeSantis per spaudos konferenciją. „Jie naudojasi galia, kuriai Amerikos istorijoje tikrai nėra precendento”.

Dideles technologijų kompanijas, pažeidžiančias įstatymą, SB 7072 Social Media Platforms, floridiečiai gali paduoti į teismą reikalaujant piniginės kompensacijos atlyginimo. Valstijos generalinis prokuroras gali pareikšti ieškinį įmonėms, kurios pažeidžia šį įstatymą, atitinkamai Floridos apgaulingos ir nesąžiningos prekybos praktikos įstatymui.

Kaip pavyzdį gubernatorius paminėjo, kad žmonės buvo užblokuoti už tai, kad bandė aptarti teoriją apie tai, kaip iš Wuhano laboratorijos nutekėjo COVID-19 virusas, o dabar ta teorija tapo masinės diskusijos tema.

„2021-ieji atrodo panašesni į fiktyvius 1984-uosius „, – sulygino gubernatorius.

Įstatymas taip pat užkerta kelią „Big Tech“ blokuoti Floridijos politinius kandidatus. Floridos rinkimų komisija skirs 250 000 JAV dolerių baudą per dieną visoms socialinės žiniasklaidos įmonėms, kurios blokuoja kandidatus į bet kurias pareigas valstijos lygiu. Bauda yra 25 000 USD per dieną, kai blokuojami kandidatai į kitas pareigas.

Nors floridiečiai turi teisę blokuoti bet ką , cenzūra nėra „Big Tech“ pagrindinis vaidmuo, pareiškė DeSantis.

„SB 7072 yra drąsus pirmasis žingsnis siekiant suvaldyti didžiųjų technologijų kompanijų tironiją, ginant visų floridiečių teises skaitmeninėje erdvėje“, – sakė DeSantis. „Metams bėgant šios platformos labai pasikeitė pradedant nuo neutralių platformų, kurios amerikiečiams suteikdavo laisvę kalbėti su pageidaujamų naratyvų vykdytojais.

Jei bus nustatyta, kad socialinės žiniasklaidos platformos pažeidė antimonopolinius įstatymus, joms bus draudžiama sudaryti sutartis su visais viešaisiais subjektais. Tas „antimonopolinių įstatymų pažeidėjų“ juodasis sąrašas sukels realias pasekmes „Big Tech“ oligopolijų pelnui. Pasak DeSantis, įstatymai taip pat reikalauja, kad socialinės žiniasklaidos įmonės skaidriai laikytųsi savo turinio moderavimo praktikos ir tinkamai informuotų naudotojus apie šios politikos pakeitimus.

Floridos vice-gubernatorė Jeanette Nuñez toje pačioje konferencijoje pareiškė, kad „Florida atsiima virtualią viešąją erdvę kaip vietą, kur informacija ir idėjos gali judėti laisvai“.

„Daugelis mūsų rinkėjų žino, kokie pavojai gali slypėti tame, kai žmonės nutildomi prievarta arba patys buvo nutildyti valdant komunistams“, – sakė ji.

„Laimei, Floridoje mes turime gubernatorių, kuris kovoja su dideliais technologijų oligarchais, kurie išranda, manipuliuoja ir cenzūruoja, jei išsakote pažiūras, prieštaraujančias jų radikaliam kairiajam naratyvui.“

Pasak DeSantis, Florida nebus vienintelė valstija, priėmusi tokį įstatymą.

„Mes matome kitas valstijas, kurios dabar seka šiuo pavyzdžiu”, – sakė jis. „Tai prasideda Floridoje, bet neužsibaigia Floridoje”.

♦◊♦

Jokių asmeninių duomenų nutekėjimų, jokios cenzūros:
Kviečiame jungtis prie Telegram tinklo. Prie jo jau įpratusiems – jis tapo nepakeičiamu visur ir visomis prasmėmis, net, kaip jau ir buvo minėta anksčiau – organizuojant visuomenines akcijas, šifruotus saugius pokalbius, o gal ir dar kam nors kitam, kuo dar neteko pasinaudoti. Ir, lietuviškas segmentas jame auga, nors dar ir gan kuklus, Jūs galite prie jo prisijungti ir papildyti jo narių skaičių savo buvimu ir aktyviu dalyvavimu. Narių skaičius auga kasdien – nebūk paskutinis 🙂

Lietuviškos Telegram grupės ir kanalai:

Laisvas Žodis: https://t.me/laisvaszodis
L.Žodis (prenumerata): https://t.me/infalt
„Šeimų Sąjūdis” (grupė): https://t.me/seimusajudis2021
„Šeimų Sąjūdis” (prenumetrata): https://t.me/seimusajudistesiasi
LT Politikai (prenumerata): https://t.me/politikai
LT Politikai (grupė): https://t.me/Lietuvos_politikai
Firmus Medicus: https://t.me/firmus_medicus
Už Sveiką Lietuvą: https://t.me/uzsveika
Sarmatai (grupė): https://t.me/sarmatasLT
Sarmatai prenumerata: https://t.me/sarmatai_info
Amerikos lietuviai: https://t.me/alietuviai
Neabejingi (grupė): https://t.me/neabejingi_g
Už Šeimą (prenumerata): https://t.me/uzseima
Už Šeimą (diskusijos): https://t.me/uz_seima

Telegram programėlę bet kuriam savo įrenginiui galite atsisiųsti iš čia: https://www.telegram.org/

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 264

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...